Jump to content

Kapı döşemeleri


seferihisarlı mazdacı
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

seferihisarlı mazdacı

:'( :'( :'(ya arkadaşlarım ön kapı döşemelerini sökmem lazım  sebebide benim ön kapılarda hoparlör yok componet aldım onları takacağım nasıl sökebilirim baktım pek anlayamadım bi yardımcı olsanız ..............döşemeleri vidalarmı tutuyor yoksa dübellermi var ????????? :( :( :( :(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 2 ay sonra ...

Merhabalar

Bütün kapı dösemelerinin sökülmesi çok basittir. Kendiminkileri defalarca kere söküp taktım. Öncelikle kapının büyük kolunda tam hatırlayamadım ama 2 veya 3 tane büyük civata var. Bitanede iç kapı açma kolunun ortasında civata var. Bunları söktükten sonra sakin bir şekilde döşemenin alt tarafından tutup yavaş yavaş aksi yöne doğru çekmen gerekiyor. Burada döşemenin alt kısmında ve yanlarda dubeller var. Hafif çektirince tık diye atıyorlar zaten. Bütün bağlantılar ayrıldıktan sonra döşeme yukarı doğru kaldırılmalıdır ama bundan önce dikiz aynasının arkasına gelen yani iç kısımdaki üçgen kapak sökülmeli ki tek elinle sökebilirsin korkmadan. Çok basit ayrılıyor yerinden. Şimdi döşemeyi yukarı doğru kaldırıp camın dibinden kurtarabiliriz. Bundan sonra sadece kapı açma kolu kalıyor. Onuda döşemeyi braz yan yatırarak döşemeden ayırıyoruz. Hepsi bu kadar...

Kolay gelsin...

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

F4nt4stic arkadaşım çok güzel anlşatmışsın bende merak ediyordum ama hiç uğraşmamıştım şimdi sökmeye çalışırken benim içinde iyi bir fikir oldu kapı içi hoparlörlerin çapı ne olmalı yuvarlakmı yoksa ovelmi hoparlör olmalı ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

kapı içi hoparlörlerin çapı ne olmalı yuvarlakmı yoksa ovelmi hoparlör olmalı ?

13cm veya 16cm (emin değilim) yuvarlak hoparlör. En önemli nokta; arka mıknatısının fazla geride olmaması. Yoksa, cam tam inip kalkmaz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

hoparlörler 16cm olması lazım bir ayrıntı ön kapı içlerindeki aydınlatma lambalarının içinde civata var onları sökmeden ayıramazsın döşemeyi

:) Benim arabanın kapı aydınlatması olmadığından ve kapı aydınlatmalısını hiç görmediğimden anlatımımda yer veremedim. Aydınlatma varsa dikkate değer bir durum!..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadaşlar  bende 92 323 sedan var pazar günü kapı döşemesini açmak istedim kapı açma yerinde 1 vida  kapı kolunda bir vida birde aydınlatma yerinde vida var toplam 3 vida söktümfakat döşemeyi çıkaramadım sanki aşağıda bir vida daha vargibi veya tırnak var bende fazla sorlamadım geri kapadım fazla zamanımda yoktu uğraşmak için tekrar deneyeceğim vidaları söktükten sonra döşemeyi çekerekmi yoksa yukarı veya sağsol a çekerekmi çıkarıyoruz ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Guest mustafa_g

Geçmeli tırnaklar var. Vidaları söktükten sonra en alttan başlayıp çekerek çıkartıyorsun. Alt ve yan kenarları çıkardıktan sonra yukarı doru kaldırıyorsun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...