Jump to content

Araç Çalışmıyor (2005)


volcano80
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

arkadaslar tekrar merhaba.

bayadır gırememıstım foruma, en son kaza yapmıstım 2010 eylul de o zman gırmıstım.

neyse bır arkadasımın 2005 mazda3 comfort aracı var, gecen cumartesı motoru yıkatmıs, 3 km yol gıttıkten sonra arac stop etmıs ve calısmamıs, bulundugu yerde yetkili servis yok, bır tamırcıye goturmus, beyıne, dıstrübitöre bakmıslar, beyın baglantı uclarında su temızlemısler, ancak beyınde bırsey olmafıgını belırtmısler, krank konum sensoru olabılır demısler( arastırdım,1-2 servıse de sordum ancak mazda da 3 ler dahıl hıc boyle bır parca satmamıslar ve bu sensorden degıldır dedıler)

acaba bu sorunla karsılasan veya yakın cevreden goren duyan var mı aranızda?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bence de bı taraflara su kactı ama adamlar mazda cı olmasa bile tecrübeleri vardır bakmıslardır dıye dusunuyorum, bilgisayara bağlayıp arıza/hata kodu almalarını söyledim, belki ona göre yorum yapılabilir.

başlıkla alakalı; herhalde google da arama yapsanız sadece benim açtığım konu çıkar :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Öyle tanzikli suyla motor yıkattıysa böyle birşey olması normaldir çünkü bunu herkez bilir, Oğuzhan'ın söylediğine katılıyorum ateşleme ile alakalı olabilir arıza, bence hiç uğraşmasın arıza hala çözülmediyse bir çekici ile servise gitsin dışarı kurcalayarak daha çok zarar verebilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Elektronik ateşleme sistemi gibi elektronik parçaların ve devrelerin olduğu yerde su tutma işlemini yapmayalım....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bende zaten arkadasa biraz kızdım :) hangi akla hizmet yıkatıyosun diye.

neyse olan olmus, en son başka bir yerde daha bilgisayara bağlayacaklardır, servis bulunduğu yerde yok o yüzden götüremiyor, bakalım bugün bağlarlar herhalde

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Dün bende motoru yıkattım, daha doğrusu vw özel serviste başında bizzat kendim bulunarak ve gerektiği kadar dikkat göstererek yaptık bu işi.Ancak öyle basit deterjan ardından su durulaması şeklinde değilde özel deterjan ve koruyucu ile önce yıkayıp sonra durulayıp sonrada komprasör ile hava tutarak güzelce kurutmak ve en nihayetinde hassas noktalara wd-40 sıkmak suretiyle yaptık bu işi. Motor yıkatacak tüm arkadaşlara tavsiyem ya mazotla yıkatıp sonra sıcak su ile durulayıp kurutmak (mazot suyu üzerinde tutmaz bu nedenle koruyucudur) yada özel koruyucu madde içeren deterjanlar kullanıp yıkatmak.Ayrıca Würth ve Sonax gibi markaların bu iş için profesyonel spreyleri var yıkatmadan önce bunları kullanmak bu gibi kötü sürprizleri engeller. Tabiki nerde yıkattığınız, yıkayan kişinin yeterince tecrübe ve alaka sahibi olup olmadığı en önemli husus. Tekrar tekrar geçmiş olsun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Motor yıkatmanın bir faydası var mı? Hazır konu açılmışken sorayım. 5. aracımı kullanıyorum ve daha hiç motor yıkatmadım da ondan soruyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tabiki faydalı, en çok da göz zevkine faydalı :) Şaka bi yana toz ve pislik içerisinde bir motorda tabiki zamanından önce değişmesi gereken parçalar olacaktır.Fişler, soketler vs. Ayrıca hava filtrenin değişim ömrü, buji değişimi sırasında, yağ seviyesi kontrol aşamasında motor içerisine toz, parçacık kaçma ihtimali kuvvetlenir. Haaa bunlar için motor mu yıkatılır riski daha çok diyebilirsiniz, ama özenli ve dikkatli olunduğu sürece hiç bir zararı yok, hatta bahsettiğim nedenlerle faydası var.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim honda da başıma gelmişti , servis illa motor yıkamak istedi, gerek yok dedim ama kırmadım, çalışır durumdayken motor yıkandı fakat hemen akabinde parka alınırken araç 2 defa stop etti, distributore su kaçmıştır dediler, sonra düzeldi kuruyunca....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

arkadasımla konustum, arabayı yapmıslar, oda aracın yanında olmadıgı için detaylı bilemiyor ancak anladıgım kadarıyla beyini yeniden programlamıslar herhalde, çünkü istanbuldan program bekliyorlar demişti en son , 400 tl ye yaptırmıs,herhangi bir parça değişmemiş.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...