Jump to content

Pagani Huayra "Rüzgar Tanrısı"


Efebey
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Pagani milyon avro değerindeki hiperspor otomobilini tanıttı.

001uca.jpg

Pagani, Mercedes AMG ile motor alanındaki işbirliğine devam etmiş. Araçta çift turbo beslemeli 6 litre hacminde V12 motor kullanılmış. Sadece alt bloğunu Mercedes SL65 Black Series ile aynı olan güç kaynağında, turbo geçikmesinin minimize edilmesi için üst bloğu, pistonlar, turbolar ve manifolt SL65'dekinden farklı.

Motor 700 beygir güç ve 1000 Nm tork üretiyor. 7 vitesli sıralı şanzıman ile gücünü yere arka tekerleklerinden aktaran aracın kuru gövde ağırlığı 1350 kg (motor sıvıları, yağlar ve yakıt hariç).

Performans verileri ile ilgili net bilgi vermeyen Pagani, testler sırasında 0-100 km/s hızlanması 3.3 saniye olarak ölçtüklerini, 370 km/s hıza ulaştıklarını söyledi.

Aracın en ilginç özelliklerinden biri değişken aerodinamik yapısı. Şirket aracın dört köşesindeki gövde panellerinin bir uçağın kanadı gibi hareket ederek yol tutuşunu artırdığını iddia ediyor.

Yükseklik ayarı bulunan süspansiyonlar sadece aracın tümseklerden geçmesini kolaylaştırmıyor, aynı zamanda sert frenlemelerde aracın burnunu yere daha da yaklaştırarak, gövde altından geçen havayı azaltıyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Oldukça güzel bir araç yapmışlar gene, benim anlamadığım şöförün diz kapağı hizasında koltuğun içinde siyah kısımda ne olduğu ???

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...