Jump to content

Ford’un Yeni Aile Otomobili


Efebey
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Şirket B-Max adındaki bu mini MPV ile doğrudan Opel Meriva’yı hedef alıyor.

7xtq2w52.jpg

B-Max bu hafta başlayacak Cenevre Otomobil Fuarı’nda üretime hazır bir konsept olarak halka tanıtılacak.

Tarz olarak iki sene önce yine aynı fuarda tanıtılmış iosis Max konseptiyle benzerlikler taşıyan yeni model özellikle iosis Max’deki radikal kapı tasarımını kullanmasıyla dikkat çekiyor. Bu tasarımda B sütunu kullanılmıyor ve her iki yanda kusursuz bir şekilde entegre edilmiş birer kayar kapı bulunuyor.

Konsept Fiesta ile aynı platformu paylaşıyor. Dört metreden biraz fazla uzunluğa sahip olan araç beş kapılı Fiesta’dan 11 cm uzun, ama en yeni C-Max’ten 32 cm kısa. Ford kayar kapıların ve sütunsuz biçimin otomobile 1,5 metre genişliğinde açıklık sağladığını ve kabine erişimi kolaylaştırdığını, bu açıklığın “alternatif kapı konseptlerine sahip rakiplerinkinden” yaklaşık iki kat daha geniş olduğunu söylüyor. Bu ifadeyle Meriva’nın Flexdoor sisteminin kast edildiği aşikar.

Üretime geçecek B-Max aynı zamanda Ford’un şu ana kadarki en küçük Ecoboost motorunu kullanan ilk araç olacak. Geçen yıl Pekin Otomobil Fuarı’nda ön izlemesi yapılan bu 1 litrelik üç silindirli motor turbo beslemeye ve değişken kam zamanlamasına sahip.

Ayrıca standart olarak durdurma-çalıştırma sistemi de içeriyor. Ford motorun yakıt tüketiminde ve CO2 emisyonlarında önemli kazançlar sağladığını iddia etmekle beraber ayrıntılı özellikleri ve değerleri açıklamadı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Açıkca söylemek gerekirse ben beğenmedim tutacağınıda tahmin etmiyorum bu aracın.Eğer Opel den esinlenip yapmışlarsa hata gibime geliyor.Opel'in Meriva sıda tutmamıştı zaten.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Fusion ın yeni kasası. Tutulur mu bilmem. Bence tek paradan dolayı tutulmaz. Bir alta ve bir üste çok yakın fiyatı olur. Millet alt segmenti veya üst segmenti  seçer. Ara modeller pek Türkiye de gitmiyor. Biraderde Fusion var ondan ...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ön kapıyı da sürgülü yapsalar ya hiç kafaları çalışmıyor bunların :D :D :D

Bagajıda sürsünler mi abi :) ??

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...