Jump to content

2012 model araç alırken hata yapmamak için Okuyun


Gökhan
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Ağustos'ta alacağınız araç 2012 model olmayabilir

07 Şubat 2011 Pazartesi, 09:02:22

Otomobillerde model yılı ağustos ayında değişir, bu tarihten sonra alınan otomobiller trafiğe bir sonraki yılın modeli olarak tescil edilirdi. Ancak bu uygulama da 1 Haziran 2011 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere küçük ama ciddi bir değişikliğe uğradı. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’nın 17 Aralık 2010 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan tebliği, geçen yıllarda 1 Ağustos’tan itibaren bir sonraki yılın modeli kabul edilecek araçların, 1 Haziran tarihinde uygunluk belgesi almış, yani üretilmiş ya da yurtdışında üretilmiş araçlarda ihraç edilmek üzere gemi ya da bir benzer nakil aracına yüklenmiş olması şartını değiştirdi. Yeni tebliğde, bir aracın yıl içinde bir sonraki yılın modeli olarak kabul edilip tescil edilebilmesi için, 1 Ağustos tarihinden sonra uygunluk belgesi almış olması şartını getirdi.

1 AĞUSTOS’TA ÜRETİLMİŞ OLMALI

Tebliğin ‘Seri imal veya seri ithal edilen araçlarda model yılı belirlenmesi’ başlığı altındaki 4. maddesinde ‘bir aracın uygunluk belgesi tarihinin ağustos tarihinden önce olması durumunda geçerli yılın modeli, uygunluk belgesi 1 Ağustos tarihi ve sonrasında olması durumunda bir sonraki yılın modeli olarak belirlenir.’ denildi.

Alıntıdır

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aynen öyle, araba showroom da beklesin, Ağustos sonrasında tescil edildi diye hoop bir sonraki yıl. Böylesi en doğrusu olmuş.

Lakin bu durumda Mazda en erken Eylül - Ekim gibi bir sonraki yılın modellerini satabilir :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...