Jump to content

Siyah Araba Soğumaz Mı?


SalihÇakmakçı
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar malum yaz günlerindeyiz. Bir de mekan Siirt olunca güneşin altında beklemiş arabaya binmek işkence. Renk siyah, koltuklar da deri... Koltuğa oturmaktan korkar oldum. Klimayı outo yapıp 17 dereceyi ayarlıyorum ama nafile. Ev okul arası 10 dk ve araç daha soğumaya başlamadan yol bitiyor.

Özellikle siyah araba kullanıcıları için soruyorum; klimayı en etkili nasıl kullanırız? Outo'ya basınca ön ızgaralardan hava geliyor. Direkt kendime tutmuyorum ve yukarı kaldırıyorum. Yanları da camlara veriyorum. Bir klimanın sağlıklı olduğunu nasıl anlarız?

Bu arada çoktandır polen filtresi değişmemiş. Üfleme iyi ama soğukluğa bir etkisi olur mu? Burada değiştirmek olanaksız olduğu için memlekete gidince değiştireceğim.

Saygılar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Polen filtresinin etkisi yoktur. Direk soğutmama sebebidir. Bir an önce değiştirmelisiniz bu durumda.

Tam idrak edemedim şimdi. Polen filtresinin etkisi yok mu soğutmaya? Yoksa çoktur mu demek istediniz?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Camlarda en açığından film var. Hatta geçenlerde çevirdiler yolda polis arkadaş bir yandan kafasını iyice cama yaklaştırırken bir taraftan da bana camlarda film olup olmadığını sordu. Çok rahat bir şekilde "yok" dedim. Hatta "O siyahlık orijinalinde var" diye de ekledim. İnandı. Eminim Siirt'de ilk kez bir Mazda 3 çeviriyordu. Yanımdaki arkadaş da soğukkanlılığıma şaşırmıştı hatta.

Şimdi burada polen filtresi değiştirme şansımız yok. Artık memlekete varınca ilk işimiz bu olsun. Buradan Denizli'ye Temmuz sıcağında çoluk çocuk  nasıl gidecez bakalım...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 1 ay sonra ...
Guest mehmet cin

Malesef koyu reknler güneş ışığını daha fazla çekiyor bu araba içinde geçerli sanırım.ben arabayı gölgeye bile bıraksam on ve arka cama birşeyler koyuyorum mutlaka.benimde aynı sıkıntım var çocukla yolculuk deyince yaralarım depreşti çok daha zor tabi bende İstanbuldan Giresun/Göreleye gideceğim.geçen yıl abartısız 20 kere durmuşumdur bu yıl biraz daha büyüdü.umarım çocuğunuz çok küçük değildir kılımayı çok fazla kullanmayın bizimki bu yüzden hasta olmuştu.Allah kolaylık versin ne diyeyim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...