Jump to content

Garanti kapsamında Lovato Easy Fast LPG Kit (SATILDI)


dmeryigit

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar selamlar,

Elimde garantisi devam eden toplam 6 ay (20.000 KM) kullanılmış olan Lovato Easy Fast LPG kiti mevcuttur, herhangi bir sorunu yoktur zaten garantisi de dediğim gibi devam etmektedir. 1350 TL'ye alınmış olan kitin fiyatı 850 TL olup tüm belgeleri ve komple tesisatıyla beraber teslim edilecektir. 45 litrelik simit tank kullanılmıştır. Ankara içerisinde elden teslimat yapılır.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-yedek-parca-otomobil-arazi-araci-lovato-easy-fast-sirali-sistem-lpg-kit-50739078/detay/

Deniz Mert Eryiğit

0533 560 86 46

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

LPG'den kaynaklı herhengi bir sıkıntı yaşamadım. Şu an kullanmakta olduğum sistemi alırken sadece marka bazında araştırma yapmıştım ve Lovato'nun genelde iyi bir marka olduğunu gördüm, ama daha iyileri yok mu tabiki var. Malumunuz Mazda'ların subap ve pistonları magnezyumdan yapılmış ve yüksek ısılarda aşınmaya sebep olduğu söyleniyor. Aracım 2300cc ve bende pek rahat durmaya birisiyim :) Aracın ya da LPG sisteminin şu an hiç bir sıkıntısı bulunmamasına rağmen ileride karşılaşabileceğim sorunları engellemek için değiştirmeyi düşünüyorum. Bu fikri de aklıma sokan LPG üzerine deneyimine ve bilgisine inandığım bi abim oldu  :) Prins'in ValveCare isimli bir sistemi var, lpg'nin blok içerisinde 100% homojen olarak dağılmasını sağlayan ve aşınmayı en aza indiren bir ürün olarak tanımlıyorlar. Fiyat olarak biraz fazla (Yaklaşık 3000TL) ancak aracım Türkiye'ye giriş yapan ilk Mazda Sport ve sadece 20 tane var, yani benim için değerli bir araç, bu sebepten ötürü LPG Kitini değiştirmeyi düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Anladım. Konu daha önceden konuşulmuştu ama tekrar belirtmekte yarar var .

Valvecare sitesinde de belirttiği gibi yakıta bir katkı katıyor ve bunun valf ve yataklarını koruduğunu söylüyor ama valf ve yataklarına asıl zarar veren LPG nin yanma sırasında çıkan ısı değil mi ? Bunu katkı maddesinin düşüreceğini pek düşünmüyorum. Bence çok da gerekli olmayan bir değişim yapacaksınız. Kaldı ki valf ve yatağına bir hasar gelse yapacağınız masraf maksimum 1500-2000 TL :)

Bir serviste bana asıl problemin valf değil yatağın ısıya dayanıksız oldığu söylenmişti. Rektifiyede de ısıya daha dayanıklı valf yatağı taktırınca da çok daha uzun süre kullanabilirsiniz ama tercih elbette sizin ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Haklısın, LPG benzinle karşılaştırıldığında yaklaşık 110 oktana tekamül ediyor ve yüksek derecelere çıkartan aslında bu oktan farkıdır. Dediğin gibi ısının düşürülmesi zaten patlamayı azaltacağından pekte istenilen bi durum olmasa gerek ancak bunun homojen olarak yanması oluşacak hasarları en aza indireceğide mantıklı geliyor. Ancak katılmadığım bi nokta herhangi bir hasar oluşması durumunda bunun 1500-2000 TL aralığında onarılabileceği. Piston sekman rektefiye contalar bilyalar hatta bide blok + işçilik = en az 1 hafta arabasız kalmak ve en az dediğin rakamın 2 katı... Can sıkıcı olur  :'(

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Ben rakamı kendim söylemedim. Geçtiğimiz sene bir servisin yakın zamanda yaptığı bir değişimin faturasından yola çıkarak belirttim.

Hasar durumunda o kadar zarar olmuyor. Eğer Sübap kırılmadan durum farkına varılırsa sadece egzoz sübabları değişiyor ve kapak yeni yatak için rektifiye ediliyor.

Senin aracın egzoz sübablarının tanesi yaklaşık 35 TL + KDV ( Sadece sübap) 8 adet gerektiği düşünüldüğünde 400 TL ediyor. Geri kalan paröalarla birlikte de ki 800 TL ye çıktı. Geri kalan paraanın büyük kısmı da işçiliğe gidiyor. Arzu edersen bir servisten sordur çok farklı fiyat söylemeyecektir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

LPG kitleri ikinci el satılabiliyormuydu? ben sanki bi yerlerde bi kitin bi arabadan sökülüp başka bir arabaya takılmasıyla alakalı bi kısıtlama var diye duymuştum ama, yanlış da hatırlıyor olabilirim, gerekiyorsa düzeltin...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 4 hafta sonra ...

Arşivlendi

Bu konu arşivlendi ve yorumlara kapatıldı

Misafir
Bu konu yorumlara kapatılmıştır.
×
×
  • Yeni Oluştur...