Jump to content

G1 LPG Sistemi nasıldır?


Fatih 626
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merhaba Arkadaşlar, Maslak Yerka Otomotiv daha önce Teleflex bayisiydi, Teleflex için bilgi almak için aradığımda artık yeni bir LPG sistemi olan G1'in bayisi olduklarını söylediler ve bu yeni sistemi önerdiler. Ben de yaptırıp yaptırmama arasında kararsız kaldım, haftaya yerine gidip tekrar karşılıklı konuşarak ve sistemi görerek bilgi alacağım.

Aranızda bu sistemle ilgili bilgisi olan var mı? Piyasadaki bilinen sistemler yerine yeni bir sistemi uygulatmak acaba riskli mi olur?

Yorumlarınızı bekliyorum.

(Aracım 1998 Mazda 626 GLX HB 136HP)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sistemle ilgili şöyle bir bilgi buldum nette:

''G1'' yazılımı microsoft ekibi tarafından yapılmış lpg ecu su ile gerçek bir fark oluşturmuş bir kit.

lpg ecu su araç seyir halindeyken benzin ecu sunu sürekli ve çok hızlı bir şekilde taklit etme özelliğine sahiptir.

bu nedenle de montaj sonrası her hangi bir kalibrasyon işlemi yapmaya gerek olmadan lpg ecu su enjeksiyon zamanlamalarını benzin ecu sundan alarak anlık ayarı kendisi yapar.böylelikle de hataya yer bırakılmadığı gibi yanlış ayar yapılması gibi bir duruma fırsat verilmemiş olunur.her devir ve hızda en ideal yakıt motora enjekte edileceğinden hiç bir şekilde performans ve tasarruf kaybı söz konusu değildir.bu Özelliği ile de kullanıcılarına rakiplerine oranla daha iyi performans daha çok tasarruf vaat etmektedir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Microsoft ve yazilim bir araya gelince guvenimin gitmesi dogal, yillardir bu isin icindeyim, Microsoftun neredeyse tum urunleri yasam dongusunun sonuna yakin kullanilabilir hale gelir. Hatta bazilari Vista gibi hic iyilesemez.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Çünkü Microsoft bu piyasada tekel olduğu için. Başka sistemler onun kadar yaygınlaşıp her evin içine girecek kadar ilerlese emin olun onlarında bir farkı olmaz.

Genelleme yapmışsınız biraz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Genelleme degil, Microsoft'un bile kabul ettigi bir gercek bu. Bir Windows tabanli isletim sistemi ile, Mac, Linux gibi sistemlerin performans kaybi yasanmadan maksimum acik kalma surelerini karsilastirdiginda fark ortaya cikiyor

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bunun yaninda Microsoft'un LPG icin ecu urettigini de cok tahmin etmiyorum, Microsoft benim bildigim kadari ile bir ara Formula1 icin ECU uretti, hala da uretiyor olabilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 4 hafta sonra ...

2009'da RX-8'e montaj yaptığını iddia eden ama bir kişiye bile o aracı çalışırken göstermeyen bir firma. Sayısı 100'ü geçen LPG sistemi markalarından birisi. Yurtdışında da pek varlıkları yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben G1 taktırmaktan vazgeçtim ve MTM marka LPG taktırdım. MTM BRC'yi üreten fabrikanın kendi adıyla çıkarttığı ürünmüş, BRC'den farkı kullandığı enjektörler, Prins'in de kullandığı Kehin marka enjektör kullanıyor.

3.000 km kadar yol yaptım şimdilik memnunum bir sorun yok.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Teleflex geçtiğimiz yıl BRC bünyesine katılan bir marka. Kaliteli bir sistem.

MTM de BRC'nin Türkiye gibi tek yetkili distribütörlük anlaşması yaptığı ülkelere ikinci markayla girmek için üretip şirketin kendi ismini verdiği bir ürün. BRC ile ortak ekipmanları kullanan bir sistem.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...