Jump to content

Yağ Yakma Sorunu (1999-2001)


Guest alikemalkivanc
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Guest alikemalkivanc

bi kac güne kadar hiçbişi yoktu lpg taktırdıktan sonra silkelemeyi nerden yaptığını bulması iççin bi lpg ustasına götrüdüm oda arabayı fena zorladı bi baktım 2.viteste araba 100 e dayanmış sözde silkelemeyi nerden yaptını bulcacak o günde yağını değişitrttim arabanın ondan sonra olanlar oldu şimdi ilk calışmada ve yüklenmede beyaz duman attırıyo sekmanlar dediler değişecek ama bu duman aşırı derece fazla napcamı şaştım kaldım masrafı n olur bunun bide erzincan gibi bi ilde yaşadımdan dolayı n adam akıllı usta var nede parca doğuda bu işi layıkılyla yapan sağlam bi usta varmı bildiğinz böle devam etsem nolur arabaya cok zararı doknurmu başaına böle bi olay gelen varsa nası cözdüğünü yazabilirse sevinirim saygılar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bence yanılıyor olabilir misiniz ? Beyaz duman ilk çalıştırmada geliyorsa egsoza dolmuş olan soguk hava yüzünden araç çalışınca doğal olarak ısınıyor ve beyaz duman atıyor, ancak araç yoldada atıyorsa o zaman yağ yakıyor olabilir, birde yağ çubugunu çıkartıp oraya parmagınızı tıkayın ordan üfleme geliyorsa yani hava üfüyorsa (parmagınızla hissedersiniz) yağ yakıyordur şimdiden geçmiş olsun

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

duman atma ve dumanın rengine göre sorun sınıflamasını sitede taratırsan bulabilirsin. Tek başına beyaz duman su demektir. Lpg sonrası benzer sıkıntılar yaşamıştım, arabayı kullanmaya devam edeceksen motoruna baktır bi tabi ama başka niyetlerin varsa mesela değişmek gibi gram masraf etme...birde arabanın ateşleme sistemini anlayan birine baktırt, Lpg den hep kaçıp o ağa düşmüş biri olarak asla LPG önermiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Anlayan anlamayan herkesin arabaya el atmasından sonra çıkan problemleri LPG'ye mal etmek en basit ve acizce kaçış yolu olsa gerek ki herkes buna başvuruyor,yazık.

7 senedir 2 arabamda da LPG kullandım,1 gün LPG den kaynaklı bir problem yaşamadım ki eminim burda aracını benim kadar zorlayan başka biri yoktur.

2'de 100 e kadar çıkması,o motoru öldürmez keza o araç 110-115 km/h a kadar rahat çıkabilir.

Erzincan gibi soğuk bi şehirde özellikle sabahları beyaz duman çok normal kaldı ki LPG de su buharı daha yüksek çıkar benzinle oranla,onu sorundan saymayın yağ yakmak apayrı bir durum.

Duman mavi geliyor ve motor sıcak,hava sıcak olmasına rağmen gürül gürül duman atıyorsa orda sorun var demektir,bu arada yağı da sık ölçerek gözlemlerinizi doğrulayabilirsiniz.

Yağını değiştirdiğinizi söylemişsiniz,belki de yanlış viskoziteye sahip bir yağ kullandınız..

Bunun sebebi 10 larca olabilir ve bu liste uzar gider..

İşi gerçekten bilen bi motor ustasına göstermeniz en doğrusu,diğer türlü her kafadan bir ses çıkar.. Kimi LPG der kimi akü der kimi lastik der..

Saygılar..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest alikemalkivanc

yanıtlar için saolun arkadaşalr mesle tamamen anlatmak gerekirse sabah ilk calıştığında beyaz duman yapıyor veya 40 devirin üstünde calışıtırrsan yoksa yolda yapmıo bugün baktırdım sibioplara dolan yağı yakıo olabilir dediler bide önceki yağ cok kalınmış orda biriken yağı yakıo dediler yağ ekisltme yok 4 gündür biniom seviye hala aynı yola düşünce yapmıo dumanı bide devirini aldıktan sonra da kesilio usatada aynısını sölüor masraf etme bin ama yağ kontorlunu aksatma dedi motora bi zararı olmaz dedi bu şekilde binirsen ama deiştirsen performansı artar nese şimdilik masraf etmicem böle bin,cem sölenitlere göre düzelbeilirmiş düzlemessede cok sıknıtı yok sinir bozucu sadece o kadar cvplar için tekar teşkelr n kadar arızalıda olsa yola yapıştırması ve performansı mükemmel bide sorunlar hallolsa dahasa süper olcajk aracı coks evdim ben dahada mazdadan inmem

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...