Jump to content

Mazda3 Impressive mi yoksa Renault Megan Dynamic mi?


Arman-1999
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

üyelik başvurusu esnasında da belirttiğim gibi mazda sahibi değilim ancak almayı düşünüyorum demiştim...

şimdi yeterli nakte sahibim ancak ikilem içindeyim... megan dyna sunrooflu modelin cazibesi hakikaten çok iyi (duruşu,kıvrımları,estetiği vs vs) ihtiyaç halinde pazara çıkarsan 2 günde satarsın veya arıza durumunda bakkaldan dahi parçayı alabilirsin vs vs pozisyonu itibarıyla yıllardır türkiyede geniş bir servis yedek parça ağına sahip....ancak teknik ve mekanik konularda biraz geride mazdadan

        mazdayla ilgili test sürüşümü daha önce belirtmiştim özellikleri ise yazmakla bitmez...ancak araç konusunda bilgisine çok güvendiğim bir abim sırf satış ve yedek parça konusunda mazda hususunda ki ısrarımı bir nebze olsun kırdı..ancak yola çıktığınızda megan ve mazda-3 e bakışlar aynı  mı olacak bu para fark edilmek için harcanabilir mi o konfor,o güven değiştirilebilir mi vs vs 

        uzun lafın kısası yorumlarınıza ihtiyacım var

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

konfor,guvenlik,teknik ve performans olarak tabiki mazda ile kiyaslanamaz...sadace 2 el pazarinda mazdayi gecer.benim icin onemli olan 2.ci el satis durumu degil,aracin saydigim diger yonleridir.Allah hayirlisini nasip etsin ve simdiden hayirli olsun...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Megane süspansiyonunun yumuşaklığı nedeniyle çukur yollarda biraz daha konforlu.Fakat bir tek o neden içinde Megane alınmaz :)

Diğer konularda mazda bariz üstün.Viraj,güvenlik,frenaj,denge,çekicilik,iç mekan kalitesi,sorunsuzluk, iç mekan görünümü, v.s.

Megane iç mekan kalitesini hiç sevmiyorum.Çok sıradan bir görüntüsü var.Kokpiti heyecan vermiyor :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bana da çok dediler, yok şu yok bu;

Sevdiğin içine sinen araba al. Koltuğuna oturduğun zaman iyi ki de almışım de. İster Magane ister Mazda al. Hangisini seviyorsan, hangisi içine sinerse onu al. Sonra gönül rahatlığıyla biniyorsun. Kusurları olsa bile (ki her arabanın var) severek aldığın için kusurunu kabul ediyorsun.

Arabayı sık değiştiriyorsan alım-satım sık aralıklarla oluyorsa Magane al.

Ben Mazda alırken etrafımda herkes böyle bir arabanın varlığından habersizdi. Sölyeyince şaşırıyordu. İlçe de tek Mazda bende millet yadırgadıydı. Şimdi herkes ağzı açık inceliyor ve biniyor. Garaja çektim ilgiden.

Eskisi gibi artık koca Türkiye de iki araba çeşidi yok. O dönem Doğan Tempra döneminde idi. 20 çeşit araba var. Bi o kadarda servis çeşidi. Geleneklere uyalım diye sevmediğin araba alma.

Allah gönlüne göre hayırlısını nasip eder inşallah.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence bu iki arabayı kıyaslamak bile yanlış. Tabiki Mazda 3. Megan denilen araba daha düne kadar dingil kullanan orasından burasında çalınan bir araç değil mi? İçine oturunca bile kalitesizliği anlaşılan bu aracın yol tutamayışı, çabuk gelen ve bir daha düzelmeyen alt takımı işte böyle "peynir ekmek gibi satarsın " gibi şehir efsaneleriyle kapatılmaya çalışılıyor. Parça konusunda ise Meganların fiyat olarak Mazdadan pek farkı yok. Mazdanın sağlamlığı ve sorunsuzluğunu düşünürsek zaten sonuç apaçık meydana çıkar.

Ben de burada (Siirt) tek mazda 3 sahibiyim. Tek şikayetim şu ki, aracımın yanına vardığımda her defasında 3-5 kişiyi buluyorum etrafında. Çok dikkat çekiyor malum...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arman Hanım,

Yeni Megane ı test ettim dersem yalan olur ama en azından size Mazda konusunda söylenenlerin artık geçerliliğini yitirdiğini söylemeliyim. Özellikle de yedek parça konusu. Sitede Mazda3 u bakımları ve detay fiyatlarla ilgili birçok konu var. Orada göreceğiniz gibi herhangi bir araçtan çok da farklı değildir. Bunun yanında trigger kayışı olmaması ve onun yerine zincir olması ve onun da en erken 250.000 km de değişmesi onun ağır bakım sayısını da azaltır. Bunun yanında aracın piayasada çok bulunmaması sizin servislerde çok rahatlıkla randevu bulabilmenizi, çok daha iyi karşılanıp ilgi görmenizi sağlar.

Yedek parçalar Belçika depodan getirtilir ve yeni araçlar için %100, eski araçlar için %98 oranında karşılama yüzdesine sahiptir. Tek sıkıntı olabilecek şey sarf malzemesi dışında bir yedek parçaya ihtiyaç duyulursa getirrilmesi genelde 1 hafta, en geç 2 haftayı bulabilir ki bence bu çok ciddi bir problem de değildir.

Ayrıca dikkat ederseniz ESP yani Mazda daki karşılığı DSC olan sistem Renault ta Premium paket ile verilirken Mazda da standarttır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Siz hiç 15-17binliralara satılan 2005 model mazda 3 ya da 6 gördünüz mü? Ama megane ve laguna kakılı ortalık. 2. el hurafelerini es geçmenizi tavsiye ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ki var diyelim böyle bir ikinci el efsanesi

Bu donanımda kalitede ve güvenlikte olan aynı sınıftaki başka bir araba MAzdadan 6-7000 TL pahalı iken Mazdayı 6-7000 TL ucuza alıyorsun zaten. Satarken 6-7000 TL aşağı satsan bile zarar etmezsin. İmpresive özellikleri en fullerinde bilem yok. (Ben alırken karşılaştırdığım modellerde)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yeni megane sürme şansım olmadı ama bindim yeni mazda3' ü sürdüm

Konfor olarak mazda3 bana daha rahat gibi geldi sadece süspansiyonu bizim yollara uygun değil sert süspansiyon megane biraz daha yumuşaK.

T ip olarak bakıldığında mazda3 daha sportif megane sıradan ama megane 2. göre güzel  :D güvenlik ve donanım olarak mazda3 daha iyi bir araç performans konusunda sizi mazda3' de megane' da tatmin eder basa bas gitmiyorsanız size tavsiyem eğer çok km yapıyorsanız 1.5 megane alabilirsiniz cimri bir araç yakıt konusunda benim size tavsiyem mazda3 alın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Mazda yapılan tün istatiklerde dünyada en az arıza veren aracı bunun yanında yedek deposunu belçikada açarak tüm yedek parçalarını 1 gün içirisinde getirtebiliyor. mazda3 konfor ve donanım olarak c segmeti arabalar içinde en iyisi ben mazda 3 alıpta pişman olan görmedim (mazda 6 alsaydım adaha iyi olurdu düşüncesi dışında) alırsanız sizde pişman olamasınız.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben megana da bindim m3 de ama arasında dağlar var desem yalan olmaz.bence uzun süre bineceksem mazda 3 yok ticari açıdan bakarsan sen bilirsin derim. ama zevk ve para senin bu yüzden son söz senin :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

hemen hemen herşeyi söylenmiş fakat ben şunu eklemek isterim; parçasını bakkal da bile bulamazsınız bu bir. ikincisi öyle ucuza falan da değil. sadece anahtar yerine kullanılan kartın fiyatı 500 küsur lira.

kardeşimde 2005 model megane dynamic vardı. satabilmek içiin piyasasının 1-2 milyar düşüğüne verdi arabasını. çünkü piyasada bol miktarda bulunduğu için tercih edilebilirliğini bu şekilde arttırabildi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

dizelini alabiliyorsanız kesinlikle mazda derim. gerçi bende megane'a kapora falan verdim alıyordum yani :) sonra mazdaya bindim galeride. direkten döndük.. iyiki de öyle olmuş.

resimlerdeki 7 farkı bulun :)

th.95fdff40d9.jpg

th.57c1985afd.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

7 mi ? Burada dünya kadar fark var :D

Daha önce hiç görmemiştim yenisinin içini ama bence bunu gördükten sonra daha fazla bir yoruma gerek kalmamış :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben megana da bindim m3 de ama arasında dağlar var desem yalan olmaz.bence uzun süre bineceksem mazda 3 yok ticari açıdan bakarsan sen bilirsin derim. ama zevk ve para senin bu yüzden son söz senin :)

Öncelikle buna karar vermeniz gerekiyor bencede,

eğer ticari açıdan düşünüyorsanız seçiminiz farklı olacaktır. Veya yakın zamanda satma gibi bir düşünceniz varsa sıfır yerine 2. el araba almanızı öneririm.Satışta sıfır arabaya göre fazla zarar etmemiş olursunuz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar megana biraz fazla yüklenmişler sanki, sınıfının en çok satan otomobili, sınıfının en güvenli otomobillerinden birisi, ülkemiz şartlarını herkes biliyor, seversiniz sevmezsiniz ama reno bir türkiye gerçeği.

sen alır mısın deseniz, almam, herkesin kendince olduğu gibi benimde kendimce nedenlerim var.

mühim olan sizin içinize sinmesi ve severek binmeniz, iki aracı bir daha kapsamlı test edin, illa ki bu iki markadan birisi olacak diyorsanız karar verin ve sonra arkanıza bakmayın.

marşına basmak istemeyeceğiniz bir aracın size kazandıracaklarının da bir önemi yok bence.

bu arada renonun orjinal parçaları ve servisi hiç de ucuz değil 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest edarguner

Megane tip olarak Allah var kötü değil Reno armasını çıkartıp Mazda koysanız beğenmemezlik kimse yapmaz.Donanım olarak zaten Mazda fark atıyor F/P olrak o donanımı extra para vererek reno'da yakalarsınız.

2. el olayı tamamen savsata artık, Yedek parçayı bakkalda bulurum muhabbeti de tarih artık, onlar teneke tofaş ve reno 9 zamanıydı.15-20 Gün parça bekleyen reno sahipleri var. Sadece sorunsuzluk abidesi olduğu için bile Mazda tercih edilir.Reno-Fiat printer gibi satayımda sonra yedek parçadan geçiririm muhabbeti.Bu arada Mazda ile reno parçaları aşağı yukarı aynı fiyatlar bide

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

HANGİ ARABAYI ALIRSANIZ ALIN ÖNCELİKLE HAYIRLI OLSUN. FİKRİM ŞU:EĞER O ARABAYA BEN VE AİLEM BİNECEKSE 2010 MEGANE ALACAĞIMA 1998 626 ALIRIM.SAYGILAR.

Mesajınızı düzeltin lütfen. Yoksa tamamı büyük harf olduğu için silinecektir mesajınız.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.
 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...