Jump to content

TMC ve Mazda Anlaşmaya Vardı


MuRDoC_111
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

TMC_HybridSD_Logo.jpgToyota Motor Corporation (TMC) ve Mazda Motor Corporation, Toyota Prius’ta kullanılan hibrit teknolojisinin lisansını kullanmak için anlaşmaya vardılar.

Bu anlaşma ile Mazda, hibrit sistemi şu an geliştirme aşamasında olan yeni nesil SKY* motor ile bütünleştirmeyi ve Japonya'da bir hibrit araç geliştirip üretmeyi planlamaktadır. Mazda hibrit araç satışına 2013 yılında Japonya’da başlamayı hedeflemektedir.

Bir yönetim önceliği olarak çevresel konularda sorumluluk üstlenen TMC, dünyanın ilk seri üretim hibrit aracı olan Prius’un satışına 1997 yılında başlamıştır. Bu tarihten itibaren 70’in üzerinde ülke ve bölgede 2,3 milyonun üzerinde TMC-üretimi hibrit araç sahiplerini bulmuştur.

TMC, hibrit sistemleri ile sunulan çevre dostu teknolojilerin popülerleştirilmesini teşvik ederek, çevreye duyarlılığın ne kadar önemli olduğunu göstermektedir. Bu doğrultuda TMC, diğer firmaların hibrit teknoloji desteği noktasındaki taleplerini değerlendireceğini açıklamıştır.

Teknoloji gelişimine uzun vadeli bakış açısını ortaya koyduğu Sürdürülebilir Zoom-Zoom stratejisi ile Mazda, dünya çapında satışa sunulan Mazda araçlarının ortalama yakıt tüketimini 2015 yılında 2008 seviyesine oranla yüzde 30 azaltmayı amaçlamaktadır. Mazda, tüm müşterilerine çevre dostu ve güvenli bir performansın yanı sıra yüksek sürüş zevki de sunmak için bir Yapı Taşı Stratejisi yürütmektedir.

Bu strateji ile Mazda, araçlarını motor, şanzıman ve ağırlık azaltma gibi önemli yönlerden geliştirecek ve rölantide durdurma, rejeneratif frenleme ve hibrit sistemler gibi elektrikli donanımları araçlarına kademeli olarak ekleyecektir.

*2011’den sonra lansmanı yapılması düşünülen motor ve şanzımanlar için konsept adı.

http://www.mazda.com/publicity/release/2010/201003/100329b.pdf

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ali, makalenin altındaki ;

*2011’den sonra lansmanı yapılması düşünülen motor ve şanzımanlar için konsept adı.

sanırım beklediğin haber. Bora Bey'in kendisinden den duymuştum. Yeni 1.6 motorları sanırım 2011 den sonra bekleyebiliriz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Güzel haber. Ancak 2013 yılında Japonya'da satışa sunulacakmış. Buraya kimbilir ne zaman gelir.

yazıdan çıkardığım 2015te gelecek..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Önümüzdeki sene tamamen elektrikli araçlar üretilecek diye haberler okumuştum. Mitsubishi ve Renault harekete geçmişler bile.  Hybrid yalan olur o zaman.

Mazda'nın bir Türk çalışanı, kısa vadede elektrikli araç üretmeyi kesinlikle düşünmediklerini, otomobil dünyasının hazır olmadığını, benzin ve dizelden yeteri oranda faydalanılamadığını, ayrıca elektrik üretilirken doğalgaz tüketilip çevreye aynı oranda zarar verildiğini savunmuştu.

Bence Mazda teknolojiyi daha hızlı bir şekilde hayata geçirmeli. Toyota'nın 1997 de uyguladığı teknolojiyi 2013'te satışa sunmak biraz düşündürücü.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 2 ay sonra ...
 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...