Jump to content

Performans Düşüklüğü Hakkında


fb1907
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arabam bayadır performans yönünden baya düştü nedenini anlayamadım bi bazen elektronik motor arızası lambası yanıp sönüyordu ama hiç performansı etkilemiyordu şimdi lambada yanmıyor ama araba gitmiyor hele 2. viteste arabaya biraz fazla gaz basınca araç normal hızlanırken birden ataga kalkarya o yok oldu 8 sübaptan 16 yı açınca birden devirlenirken şimdi ölü gitmiyor benzin yakışımda 1 litre oynuyor en fazla neden olduğunu anlayamadım bu tip bir sorunu olan varsa veya anlayan varsa buraya görüşlerini yazarsa sevinirim ben tahminlerimi dile getireyim ;

Lambda sensörü arızalı olabilir fakat arızalı olsa sürekli arızalambası yanması lazım değilmi

Bujiler eskimiş olabilir, yağ zamanı geldi yağdan olacağını sanmıyorum ama

Enjektörler kirlenmiş olabilir fakat 10 000 Km önce carbon clean yaptırdım aracım daha 33 000 binde bukadar kolay kirlene bilirmi?

Servisten korkuyorum burdaki servis anlaya bileceğini sanmıyorum ondan servisede biraz fikir sahibi olmadan gitmek istemiyorum. Bazen çok sallıyorlar bilgisiz gördüklerinde insanları

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

problemle ilgili fikir yürütmekten ziyade, merak ettiğim bir şey var. araç daha 33 binde ama siz 10 bin önce, yani 23 bindeyken karbon temizliği mi yaptırdınız?

çok çok gereksiz bir işlem olmuş.

araba alt devirlerde 8, üst devirlerde 16 valf olarak çalışmaz her devirde 16 valfi de çalışır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aracım 23 bindeyken arıza almabası arada yanıp sönüyordu servis bana normal aldığın benzin kirlidir dedi ondan yanıyordur dedi baya bi benzinci değiştim yinede olmadı arada yanıp sönüyordu bende carbon clean yaptırdım enjektörler de bi kirlenme vardır diye ve carbon cleandan sonra hiç yanmadı 1 ay önce tekrar yanmaya başladı zaten yağında zamanı geldi yani carbon celean bunun için yaptırdım atikliğinde bi sorun yoktu lambası yanarken 23 binde işede yaradı lambanın yanması durudu yani, 8 - 16 sübap meseleside sıralı valf zamanlama sistemi (s-vt) den dolayı bu ne işe yarıyor demiştim bunu bana servis dedi araç ilk kalkışta 8 sübaş açar gaza basışına göre 16 ya çevirir dedi ve arabayı sürerken ör: 2 viteste giderken gazı biraz fazla yüklenince araç hızlanmaya çalışırken birden sanki gazı köklemeşim gibi ani bi hızlanmaya kalkıyordu bende adamın dediği dogrudur diye burda onu yazdım şimdi zaten hiç o tepkimeyi falan vermiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

anladım.

sorununla ilgili pek çok sebep olabileceği için bir yorum yazmak istemiyorum. enjktörlerin kolay kolay bozulmadığına eminim ama kötü benzin/carbon clean ile ilgili yazdıklarından sonra bunu bile ihtimaller arasına almak lazım. sonuçta öyle yada böyle servise gidip göstermen gerekiyor arabayı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

servise gittim 1 saat konuştuk adam servise arıza lambası için gitmiştim performansta düşüklük olduğundan değil 1 ay önce bana habire ona bakacaz şuna bakacaz vs.. dedi durdu 3 - 4 gün araba bizde kalacak falan dedi bende işkillendim aracın motorunu sökse kopmple süpaplarını değişse 3 günden az sürer yani bilgisayara bağlayacak bakacak sorun görünmüyorsa zaten en fazla 3- 4 seçenek kalır tahminim onları test edecek en fazla 1 gün sürer onun için biraz daha emin bi şekilde adama gidince bi kaç şeyden şüpelendiğimi söyleyecek kadar bir bilgim olsa başka şeylere bakmadan onlarla uğraşır dedimya ben çok bişeyden anladıklarını sanmıyorum genelde yaptıkları işlerde hep özentisiz yapıyorlar 2 gün gönce arkadaşın aracını yaptırdık adamlar bir kaput ayarını bir açmurluk ayarını yapmadan vermişler öyle sırıtıyorduku araca önden bakınca onun için korkuyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Trabzon servisini çok iyi bilmiyorum fakat Erzurum kadar iyi değil, çok fazla Mazda3 olmadığından çokta iyi anlamıyorlar.Yolun Ankara'ya düşerse MEB başayar' a götürebilirsin.Benzinini opet veya shell den almanı öneririm ki BP nin benzinide oldukça iyidir.

Bence ilk önce aracı bilgisayara bi bağlat ve motor arıza ışığı neden yanıyor öğren.Eğer zengin/fakir yakıt karışımıysa arızayı silsinler ve opet, shell bunlardan birinden benzin alarak tekrar dene.Yine arıza çıkarıosa aracı bırakırsın detaylı bakarlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Erzurum Yılmaz-Yılmazların Servis Müdürü İbrahim Bey ile konuştun mu ? Aktif olmasa da sitemizin üyesi ve bizleri tanıyor. Durumu anlat, çekincelerini de ilet. Eğer yardımcı olmazlarsa en kötü ihtimal Ankara MeB Başayar a gitmek gibi görünüyor ama  Mustafa'nın da dediği gibi öncelikle bilgisayara bağlayıp arıza ışığının neden yandığını bulmaları , sistemde bir problem var mı yok mu onu kontrol etmeleri gerekir.. En azından bunu yaptırmalısın..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...