Jump to content

Motor Gidici Mi? (89-94)


viceroyy
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

  Merhaba arkadaşlar araç 150 binde 93 model ilk çalışmda motor ısınna kadar mavi duman atıyor sanırım yağ yakıyor motor ısınınca renk normale dönüyor ama anlamadığım eğzozdan epeyce su gelmesi. su neden gelir diye araştırdım ve sağlıklı motor eğzozdan su atarmış.araç su eksiltiyor bu arada. motor ne olacak şimdi.sizce sağlıklı mı bu motor?yapılması gerekiyormu yapılmadığı takdirde neler gelir başına ??yardımlarınızı bekliyorum şimdiden tşekkürler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mavi duman yanma odasında yanma esnasında yağ kalıyor demektir. Bu segmanların aşınmasıyla beraber silindir yüzeyindeki yağın yeteri kadar sıyrılamamasından, silindirlerin yüzey aşıntısından dolayı yüzeyde yağ tutup kalan yağın yanma odasında yanmasından, subap lastiklerinin eskiyip yanma odasına yağ kaçırmalarından yani yakıtla beraber yanma odasına yağ girmesinden, yatakların aşınarak yataktaki yağı silindir yüzeylerine fazla çarpması gibi sebeplerden dolayı araç mavi duman atarak yağ yakar. Bu sepebde en güzel şekilde motor açılıp gerekli ölçümler yapılarak değerlerin katalog değerleriyle karşılaştırılmasıyla kesin teşhis konulabilir. Motor çok fazla beyaz duman atıyorsa silindir kapak contasından yanma odasına su alıyor demektir. Bunun en kolay teşhis yöntemi kullanılan bujileri çıkarıp oksitlenme olup olmadığını kontrol etmektir. Motor suyu aşırı derecede azalıyorsa sistemde başka yerde kaçak olmadığından eminseniz contadan su kaçırıyor demektir. Buda motora kısa vadede çok zararlıdır. İyi akşamlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 2 hafta sonra ...

silindir kapak contası gibi duruyor sorununuz. motorun herhangi bir yerinde çatlakta olabilir ama bu mazda motorlarda çok düşük bir ihtimal.eğer egsozdan su geliyorsa muhtemelen contadan. bunu anlamanın en kolay yolu da yağ ve yağ filtresi değişimi yapmak. yağa su karışıyorsa yağa çamur karışmış gibi renk alıyor. yağı boşaltın filtreyi ters çevirin çamur görünümü varsa contayla kurtarırsınız.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...