Jump to content

1991 Mazda 626 1.6 Debriyaj Seti Araştırmam


dba
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba Arkadaşlar...

Aracım lpg'de fazla yakıyor. Olası problemleri düzeltmeye çalışıyorum. Buji kablosu bobin buji v.b. şeyleri değiştirdim. Baskı balatamında çok iyi olduğunu düşünmüyorum. Özellikle 2. vitese atarken gard gurd diye geçiyor. Birkaç sanayici arkadaşa gösterdim biri iyi idare eder diğeri ise yarım dedi.

Neyse yaza doğru kafaya koydum baskı balatayı değiştirecem..

İnternetten araşatırıken bu araca uygun debriyaj seti araştırdım. Karşıma çıkan ilk marka Valeo (fransız malı) oldu. 130 TL fiyatı var. Bir kaç parçacıyı aradım ankara da bir parçacı 100 TL 'ye veririm dedi.

Yine internetten japon araçları konusunda uzman bir usta araştırdım. Ankara ivedik de bir usta buldum. Bu arkadaşa durumu izah ettim. Valeo marka seti ben alacam baskı balata değiştirecem artı olarak ön fren balatasını değiştirmek istediğimi işçilik olarak borcumun ne olacağını sordum 200 TL istedi.

Derken parçacılarla görüşürken bir kaç parçacı valeoyuda satabileceklerini fakat iyi bir ürün olmadığını söylediler. Aracın orjinal debriyaj setinin DAİKİN olduğunu öğrendim. Heryerde yok sanırım bir yerde vardı fiyatı 170 TL.  Yine bu parçacıların çoğu eniyi markanın AİSİN olduğunu söylediler.

Ankara istanbul birçok yerden aisin ile ilgili olarak fiyat aldım 190-230 TL aralığında bir çok fiyat verdiler.

Sonra yine internetten japon araçları konusunda uzman bir arkadaşa ulaştım şaşmaz oto sanayinde. Aisin için 210 TL fiyat verdi işçilik olarak da 90 TL istedi. Yine bu usta arkadaş baskı balatayı değiştirmeden bir nevi revizyon yapılabileceğini onun maliyetinin 65 TL olduğunu söyledi. Yani eski tabirle sanırım şu balata çaktırma işi gibi bişey.

Herkesin parça konusunda bir yorumu var. Kimine göre iyi olan kimine göre kötü.

Sizlere sorum şu;

1- Debriyaj baskı balatanızı değiştirdinizmi?

2- hangi marka debriyaj setini kaça aldınız işçilik olarak ne ödediniz?

3- Baskı balatanın revizyon olayı hakkındakı düşünceleriniz nedir?

Cevap verecek arakadaşlara şimdiden teşekkürler..

iyi forumlar....

DbA

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hocam orijinal valeo marka seti 130 tlye verebileceklerini sanmıyorum setin içinde baskı balata ve bilya var ki 3ü de çok önemli parçalar orijinal almak en mantıklısı ama işte biraz tuzlu oluyor balata çaktırmak eğer balatanız düzgünse ve çakan arkadaş işinin ehliyse yapılabilir ama aracınız ilk kalkışta titreyerek kalkabilir eğer söken usta ve çakacak usta buna garanti veriyorsa denenebilir kayseride bu işe 30 tl gibi bir fiyat istiyorlar şanzuman indirmek için işçiliğe gelince sadece rulman bile değişse şanzuman iniyor 100den aşşağı aracın altına yatacaklarını sanmıyorum sonuçları bildirirseniz sevinirim

iyi forumlar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 1 ay sonra ...

evet sonunda ben kendi debriyaj setime el attım balatayı beşer marka çaktırdım bilya valeo marka ile değiştirdim baskı da sağlamdı 25 balata çaktırma 35 bilya malzeme toplam 60 tl tuttu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...