Jump to content

MazdaClubTR Türkçe'yi Seviyor ve Korunması İçin Özen Gösteriyor


Burak
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Değerli Üyelerimiz,

Ülkemizin ve kültürümüzün en önemli temel taşlarından biri olan dilimizin son zamanlarda yozlaştırılmaya, başkalaştırılmaya çalışıldığını gözlemliyoruz.

Özellikle gençler arasında yazılı haberleşme sırasında kullanılan ve gittikçede yerleşen kelimelerin Türkçe olmadığını, olamayacağını ve buna direnilmesi gerektiğini düşünüyoruz.

Bu sebeple daha sitemizin ilk kurulduğu günlerden itibaren ;

14.Mesajlarınızda Türkçe yazım kurallarına uymaya azami gayreti gösteriniz, kelimeleri yuvarlamayınız(örneğin chat dili vb) ve genel kabul görmüş kısaltmalar dışında kısaltmalar kullanmamaya dikkat ediniz. Aksi takdirde mesajlarınız silinecektir.

kuralını koyduk ve uygulamaya çalıştık. Bundan sonra da uygulamakta kararlıyız.

Lütfen Türkçemizi koruyalım çünkü dilini kaybeden ülkesini kaybeder.

Faydalı Linkler ;

Türk Dil Kurumu Yazım Kılavuzu

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 1 yıl sonra ...
  • 1 yıl sonra ...

Arkadaşlar eski üyeler bile halen başlıklarda büyük harf kullanmayı öğrenemediler, ilkokul seviyesinde bir Türkçe talep ediyoruz sizlerden Edebiyat Fakültesi seviyesinde değil...

Konu başlıklarında BÜTÜN kelimelerin ilk harfleri büyük yazılır, cümleler büyük harfle başlar, özel isimlerin ilk harfi büyük yazılır.

Elimizden geldiği kadar düzeltiyoruz ama her şeyin bir sınırı var, bunları uygulayamıyorsanız boşuna konu açmayın, mesaj yazmayın, doğrudan silinecektir, kimse kusura bakmasın.

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.
 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...