Jump to content

Rx8 makyajlı kasa için Yağ soğutucuları hakkında düzenli kontrol ediniz..


Guest ThUnDeRbErK
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Guest ThUnDeRbErK

Makyajlı kasa sahibi olanlar sis farlarının her iki tarafında bulunan hava kanallarının arkasında yağ soğutucuları bulunuyor bunları düzenli kontrol edin pislik böcek,kelebek,sinek ve herhangi bir obje kirliliğe sebebiyet verip petekleri kapatabilir,örnek vermem gerekirse rx8club'da araştırmalarımdan iki tane konuda bu var birinci konuda peteklerin önüne daha ince telli koruyu ile koruma altına almışlar,ikinci konuda da bu yağ soğutucularını temizlemek için kebap çöpü vs gerekiyor diyerekten yardımcı olacak tüyolar vermişler incelemenizi öneririm çünkü araç çok ısınıyor yağ soğuması çok önemli rx8'ler için..

http://www.rx8club.com/showthread.php?t=201948 Bu konuda upgrade yapılmış yağ soğutucularının önündeki petekler.

http://www.rx8club.com/showthread.php?t=188959 Bu konuda da düzenli kontrol etmeniz gerektiği belirtilmiş.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 1 yıl sonra ...

Yag sogutucuya ait bir lamba varmı acaba ? Benim araçda yag lambasının yanında kırmızı aküye benzer birşey yanıyor bazen aracı boşa alınca sönüyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 1 yıl sonra ...

radyatör peteği türü sanırım bunlar sinek böçek söken kimyasallarla temizlesek sıkıntı olmaz sanırım benim araç yoldan geldi baya kirli gördüm bakarken petekleri

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Konu başlığına bakınca yağ soğutucusu sadece makyajlı kasada varmış gibi bir izlenim oluyor  oysaki makyajsız kasada da aynı soğutucudan var. 

Kirliysen ben olsam arap sabunu ile sabunlar sonra basınçlı suyu biraz uzaktan sıkarak temizlerdim. Arabanın dışındaki tüm metal ve plastik aksamları arap sabunu ile temizliyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bence bu kadar uğraşıp radyatörün önüne koruyucu yapmak, tam tersi radyatörün içinden geçen hava miktarını azlatır, bu tip sinek böcek her zaman olabilecek bir durum, belli zamanlarda yumuşak telli bir fırça ile peteklerin arasındaki kalıntıları silkelemeniz yeterli olucaktır ki rx8club taki fotolarda ön kısma yapılan ızgara böcek vede sinek girmesine engel olamayacak kadar geniş, yani bir anlamı yok,  dar olursada zararlıdır zaten hava geçişini engeller.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

eklemek istediğim bir mevzu daha var, ilk fotoda koruyucu petekler resmen açıkta duruyor, yani ön tamponun neden bu kadar açık olduğuna anlam veremedim , taş falan çarpma riskide çok yüksek,  bu tip dar ızgaralar yap yerine tıpkı öndeki büyük radyatörü korumak içi yapılan eğimli plastik ızgaralar daha iyi olucaktır, fiberden çok rahat yapılabilir tampona içerden monte edilebilir. önerim bu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...