Bu arada belirtmeden geçemiyeceğim.Benim araca montaj yapılırken bir renault clio,bir opel astra ve bir opel vectra 2 de montaja geldi. Özellikle Renault clio ile çalışan usta'nın aracın motor yerleşim düzeni ve çalışma zorlukları yüzünden aracın tasarımcıları için sarf ettiği "veciz sözler" ilginçti. Ben de Japon otomobillerinin motorunu çalışma yapmak için problemli zannederdim. Benim araçla çalışan usta "hergün 3 japona kit takana kadar ancak 1-2 frransıza kit takılabiliyor" dedi. Mazda'nın pek çok noktasında tasarımcıların , gösterdikleri yüksek hassasiyet diğer araçları yakından görünce insana guru veriyor.Özllikle mazda3 ün yürür aksamı ve aracın altındaki boru,kablolama,ve egzoz sisteminin yerleşimi çok düzenli.
Bir de fransız araçlarında yaşanan bir problemden dem vurdular. Araçlar lpg'ye geçse de benzin eksilmemesine rağmen benzin göstergesi sistemin mantığı gereği kullandıkça inmeye devam ediyormuş.Yarım depo seviyesine gelmeden önce aracı stop edip tekrar çalıştırmakta fayda olduğunu söylediler.
Uzak durmak lazım bu fransızlardan galiba.