Jump to content

Yeni Jetta & Yeni Mazda 3


Xman
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Volkswagen uzun süredir tanıttığı yeni Jetta'yı ülkemizde satışa çıkardı. Mazda 3'ün 105 beygirlik motoruna ve performansına yetersiz diyen arkadaşlar için kendimce 2011 model yeni Jetta ile bir karşılaştırma yaptım. Yeni jetta 1.2 cc ve 105 bg motoru ile şehir içi 7.1 litre benzin tüketiyor ve 100 km hıza 11 saniyede ulaşabiliyor. Aracın boş ağırlığı 1227 kg ve maksimum hızı 190 km. Standart aracın fiyatı 41000 liradan başlarken metalik renk ve sunroof gibi özellikler eklendiğinde araç 45000 liraya ulaşıyor. Mazda 3'e göre artıları yakıt tasarrufu ( bence 100 km'de 1.5 litre çokda aman aman bi rakam değil), 510 litrelik geniş bagaj hacmi.. Dezavantajları fiyatı, yeni alacaklar için bilinmeyenlerinin oluşu ve her ne kadar avantaj gibi görünsede 1.2 litrelik motor hacmi, neticede egsoz emisyonuna göre vergilendirmeye geçildiğinde küçük motorlar bence dezavantaj olacaktır zamanla.

Neticede bir çok forumda mazda 3'ün motor gücünü eleştirip VW'nin TSİ motorunu öven arkadaşlara duyurulur, inceleyin görün..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • Yanıt 48
  • Oluşturuldu
  • Son yanıt

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

  • Burak

    5

  • Gökhan

    11

  • grk41

    4

  • Xman

    12

Bu Konuda En Çok Yanıt Verenler

Enişteniz 56000 lira civarına mal etti sanırım dizel modelini.

Liste fiyatı : 52500

Sunroof: 1850

Metalik renk : 950

Toplam: 55300

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben aslında fiyattan çok motor gücü olayına takılıyorum. Mazda olunca düşük beygir deniyor, VW olunca kuyruk oluyor şu an Ankara'da şubata yazıyorlarmış yeni Jetta siparişlerini...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kapıya bile yaklaştırmayın ww dua edersiniz etrafınızdakilerede söyleyin

O kadarda değil canım. Sizde Opele indirmeyin arabayı. Benim takıntım, akranlarına göre ciddi pahalı olması.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Demekki Mazda'da eksik olan şey reklam ve marka değeri oluşturma (ülkemiz için). Aynı özelliklerde ve daha pahalı bir araç sizin aracınızdan daha fazla ilgi görüyorsa burada üreticinin bir eksiği var demektir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi ikisinide kullandım hatta passata hala biniyorum iğrenç araba ve 74 milyara alındı

74 bin liralık nasıl iğrenç olabilir? Ben anlamadım. Necip Türk milleti ise sıralara giriyor bu araba için.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çok da vw sevdiğimden değil ama 1.2 motor, 175 Nm (yokuşta bağırmadan çık), 105 bg (bizim arabayla yaklaşık max. hız) başarılı bir teknoloji... Haa ama turbosu murbosu derken garanti bittikten sonra bozulursa bizim komple motor fiyatına turbo yaptırmak zorunda kalınır ki, insanı üzer!! Yok yok illa 105 bg. alıncaksa mazda iyi :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

En son kasa jetta sürmedim ülkemize yeni geldi ama en kısa zamanda kullanırım iki arabaya kıyaslıyacak olursam konfor olarak süspansiyonları mazda3 ile kıyaslandığında daha iyi olan jetta öne çıkıyor bu japonlar bizim yolları görse arabalarını bu süspansiyonları ile yollamazlar motor konusunda bir birbirlerine yakın araçlar boy boy fark açamaz ikisi a.t olursa v.w alayım hemen m.t olursa yumuşak vites geçişleri sayesinde jetta çok rahat mazda3 sert geçişli spor araç modunda donanım olarak ikiside dolu araçlar fiyat konusunda jetta biraz pahalı fakat 2.el ' de mazda3 gibi değer kaybetmiyor valla yeni jetta çakma a4 gibi olsada alınır bence.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş


×
×
  • Yeni Oluştur...