Jump to content

100 Litre Benzine , 3 Litre Bedava Verin Önerisi !


Efebey
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Hasan Köktaş, benzin promosyonlarıyla ilgili yeni bir teklifte bulundu. 1 Şubat 2011 yılından itibaren yasaklanan detarjan, tabak çanak gibi promosyonların yerine benzin ve motorinde promosyon öneren Köktaş, "100 litre benzin alana, 3 litre bedava olmalı." dedi.

'2011 Yılı Hedefleri ve Yapılacaklar' konulu basın toplantısı düzenleyen EPDK Başkanı Hasan Köktaş, yaptığı sunumun ardından gazetecilerin sorularını cevapladı. "Akaryakıt istasyonlarında promosyon yasaklandı indirim olabilir mi?" sorusuna Köktaş, promosyonun yasaklanmasında temel amacın firmaların kendi aralarındaki rekabeti satışı yapılan ürün üzerinden yürütmeleri olduğunu belirtti.

İstasyonların başka unsurları tüketiciye verdiğini bunun da maliyetleri yukarıya çıkardığını dile getiren Hasan Köktaş, "Sektörü kendi ürün maliyetlerinin dışındaki maliyetlerden arındırmaya çalışıyoruz. Bundan böyle rekabetin başka ürünler verilerek değil kendi ürünü üzerindeki indirimle yapması gerektiğini düşünüyoruz. 100 litre benzin alana 3 litre bedava olmalı. Kendi ürünü üzerinden olmalı. Diğer unsurların bir maliyet olarak sistemin içine gelmesini önlemeliyiz." diye konuştu.

Gazetecilerin "Akaryakıta indirim ne kadar olur?" sorusunun yinelenmesi üzerine EPDK Başkanı, promosyonun yasaklanmasının pompaya ne kadar yansıyacağını bilemeyeceğini kaydetti. Hasan Köktaş, yapılacak indirimin Promosyoncular Derneği'nin söylediği rakamlardan farklı olacağını aktardı.

TAVAN FİYAT YERİNE İZLEME

Köktaş,  tavan fiyatla ilgili gündemin Kurul'un önüne gelip gelmediği yönündeki bir soruya karşılık da 2009 yılındaki tavan fiyatın 60 gün uygulandığını ondan sonra da sektörü yakinen izlemeye devam ettiklerini bildirdi. Köktaş, "Biz sektörü o günden bu güne izliyoruz. Bu izlemenin sonucunda gerekli uyarıları yapıyoruz. İzleme kesintiye uğramayacak. İzleme bizim asli fonksiyonumuzdur. Gereken değerlendirmeleri yapıyoruz. Varsayımlar yerine izlemeyi hakkıyla yürütüyoruz." dedi.

2023 yatırım hedeflerinin Enerji Bakanlığı ile aynı olduğuna işaret eden Hasan Köktaş, 2023 yılında üretim dağıtım ve iletimde 125 milyar dolar ihtiyaç olacağını, 2030'a kadar ise 250 milyar dolar yatırım yapılacağını açıkladı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

herif dağıtıcı firmalara karınızdan fedakarlık yapın diyemiyor,daha az kazanan bayilere öneride bulunabiliyor ancak...aynı devletin vergiler için küçük esnefa yüklenmesi gibi..rezil bir zihniyet,rezil bir öneri...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...