Jump to content

2011 Mazda3'ler???


taner30
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

2011 mazda 3 ler hakkında bilgisi olan var mı arkadaslar?? bildigim kadarı ile mazda da ozelliklerde biraz kesintiye gidiyor ama ayrıntılı bilgisi olan varsa bizide bilgilendirsin lutfen..

    haaaa  bu arada sizce 2011lerde fiyat ne olur?? ??? ??? :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bugün istanbul içi bir bayiden aldıgım fiyatı söyleyim pazar ugramışlardım satıştaki arkadaş yokmuş telefonumu bıraktım bugün beni aradı ve tek tek verdiği fiyatlar aynen şöyle aynen daha önce aldıgım fiyatlarıda kendisine söyledim...

imp a/t hb 42.600 ertesi gün 42.300 fiyat almıstım onuda ekleyim.

imp m/t hb 40.500

touring m/t 37.500

Ellerinde kırmızı renk hatcback hiç yokmuş.Ben de maviye göre fiyat aldım kendilerinden..sedanlar bildiğiniz gibi daha ucuz..400-600tl arası..Buda anladıgım kadarıyla bayilerin kendi oluşturdugu birşey sedanlar daha ucuz..Aldıgım heryer aynı seyi söylesede indirme yapdıklarında hb ile sedanda düştükleri en fazla ikisinide eşitliyorlar.diyorum sedanlar daha ucuz şimdi bana hatcback için verdiğiniz bu fiyat,ben 400-600 daha aşagısını verip sedanı almak istiyorum deyince olmaz diyorlar..Neden kendiniz söylemediniz mi falan deyince geri adım atıyorlar..:)

Bayilerin agız birliği yaptıklarından bahsetti ellerinde çok fazla araç olmadıgı için indirim ancak bu kadar olacagından bahsetti..

Ayrıca şunuda söylediler ellerinde 2011ler çıkana kadar 2010 araç kalmama ihtimali neredeyse kesinmiş,o yüzden 2011 cıkınca 2010lar ucuzlar diye beklemenizin anlamı yok diyorlar..2011ler ise bu fiyatlardan biraz daha yüksek olacakmış ama çok fazla farketmezmiş..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben sormadım dogal olarak onlarda söylemediler ama vw grubunun yaptıgı gibi yapmaz umarım mazda ilk çıktıgında bir ton donanım koyuyorlar 1sene sonra hepsini çekiyorlar..Sinir oluyorum bu duruma..Umarım yapmazlar böyle birşey..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1997 yılından beri 0km araba alırım..

satıcıların hiç bir dediğine inanmamayı öğrendim..

2007 temmuzunda bir arkadaş 2.0tdi passat alacaktı kapora bile verdi.2008 ler en az 5 kaat pahalı olur dedi satıcı...08i satarken de pahalı satarsın bekle 08 al dedik.. ikna ettik aldırmadık. 2008ler bir geldi 15 gün sonra  kur düştü zart oldu zurt oıldu deyip 2bin TL ucuzlamıştı 2007lere göre...arkadaş 07 aldırmadığımıza çok dua etti sonradan

belki mazdacılar doğru söylüyordur ben onu bilemem ama çok acaip indirimli olmadıkça bulunulan yılınkini almam ben..çünkü 2-3 fazla versen bile yeni seneninkine satarken bir yaş büyük deyip onu alacaksın..yeni seneninki çıktığında elde kalan eski yılı çok makul bir fiyata almıyorsan (3-4 sene sonra sataağındaki kaybından daha fazla) beklemek daha doğrudur bence..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Peki 2011 modeller ne zaman satışa çıkar, bir öngörünüz var mı arkadaşlar. Ben mtv dolayısıyla temmuzda almayı düşünürüm, yakında çıkacaksa o da beklenebilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Peki 2011 modeller ne zaman satışa çıkar, bir öngörünüz var mı arkadaşlar. Ben mtv dolayısıyla temmuzda almayı düşünürüm, yakında çıkacaksa o da beklenebilir.

agustos ayı içinde kardeş...bir ay daha bekle bence..zaten mazda 2.elde çok değer kaybediyor..gidip batyileri tek tek dolaş ellerinde bir önceki yılın aracı varsa al..ne kadar ucuza maal edersen kar kardır...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

internetteki  satıs fiyatlarında mazdanın cok fazla bir deger kaybı yok..neredeyse sıfır fiyatı isteniyor... ama yuzyuze gelindiginde ne istenir onu bilemiyorum...birkac aydır bakıyorum ama yeni kasa uygun fiyat isteyen bulamadım :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

internetteki  satıs fiyatlarında mazdanın cok fazla bir deger kaybı yok..neredeyse sıfır fiyatı isteniyor... ama yuzyuze gelindiginde ne istenir onu bilemiyorum...birkac aydır bakıyorum ama yeni kasa uygun fiyat isteyen bulamadım :)

Mazda3 te ikinci eli dert etmeyin, diğer modeller ne kadar kaybettirirse, mazda3te o kadar kaybettirir. Hala 20 binin altına satılmıyor eli ayağı düzgün olan mazda3ler... 2004 kaç araba 20den fazla ediyor ikinci elde o segmentte? Değerli bir araç vesselam...

Bence 2.eli çok kötü olmasada çok iyi değil..Örneğin 2010 mazda3 hb beyaz touring otomatik vitesli araç var internette 36bine satıyor daha 2ay önce alınmış 3000kmde kaç haftadır satılmıyor.şimdi bu aracın sıfırı 40.300tl bence gereğinden biraz fazla değer kaybediyor bu bir misaldi sadece..Tabi fanatiği olan kişi gider 38bin verir bu araca o kişi çok değer kaybetmez.Duruma göre değişiyor açıkcası..Ve benim favori ilanlarımda tüm mazda 3 ler ekli.Nadir araç satıldı ilanı ile karşılaşıyorum haftada 1 yani..

Aslında işin özü şu,

2.eli kötü diye beğenilmeyen araç alınmamalı,

Ben aracı satmak için değil binmek ve zevk almak alıyorum..O yüzden çok takılmıyorum..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hangi aracı alırsanız alın 2. el kaybı yasarsınız...ilk 2 yıl icindeki kayıp zaten en fazla olandır bence... bunu onemsemeyen kişi aracını cok uygun bir fiyata bayiye verir yada elden direk satar internet yoluyla ilan bile goremezsiniz... bizim denk geldiğimiz ilanlar  fiyatını biraz daha yuksek ısteyerek az zarar etmek isteyen kişilerdir tabii dogal olarak satıslar uzun zaman almaktadır..bence bu olay sadece mazda ile sınırlı degil her aracta bunu yasarsınız... 40000e aldıgınız aracı kimse getir 38000e geri alayım demez:)..

  tabii binilecek arac var... satılacak arac var..  ;) 

  bu arada 2011 modelleri ne zaman gorecegiz bilgisi olan var mı??bayilere ne zaman gelir?? ayrıca 90. yıla ozel uretim varmıs onuda cok merak ediyorum...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

40bine alınan hangi araç 38bine satılıyor ki? Anahtar açıp kapamayla 5bin lira rahat düşer araç değerinden

Satışa cıkarılmış ama kesinlikle satılmıyor..ilan verdiklerinden beri ara ara konuşuyorum sahibinden.com'da..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ayrıca yurtdışındaki yeni mazdalarda bir takım üretim kısıtlamasına gidilmeye başlanmış..Yan ayna ayna sinyalleri, eşik aydınlatmaları,iç aydınlatmalarda kısıtlamaya gidilmiş maaliyetleri düşürmek için..Bunlar zaten bizde yok.bakalım bizde neler gidecek tahminime göre RVM-ön koltuk ısıtmaları-lastik basınç izleme-ısıtmalı ön cam-far,yagmur sensörü özelliklerinden bir kaçının gidecegini düşünüyorum aa 2011demi olur-2012 üretimindemi olur sanki bu olacak gibi..

http://mazdas247.com/forum/showthread.php?t=123768056

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yani bizdekiler zaten torpulenmiş ozellikler oylemi :kafa:

  eger saydıgın ozelliklerde aractan alınırsa o zaman rotayı mazdadan cevirmek lazım.. cunku ben 2011 model mazda3 impressiveleri bekliyorum..hem fiyat hem de ozellik olarak merak etmekteyim..

  bakalım ne olacak!!! :krrsz:

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aslında bize gelen türkiyeye gelen bir önceki parti ile ondan sonraki gelen mazdalarda zaten bir takım kısıtlamalar olmuştu.yedek anahtarı sustalı anahtar değildi ve sunroof ve yan camlarda sıkışma önleyici sensörlerin kaldırıldıgını okumuştum forumda..

Bildiğim kadarıyla yurtdışındaki mazdalarla bizim mazdalar arasında su farklar var.

-Navigasyon(Navigasyon olmaması tamamda oradaki navigasyon ekranı tek renk aydınlatmalı beyaz yurtdışında renkli)

-Farklı döşemeler

-ledli arka stoplar

-anahtarsız çalıştırma

-ledli yan aynalar

-sis lambalarında krom çerçeveler

-optirion göstergeler(kadran farklı yani)

-ön arka tamponlar farklı (mpsler ayrı oldugu için onu kastetmiyorum)

-sanırım yurtdışındaki otomatik şanzıman 5 vites ve direksiyondan kumandalı ama 2.0 motor olanları satılıyor orada 1.6larda varmı bilemiyorum

-hydrofobik dediğimiz su tutmayan cam

-eşiklerde aydınlatma

-pedallarda aydınlatma

en önemlisi yurtdışında bakım aralıgı 10bin veya 1yıl...bizde 6 ayda bir ya da 10bin..her alta ayda bir ugramak koyar.250-300 arası bakım fiyatı var yılda 500-600 arasında..mesela vw grubundan seat leonun bakım fiyatlarını ekleyim bizimkilerden daha iyi hem 15binde bir veya 1 yıl...

FOrd bundan biraz daha ucuz dger markalarda hep bu civarda.Mazdanın bu yaptığı bir diğer anlamıyla arkadaşın dediği gibi müşteri söğüşlemenin diğer adıdır benim gözümde.Kimsede kusura bakmasın..

LEON 1,4 TSI

15,000 BAKIM 251,80 TL

30,000 BAKIM 430,31 TL

45,000 BAKIM 260,22 TL

60,000 BAKIM 771,21 TL (Şanzıman yağı değişimi)dsg şanzımanlarda

75,000 BAKIM 260,22 TL

90,000 BAKIM 477,14 TL (V.Kayışı değişim )

105,000 BAKIM 260,22 TL

120,000 BAKIM 430,38 TL

LEON 1,6 102 HP -- TOLEDO -- ALTEA

15,000 BAKIM 210 TL

30,000 BAKIM 301 TL

45,000 BAKIM 210 TL

60,000 BAKIM 301 TL

75,000 BAKIM 210 TL

90,000 BAKIM 324 TL ( V.Kayışı değişim )

105,000 BAKIM 210 TL

120,000 BAKIM 529 TL (Triger değişim)

ama mazdada bulunan çoğu özellik piyasadaki d sınıfı araçlarda olmayan donanıları bir nebze taşıyor.(ön cam ısıtma-rvm-koltuk ısıtmaları vs)Ama fiyatıda c sınıfı araçların zirvesinde..o fiyatı hakettiğini düşünmesemde alacagım 2 araçtan biri...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Amerikadaki bir çok mazda 3 2 havayastıklı manuel klimalıydı... Adamlara benım arabam 1,6 ama 8 havayastığı, dijital klima esp hepsi full deyince aa bunlar trde varmı diye şaşırdılar. dediğim gibi benim ilgilendiğim kısmı donanımın azalması yada çoğalmasından çok yelpazenin geniş olması ve her keseye uyması olayı. Bakım fiyatlarını sıfırdan 120bine kadar kullanan arkadaşlar karşılaştırıp yazabilirler aslında... tabi bakımların yanında oluşan arızalarında yazılması daha iyi bir bilgi edinmemize yardımcı olur.

hadi ya ben amerikadaki siteleri arastırdım 2.0-2.3-2.5 motorları var..yeni mazda tabi benim bu dediklerim sanırım şuanda amerikada var turkiyede yok:) bence de 3 farklı donanım seceneği olabilir.Arızalarda işin içine girerse zaten çıkmaza girer bu hesaplar..saf bakım ücretleri üzerinden bir değerlendirme yaptım ben..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bence aracı arac yapan baz modelinin ozellikleridir.. oyleki bu ozellikler olmadan bu marka bu aracı satısa sunmuyor diyelim gogsumuz kabarsın.....mazda firma olarak turkiyede hakettiği yerde degilse bu uyguladıgı yanlıs politikalardandır işte bu yuzden aynı hataları tekrarlamaması gerekir... opsiyonlardaki azaltma yada fiyatta asırı oynamalar yapması satıs politikasını sıkıntıya sokacaktır.. servis sayısının da ulkemizde yeterli ve yaygın olmadıgını dusunursek durum iyice karısmakta...aracın fazlaları var ancak markanın turkiye piyasasında  eksileri var diye dusunuyorummm..

2011ler gelsede bu sıkıntıdan kurtulsak yahu!!!!

  kac paraya ne alacagımızı biliriz :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Amerikada sadece motordan ibaret satılan arabalar var. mesela corolloların abs olmayan modelleri satılıyor hala :D onlar için cruise daha önemli :D öyle deri direksiyon falan hakgetire :) ama opsiyon listesi geniş...

yaw aslında bizde de opsiyon olsa istediğmiz donanımları seçsek super olurdu.touring donanımdan yagmur far sensörünü 6hoparlör paketini,jantları hiç almaz,ısıtmalı öncamları,ısıtmalı koltukları atar ,park sensörü,rvm-cruise-sunroofu çakardım.yemede yanında yat olurdu  >:D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bence aracı arac yapan baz modelinin ozellikleridir.. oyleki bu ozellikler olmadan bu marka bu aracı satısa sunmuyor diyelim gogsumuz kabarsın.....mazda firma olarak turkiyede hakettiği yerde degilse bu uyguladıgı yanlıs politikalardandır işte bu yuzden aynı hataları tekrarlamaması gerekir... opsiyonlardaki azaltma yada fiyatta asırı oynamalar yapması satıs politikasını sıkıntıya sokacaktır.. servis sayısının da ulkemizde yeterli ve yaygın olmadıgını dusunursek durum iyice karısmakta...aracın fazlaları var ancak markanın turkiye piyasasında  eksileri var diye dusunuyorummm..

2011ler gelsede bu sıkıntıdan kurtulsak yahu!!!!

  kac paraya ne alacagımızı biliriz :D

2010lar için aldıgım bu haftaki son fiyatları söyleyim..2011leride ona göre değerlendirirsin malum 1-2 ay sonra satışa çıkar 2011ler.

istanbul ve ankara bayilerinden aldıgım son fiyatlar aynen şöyle bu paradan yukarısını kesinlikle vermemeye çalış..Bu fiyatlar bugün gelen 200-300tllik indirimden önceydi..İndirimler otomatiklerde oldu,manuellerde fiyat arttı..

imp a/t hb 42.500

imp m/t hb 40.400

touring m/t 37.400

Touring a/t 39.750

Bunlar METALİK RENK DAHİL HATCHBACK fiyatları sedan fiyatları daha ucuz ama sedan düşünmediğim için fiyat almadım...

MTV, trf.sig., plaka, ruhsat vs hepsi dahil.

extra koltuk koruma(döşeme),paspas veriyorlar.boya korumada koparılabilir.

Krediyle almak isterseniz 48 aya varan vadelerle 1-24 ay 0,85, 24-48 ay 0,94 faiz oranı.Ve kredi masrafı 500tl civarı tutuyor..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sagol isa kardesim .. bu arada sende benim gibi ne alacagını sasıranlardanmısın yoksa.. ;)

malum.. fiyatları yakından takip ediyorsun... :)

  ha bu arada ne zammı yahu...internette ben 2 aydır fiyat degisikliği gormuyorum ona guveniyordum :o

 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...