Jump to content

Tekleme ve Gaz Yememe (90-94)


djquzen
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

geçen gün kayış koptu ve değiştirdik. ondan sonra araba çalışırken gaza basında sönüyor. kendi marşıyla çalışıyor. ısınma süreside uzun olduğu için çok zaman alıyor. yürüdüğünde ise 2000 i  geçene kadar tekliyor. yüksek viteslerde ve yüksek devirlerde de tekleme yapıyor hatta resmen atlıyor. Ustaya sordum karbiratörde ki bir mil varmış o biraz oynamış yerinden. onu yaptı  , biraz düzelme oldu ama yine gaz yemiyo. beli deviri geçene kadar tekliyor veya gaza basında hemen sönüyor. sebebini anlamıyorum. bunu tüpte de yabıyo bensinde de

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 2 hafta sonra ...

arkadaşlar arabaya baktırdım. karbirötorden olduğunu öğrendik. çok hava alıyormuş  , bir de benim bujiler normal bujiymiş yerine boş marka elektronik ateşlemeli buji taktık. usta bizim arabaların elektronik ateşlemeli ( 4 kollu ) buji olması gerektiğini söyledi . karbürotörün hava alan kısımları kapatıldı. sorun çözüldü.

Birde benzinde araba yarım gazdan sonra bayılıyor sonra atıyor du  . onu da ustaya sordum : bizim arabaların emiş delikleri ufak olduğundan sürekli gazda kullanınca delikler milangazınki gibi tınakıyormuş. o yüzden bir gün boyunca karbüratör asit oranı az asitte bekletilecek. o da çözüldükten sonra son durumu buraya yazacağım .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...