Jump to content

LPG'li Bir Mazda Daha


safa
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Selamlar

Uzun araştırmalar ve aracın rodaj süresinin geçişi itibariyle LPG ye karar vermiştim.Bu konuda sitemizdeki birçok konuyu çeşitli sitelerdeki birçok araştırmayı ve konuyu okuyarak kararımı BRC my10 sisteminden yana verdim.

Ankara'da olduğum için uygulamayı bu konuda epey ehil olan ve birçok Mazdaya uygulama yapmış Mocan'da yaptırdım.Önyargılarım vardı fakat Fatih Bey ve Övünç Beyle görüştükten sonra içim rahatlayarak randevu aldım.

Cuma sabahtan götürdüm arabayı teslim ettim.Öğleden sonra sızdırmazlığı ve Ek-1 i halletmiş olarak aracımı teslim ettiler.

Çok ilgiliydiler.Montajdan az çok anladığım kadarıyla işleri temiz ve düzenliydi.Zaten arabayı teslim ederken usta da detaylıca anlattı.Depou simit depo tercih ettim.Dolum ağzını da tamponun altına gizlediler.Deponun yükseklik farkını da strafor vasıtasıyla çözmüşler sağolsunlar.

Onlardan öğrendiğim bilgileri paylaşmak istedim:

-Yağlama ünitelerinden kaçının.Hiçbir faydası olmadığı gibi zararı vardır.Bunu yerine gazı Aygazın katkılı ürününden almak kesinlikle daha iyi.

-Lpg için buji ve kablo konularına para harcama.Aracın orjinali her zaman daha iyidir.Fakat bir buji kablosu çeşidi önerdi.Bunu kullanmanın sakıncası olmaz dedi.Fakat ben hatırlamıyorum :tey:

-Uzun yolda gidderken 100km gazla 5 km benzinle git.Sistemde yakıt dönsün.Faydalı olur.

-Gaz ayarı için bize gel zaten ücret almıyoruz dediler.

Bunun gibi bilgiler verdiler.Ben şu an için sessizliği ve çalışması konusunda memnunum.Yakıt ekonomisi konuşmak için erken.Daha 150 km yaptım.İlk depoyu bitirelim onu da paylaşırız.

Sonuç olarak şunu söyleyeyim.Kararınızı verdiyseniz harekete geçin.Mocan kaliteli bir yer.Senede 1500 üzeri araca montaj yapıyorlar.Ekipleri ehil.Montaj öncesi ve sonrası alakadarlar.Araştırdığım kadarıyla da sıkıntı yaşayan olmamış.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hayırlı olsun. 7. kez Mocanı tercih ettik en ufacık sorunumuz yok. Benim araç 30000km oldu sıkıntı yok. Lpg için kesinlikle Mocan derim.

Emin olun sıkıntısız sorunsuz uzun süre binersiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hayırlı olsun hocam.

Ekleme olarak bir de LPG'de yüksek devirli kullanmazsak ve uzun yol dönüşlerinde son bir dakika aracı benzinde çalıştırır öyle bırakırsak daha uzun seneler araçlarımıza hiç bir şey olmaz. ( 124.000 km'de benim LPG'li kuzu.)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

katılıyorum arkadaşlar. daha mazda alamadık ama 96 model corollama mocanda 6 ay önce lpg taktırdım daha bir kere tık demedi. gerçekten kaliteli iş çıkarıyorlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...