Jump to content

Önce Toyota, Şimdi Honda, Sıra Mazda'da mı var?


dublör
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Geçen hafta toyata'nın 2.3 milyon aracını gaz pedalı arızası sebebiyle geri çağırdığını ve 8 modelinin üretimini durdurduğunu duymuştuk. Bugün de honda 646 bin aracını geri çağırmış.

http://otomobil.mynet.com/haberler/34-haberler/1807-bie-geri-cagirmada-hondadan

Bu japonlara son günlerde bir şey mi oluyor? Sırada mazda mı var diye geliyor insanın aklına :) Hani şu Mazda 2 leri yol sesini çok alıyor diye geri çağırsa :geyik:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kırız donemınden faydalanmak ısteyen buyuk otomobıl uretıcılerı ozellıkle bu son donemde urettıklerı otomobıllerı uretımın her asamasında test etme olayına gereklı onemı vermedıklerı ortaya cıkıyor.sozum ona kırızı fırsata cevıreceklerdı ama tersıne hem paradan hem de en onemlısı prestıj ve guven kaybettıler ınsallah bundan ders cıkartırlar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence otomobil firmaları kötü görünmemek için birinin çıkıp araba çağırmasını bekledi. Şimdi herkes muhtemelen sadece Toyota yı biliyor diğerleri arada kaynayacak gibi..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

geçen Toyota Türkiye CEOsu yanlış hatırlamıyorsam Canlı Gaste'ye telefonla bağlanmıştı, kısaca ne dediğine değinmek gerekirse; sorun gaz pedalı ile ilgiliymiş, bu da bazı araçlarda ki büyük oranda eski model yılı aralığında üretilmiş olan melez motorlu Prius modeli için geçerliymiş, gaz pedalına basıp ayağı cekince pedalın aynı hızda geri gelmemesiymiş.. yani kullanılan malzemenin aşınmasından kaynaklı olarak gaz pedalının ayak cekildikten sonra tam olarak olmasa bile bir nebze basılı kalması olayı..

bu hataya sebep olan parcanın kullanıldıgı aracların tümünü geri çağırmamızın bir önlem olarak görülmesi gerekiyor, sonuc olarak bu hata kaynaklı dünya çapında olmak üzere toplam 20 araç sahibi bizlere ulaştı dedi ve ekledi bunların hiçbiri Avrupa ve Türkiye'de değil diye.. kaldı ki söz konusu olan parça Türkiye'de satılan araçlarda kullanılan bir parça değil dedi.. ben ceo nun yalancısıyım :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İrfan olayın çıkış noktası bir Toyota ( Lexus) aracın bu problemden dolayı kaza yapması ;

Bu arada test arabası da Mazda6 imiş :D

dedim ya ceo nun yalancısıyım o ne söylediyse söyledim :D yoksa muhabetten haberim yok tv izlerken denk geldim :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...