Jump to content

Çok çaresiz kaldım yardım edin arkadaşlar


overmars

Tavsiye Edilen Mesajlar

selamlar,

geçen ay "Ben de yeni mazda 3 alıyorum tavsiyeleriniz?" şeklinde bir başlık açmıştım ama hala alamadım.

hemen konuya gireyim, ailem MAZDA almamı istemiyor.

annemin ve babamın arabadan hiç anlamadığını ilk olarak belirteyim. babam kulaktan dolma bilgilerle haraket ediyor, mesela golf alalım sağlam araba diyor, o paraya (45bin) 10 daha eklerim Bmw alırım diyor. kuzenle konuşmuş o da Mazda'nın ikinci eli yok, satamazsın demiş.

daha devamı var,

hyundai getz sahibi babam hyundai servisine sormuş adam da Mazda almayın ikinci eli yok ve yolda kalsan servisi yok bişeyi yok demiş ve Chevrolet Cruze almamızı tavsiye etmiş.

ben de artık kendimden şüphe etmeye başladım.

o kadar mı kötü bu Mazda yaa?

Mazda3'e 45.000 vermek aptallık mıdır?

korkuyorum, alırız Mazda3'ü ya sürekli sorun çıkarırsa aileme mahçup olursam diye..

gayet samimi bir şekilde yazıyorum bunları, objektif olarak cevap verin Allah aşkına. artık o kadar zor durumda kaldım ki yardımınıza gerçekten ihtiyacım var.

Mazda, özellikle Mazda3 kullanan arkadaşlar,

ben nasıl ikna edicem ailemi? çok araştırdım internette olumsuz yorumlara pek rastlamadım. bugün Cruze'a bakayım dedim ilk açtığım forum sitesinde bir sürü sorundan bahsetmişler, hemen soğudum Cruze'dan.

Mazda3'le "aynı donanımdaki" Golf veya Astra veya aynı sınıf araçlar fiyatı 55.000'e dayanıyor.

yine soruyorum Mazda3'e 45.000 vermek aptallık mıdır?

yardımınıza gerçekten o kadar ihtiyacım var ki, 45.000 kolay kazanılmıyor ve ben senede 1 araba değiştirebilen biri değilim. bu bana ailemin alacağı son araba olacak.

teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • Yanıt 49
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Mazda en sorunsuz araç olarak bilinir( ilgilenenler bilir). Fakat sonuçta alacağınız araç kul yapımı, hatası, arızası olabilir ve oluyor da.Ben herhengi bir problem yaşadım mı hayır.

Düşündüğünüz araçlarda (astra ve cruize) çok fazla problem yaşayanlar var.Ben kuzenimden biliyorum astra' ya tövbe etti ve bi daha Opel'e bineceğini hiç sanmıyorum.Sabah akşam Opel'e bela okuyordu :)

En iyisi babanızı alıp bir test sürüşüne çıkın ve kararını sorun. Ben öyle yapmıştım :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest edarguner

Opel'e bela okuyanlardan  biri de benim ( Altta ki İmza Aracıma dikkat) Bu yaz olmadı bahara kısmetse kurtarcaz kendimizi ondan :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Gözünü kapat Mazda 3 Al. Özel fiyat 42 500 impressive en üst modeli alabilirsin.

Ben 2009 model Eski kasa MAzda kullandım. Yaklaşık 1.5 sene sürdüm. Sıfır sorun yaşadım. Made In Japan.

Sorunsuz arabalardır bunlar. Toyota,Honda,Nissan,Mazda,Suziki bu arabalarda kolay kolay sorun yaşamassın.

Cruze'dan uzak dur. Yanından bile geçme kullanıpta satanları pişman olanları biliyorum. Araba Korede yapılıyor sanırım. Arabanın arkasında durmuyorlar. Aslında sana tavsiyem Mazda'nın almış olduğu ödülleri babana göstermen. Yazıcıdan çıkart göster 5 yıldızlı tam donanımlı müşteri memnuniyeti en yüksek olan arabadır Mazda. Ödül sayısı en yüksek araçtır ve Amerikada en tutulan markadır. Daha ne olsun.

Bir de Servise giren arabaların servis maliyetlerine bak bence. 10 bin km bakımları ne kadar onlara bak. Volkswagen daha masraflıdır bunlara da bak. Hyundaki japon arabası degil :) Evdeki televizyon elektronik aletlerde bile her zaman japan tercih edilir chine hong kong tercih edilmez. Gidip Sony mi alırsın yoksa gidip Yumatu mu alırsın

Babanla bir test sürüşü yapın baban kullanarak farkı görsün. En önemlisi canınızın güvencesi 5 yıldızlı arabada canınız daha güvencede olur.

Ben 2009 eski kasayı sattım ve yine mazda düşünüyorum. Diğer markalara gittim Honda olsun Ford Focus olsun Ön konsol diz mesafe ferahlığı mazdadan başka araçta yok.

http://www.huffingtonpost.com/2010/08/04/the-safest-cars-for-teens_n_670346.html

bu linki incele. veya google 'dan mazda ödülleri diye tarat bulursun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

45.000 çok zor kazanılıyor evet ama 55.000 daha zor kazanılıyor. İkinci eli zayıf diye 10.000 fazla verilir mi düşünülür?? 55.000 alınan golf kaça satılır bir araştır. İkinci el piyasasını araştır internetten ailene göster.

Bir de Mazda nın aldığı ödülleri bul ailene göster. Golf e kalite de lafım yok ama fiyatı bana çok uçuk geldi.

Bende çok düşünmüştüm; senin yaşadıklarının aynısını yaşadım. Civic yada Golf diye başladım. Sana ek olarak bir de eşimi ikna etme çabalarım oldu. İzmir de servisi yok mu da yolda kalınca servisi yok deniyor. Bir de yolda kalınca zaten kasko gelip alır :):):) Yolda kalan Mazdacı hiç görmedim. Hele sıfır  hiç yok..

Sırf piyasa böyle diye sevmediğim bir arabaya binmem. diyelim ikinci eli zayıf; 2-3.000 zarara sattık (diğer markalara göre). bu fiyat için başkasının beğendiği arabaya da binmem. Eğer ki bir arabaya 45.000 ayırabiliyorsam.

Ne alırsan al aklına yatan sevdiğin bir araba al. Önceki arabamı sevmeden ucuz diye aldım, bol bol kusur buldum bir an evvel sattım.

Cruze alan arkadaşımın babası ilk uzun yolda klimanın bozulduğunu söyledi.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

cruze'nin otomatiğinin yakıt tüketimi 13lt'lerde geziniyor haberiniz olsun

Aaaa öyle deme, bakkalda bile parçası var. Hemde ikinci elde satın aldığından fazlasına satıyorsun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

cruze sahibi arkadasımın da aşırı benzin tüketimine katlanamadan 2 ay sonra lepege taktırdı zorunda kaldı çünkü yakıtı el değil adam yakıyor, mazda 3 ün ödülleri avatajları varsa dezavantajları forum içinde mevcut hepsini alt alta yaz kafanda yargıla yada ailenle otur işte + işte - de ödülleri de war hatta az önce gençler için en güwenli seçilen 2 araçtan biri mazda 3 diğeride honda accord alman almam alanada engel olmam periyodik bakım masrafları çok yüksek aracın kalitesine lafım yok ama alman diye o kadarda para verilmez.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mefuhan

Bencede Mazda3...sınıfına göre hatta üst sınıfların donanımlarına sahip..az olması iyi olmadığı anlamına gelmez... al seninde ayrıcalığın olsun ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sizinkiler Mazda'nın 2. elini kötü olarak biliyorlarsa, klasik cümlelerle anlatıp dil dökerekte olmayacak gibiyse;

"ben arabayı alıp satmak değil uzun süre dertsiz tasasız kullanmak istiyorum.. al sat işine girmeyeceğim sonuçta.. arabayı 2-3 sene içerisinde satma fikriyle sıfır arabaya o kadar para mı dökülür? satarken avantajlı olacağını düşündüğün arabaya satana kadar bir ton arıza cart curt masrafı yapacaksak gidip golf ya da astra alalım.. kaldı ki satıştaki avantaj da aracı mazda vs den daha pahalıya elden çıkarmak değil, belki biraz daha erken elden çıkarmak olabilir.. gel bak beni dinle gidip en azından bir test sürüşü falan yapalım ondan sonra yine oturur konusuruz.."

derdim ben olsam :tey: şükür ki babadan Mazda'cıyım, sadece işin araba alma kısmına ikna etmeye çalışmıştım :D :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mefuhan

Sana ne alıyoruz abi :)

Kadirim burda araç lazım olmadığından şimdilik off durumdayım..hedefimde seneye ağustosda 2012 mazda3 almak en kötü ihtimal düşük km 2011 bakacağım...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

Aaaa öyle deme, bakkalda bile parçası var. Hemde ikinci elde satın aldığından fazlasına satıyorsun.

Agam süpper bir bakış açısı yakalamışsın :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

cruze , astra , golf vs..

aralarinda en şık , en donanımlı ve en sorunsuz araba mazda 3. test sürüşüne çıkın. Can alici ozelliklerinden bahsedip beyin yikayin (ön cam ısıtma , koltuk ısıtma , RVM gibi)  :D :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sadece şunu söylemek istiyorum git babana bunu söyle.

Benim tamirci arkadaşlarım kesinlikle mazdayı sevmezler. Neden diye sorduğumda hiç arıza çıkarmıyorki para kazanamıyoruz derler. Ve bir çok tamirci hondacıdır, toyotacıdır,  ama kesinlikle mazdacı bulamazsın. Arıza yapmayan aracın servisi olurmu hiç :)

İstediğin tamirciyle görüş aynı şeyi söylerler. İkinci eli olmayan mazda olurmu hiç. Ben 97 model mazdayı satarken bile motor 1.8 ken bile arayan arayana idi.

Şehir efsanelerine kimse kulak asmasın. Mazdanın parçası golfden ucuzdur. İkinci elide hızlıdır. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

1993 model 160 binde (En azından sahibi öyle biliyor) bir arabanın otomatik şanzımanı teklemeye başlar.  Silkeleme yapmakta ve geç vites değiştirmektedir.Sürücüsü bayağı bir tırsar. Ustasına baktıracaktır ama ustasından çoook uzaktadır.

Tatil yörelerindeki herkese elletmek istemez. Biraz daha sık dişini der arabasına. Sonrasında tatilini bitirir. Evine gelir 750 km. yapmıştır ilk arızasından beri. Ne yapacaktır? 50 km. daha yapar ve ustasına (başka bir şehir) götürür.

Usta daha ilk testte, arabanın ianzımanının bittiğini söyler. Sürücü ustaya sorar; Yav biten şanzıman nasıl 800 km. yol yapar? Cevap: Eee abi altındaki Mazda.

Şanzıman bir açılırki, baskılar orinkler bitmiş, kavrulmuş haldedir.

Şanzımancı usta ve Mazdacı usta hiç şaşırmaz olaya onlar çünkü tahmin ediyordu göreceklerini.

Bu hikayeyi okut babana.

Kişiler mi? Araba benim Tombak, sürücü de ben.

Arızanın ilk yaptığı yer Kaş (Antalya)

Umarım Hyundai ve daewoo artığı cruze de aynı beceriyi gösterir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

güzel kardeşim kimseyi dinleme ben öyle yaptım 2003'ten beri mazdaya binerim harika sıtandartı çok olan bir araç.sınıfında 90 tane ödül alan tek araba sınıfının en iyi duran arabası ne diyim daha karar senin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bendede  Opel Vectra vardı cruze ile aynı motor onu direl ele zaten. Cruze af edersiniz kapostasıyla sevişilecek motoruyla ilerde savaşılacak bir arabadır.Klasik GM örneği yani. Benim en büyük şansım arabayı alırken annemin İstanbulda olması idi. Babamda fikirlerime saygı gösterir ve evden araba almayada çıkmadık ama o zamanki aracım psikolojimi bozmuştu. Baba sana mazdayı göstereyim diye evden çıktık ama babam kafasında arabayı almaya çıkmış :) bak işte bu güzel araba değilmi derken bizim arabayı kaça alırsınız bu kaça olur derken aldık çıktık plazadan  :tey: Neyse annem hala der ben bu arabadan yolda sokakta  neden görmüyorum hiç diye :) bende şunu sordum anneme. Gerçekten şunudaçok samimi belirtmek isterimki bu gün araba markaları içeriside kullanıcı kitlesi belli ve elit bir kaç isim var. Mesela Volvo , Mitsubishi , Mazda birde WV demeyeyim ama Golf sürücüleri. Maşkada aklıma gelen yok.Bu gün babamda karşı çıksa yine gider mazdayı alır kapının önüne koyardım ve benim bildiğim bizim mazdalarda 2004  yılından beri aynı motor var sadece çok küçük revizyona  ugramış yani çekik gözlü abilerim yapmış ve budur demiş.  Öyle opeldeki gibi yok z16xe , x16xep , filan yok tek motor. Dürüst insanlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Her konudada yazıyorum ama bir golf tsi dsg almaya kalkasanız 55000tl vereceksiniz bu sene arkadaşım aldı plaka masrafları dahil 56000küsür tl 1.4 tsi 122 dsg şanzıman ama gel gelelim araçta mercekli far bile yok + 7 ileri dsg şanzıman garanti bittikten sonra arızalanıp komple şanzıman değişimi için sadece şanzıman için 18000 ila 22000tl arası bir fiyatı var söylemeden edemedim :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Arşivlendi

Bu konu arşivlendi ve yorumlara kapatıldı

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.

×
×
  • Yeni Oluştur...