Jump to content

Mazda 3 Lastik Sübabı Fırladı Gitti


motoharooda
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Selamlar,

Bu akşam yıkama istasyonuna girdikten 2 daikka sonra araba yıkanmaya başlarken, sol ön lastiği sübabı yerinden fırladı ( içinde iğne olan kısım). Hemen bir dakika içinde lastik indi ve ben stepneyi takarak yıkamacıdan ayrıldım. Lastiği Servise bıraktım (çünkü saat 19:30 olmuştu ve servis kapanıyordu).

Araç içine hava basıncını bildiren bu sübap sistemi komple mi değiştirilecek? Yoksa fırlayıp kaybolan iğneli kafa parça olarak bulunur mu?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Akşam karanlığında durumu tam netleştirememiştik. Bugün baktık ki  iğnenin oturduğu yer kople kırılmış, iğnesiyle beraber oto yıkamanın bir köşesinde buldum.

Bu basınç gösteren sistem tek parça sanıyorum. Bu kırık bölgenin parça halinde değişmediğini söyle servis. Yeni basınç gösterge sübap sistemi ısmarlandı.

Janta darbe yok, elle/aletle zorlama yok,  üstüne su tutuluyor, fırça ile köpüklenirken tekerlekten sübap fırlıyor (fırça darbesiyle bu kadar kolay kırılmaz. daha önceden bir hasar ya da zayıflama var bence)

Peki, arkadaşlar, bu hali ile kırılan bu parça garanti kapsamında mı değişmeli. Servis kırılan parçalarda garanti olmaz diyor.  Bir dokunmayla nasıl kırılır bu. Bu kadar kolay mı peki? Diğer 3 tekerdeki sübab kafaları da mı böyle kırılacak?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet, herhangi bir darbe zorlama yok. Diğer 3 tekerlekte aynı şekilde aynı fırça ile yıkandı. :))

Durumu Eskişehir bayi sahibi ile  görüştüm. Anlattığım şekil ile kesinlikle olmaması gereken bir durum olduğunu, bunda olağan dışı başka bir sıkıntı olabileceğini, parça konusunda bana yardımcı olacaklarını ve bu durumu garanti kapsamında değerlendireceklerini belirtti.

Bu konuda gerekli prosedürleri başlatacağını bana iletti. Yeni basınç sensörlü sübap ısmarlandı. Geçici olarak lastiğe normal sübap takılarak kullanıyorum aracımı.

Son durum budur.  Yanıtlarınız için teşekkür ediyorum. Selamlar, iyi çalışmalar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

daha önce bu basınç sensörlerini merak etmiştim ve bir arkadaş yardımcı olmuştu.senserün  subapta değil de jantın iç yüzünün üzerinde olduğu resimle iletmişti.resimi ekliyorum.saygılarımla...

post-3788-141695279315_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Teşekkürler, umuyorum iş garantiye bağlanır da yolumuza devam ederiz. Bu arada basınç sensörünün fiyatı 110 TL imiş. Bilgilerinize.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

orjinal ancak aracın beğnine tanıtmak gerekiyor serviste

Evet aracın manualinde bir tanıtım prosedürü vardı. Servis takınca gerekeni yapacaktır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...