07 Eylül 2010, 05:49:20 | Boyutlandır : A A A A

Üye bilgileri

Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
07 Eylül 2010, 05:49:20

Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz

* İstatistikler

• *Toplam Üye: 4332
  • *Son üye: bobo44

• *Toplam Mesaj: 315125
  • *Toplam Konu: 9145
  • *Bugün Çevirimiçi: 70
  • *En fazla Çevirimiçi: 287
(22 Eylül 2008, 17:12:36)
  • *Kullanıcılar: 1
  • *Ziyaretçiler: 20
  • *Toplam: 21

* Yeni Konular

Mazda 3 alıyorum.
Gönderen: keremtucan
[Bugün, 05:18:54]
Herkese Selamlar,
Gönderen: keremtucan
[Bugün, 05:07:47]
RX-8 şanzımanda debriyaj değişiminden sonra ses
Gönderen: mrtkn16
[Bugün, 02:33:06]
Mazda 3 2010 kullanıcılarından Arka rezistans ve 120km ikazı yardım...
Gönderen: bunk
[Bugün, 01:29:06]
91 323 sedan rölantide şık şık diye ses geliyor gaz verince kesiliyor
Gönderen: serdar.323
[Bugün, 01:25:06]
Mazda 3 2010 arabaya Tartarini...
Gönderen: honuuu
[Bugün, 01:06:00]
LPG de ne yakıyorsunuz???
Gönderen: flamable
[Bugün, 00:05:44]
Teyp - klima ekranı silikliği
Gönderen: mstf
[Bugün, 00:01:29]
Mazda6 far yükseklik ayar motoru
Gönderen: mstf
[Dün, 23:47:57]
Nissan Juke
Gönderen: bunk
[Dün, 22:56:13]

Gönderen Konu: LPG Tadilatının Ruhsata İşlenmesi AÅŸamaları  (Okunma sayısı 2760 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
  • *
  • Çevrimdışı   İleti: 8441
  • YaÅŸ : 36 - Bay
  • Yer : izmit
  • 1997 - Familia 1.8
  • YeÅŸil - Sedan
Aracınıza lpg montajı yaptırdıktan sonra ruhsata işletilmesi aşamaları şu şekilde gerçekleşiyor;

Öncelikle Makine Mühendisleri Odası'ndan sızdırmazlık raporu alınması gerekiyor. Bu raporu almaya giderken montaj projesi, fatura v.s. evrakların eksiksiz yanınızda olması gerekiyor.

Sızdırmazlık raporunu aldıktan sonra Şoförler Odası veya herhangi bir Trafik Müşaviri'nde doldurtulacak olan EK-1 belgesini alıyorsunuz. Eğer Şoförler Odası'nda doldurtacak olursanız mutlaka ama mutlaka yazdıkları tüm alanları iyice kontrol edin. Ben 2 hatalarını bulup düzelttirmeme rağmen arabamın motor hacmi kısmını 1840cc yerine 18540cc olarak yazmışlar ve benim de gözümden kaçtı bu hataları.

Muayene istasyonuna giderken tüm bu evrakları yanınıza alıp öyle gidin ve standart muayene işlemleri haricinde ilave olarak ön ve arka camlara LPG stickerini yapıştırmayı ihmal etmeyin (isteğe göre sonradan sökersiniz, ben öyle yaptım :))

TüvTürk'den muayene evrağı haricinde size verilen makbuzu sakın atmayın çünkü trafik tescil şubesinden o makbuzu da istiyorlar.

Montajın başlangıcından itibaren topladığınız tüm evrakları ve montaj projesi+faturası+mevcut ruhsat fotokopilerinizi çektirerek "PLAKANIZIN KAYITLI OLDUĞU TRAFİK TESCİL ŞUBE'YE gidiyorsunuz. Buradaki ilgili memura evraklarınızı teslim ettiğinizde yeni tip ruhsat yaprakları için 70 lira isteyecektir. (Google aracılığı ile ileride konuya ulaşanlar için bu konuyu 2009 yılının Nisan ayında yazdığımı ayrıca belirtmek isterim. Sonra demeyin ne 70 lirası 170 lira oldu haberin yok diye :D)

Evraklarınızı teslim edip para işini de hallettikten sonra o şubenin yoğunluğuna göre 1-2 gün içinde yeni ruhsatınızı teslim alabilirsiniz.

Bu konudaki en önemli hususu da açıklığa kavuşturalım:

Projede yazılı olan tarihten itibaren 1 ay içinde hem muayene hem de ruhsat yenileme işlemi yapılacak. Aksi durumda cezai işlem uygulanır. Cezalar da şu şekilde;

ceza maddesi 32: araçta tadilat yapıldıktan sonra 1 ay içinde ruhsata işletmemenin cezası 60 lira. peşin ödendiğinde 46 lira.

ceza maddesi 34: yukarıdaki maddeye ilave olarak muayene süresini de 1 ay geçirilirse 60 lira da bunun için alıyorlar. peşin ödemede 46 lira da bu.

Haydi hayırlı olsun :)
« Son Düzenleme: 29 Nisan 2009, 11:23:00 Gönderen: Mustafa GüneÅŸ »
"Konu kirliliğine sebep olmamak için lütfen konu açmadan önce mutlaka site içi arama yapın. Bulamazsanız, ilgili başlık altında yeni konunuzu açın"
  • *
  • Çevrimdışı   İleti: 275
  • YaÅŸ : 27 - Bay
  • Yer : istanbul
  • 626 2.0i
Ynt: LPG Tadilatının Ruhsata İşlenmesi Aşamaları
« Yanıtla #1 : 29 Nisan 2009, 15:02:26 »
ewet eksıksız yazmıssın abi  :clap:bende trafık subeden lpg cının kestıgı fatura ıse yaramaz dıye yanıma almadıgım ıcın gerı dondum pazartesıye kaldı bı daha gıdicem
« Son Düzenleme: 29 Nisan 2009, 15:13:01 Gönderen: sskirici »
  • *
  • Çevrimdışı   İleti: 378
  • YaÅŸ : 23 - Bay
  • Yer : Beylikdüzü
« Yanıtla #2 : 29 Nisan 2009, 15:08:58 »
LPG taktıranlar için faydalı bir açıklama olmuş. Ellerinize sağlık ;)
Aydın ÇAKIR
  • *
  • 1997 - Familia 1.8
  • YeÅŸil - Sedan
« Yanıtla #3 : 29 Nisan 2009, 15:35:13 »
tüm işlemleri kendim takip ettiğim için konuya artık iyice hakim oldum çok şükür :D

bir de, trafik müşavirine "sadece ruhsat çıkartma" kısmı için fiyat sorduğumda "sen yabancı değilsin sana 150 olur" demişti. kendim trafik şubeye gidip evrakları teslim edip sadece "70 lira" (ceza hariç) bir para ödedim. yani vatandaş yağsız kemiksiz 80 lirayı cebe indirecekti :sopa:
"Konu kirliliğine sebep olmamak için lütfen konu açmadan önce mutlaka site içi arama yapın. Bulamazsanız, ilgili başlık altında yeni konunuzu açın"
  • *
  • Çevrimdışı   İleti: 618
  • YaÅŸ : 38 - Bay
  • Yer : ankara
« Yanıtla #4 : 29 Nisan 2009, 16:07:42 »
Sağol Mustafa,bende aynı işlemleri dün bitirdim. :)
2006 Megane II Sedan Expression 1.5 dci 100 hp
  • *
  • 1997 - Familia 1.8
  • YeÅŸil - Sedan
« Yanıtla #5 : 29 Nisan 2009, 16:09:14 »
Sağol Mustafa,bende aynı işlemleri dün bitirdim. :)

hayırlı olsun :)
  • *
  • Çevrimdışı   İleti: 618
  • YaÅŸ : 38 - Bay
  • Yer : ankara
« Yanıtla #6 : 29 Nisan 2009, 16:14:31 »
hayırlı olsun :)
Sağolda bunları neden dün yazmadın :D,kasko için faturanın fotokopisini istiyorlar bende almamışım şimdi nerden bulacam bakalım. :)
2006 Megane II Sedan Expression 1.5 dci 100 hp
  • *
  • 1997 - Familia 1.8
  • YeÅŸil - Sedan
« Yanıtla #7 : 29 Nisan 2009, 16:28:00 »
Sağolda bunları neden dün yazmadın :D...

çünkü konuyu açma saatim olan 10:40 da trafik şubeye evrakları teslim edip geri geldim. saat 15:00 de gidip yeni ruhsatlarımı aldım. Ancak o saate yetişti :D
  • *
  • Çevrimdışı   İleti: 7223
  • YaÅŸ : 30 - Bay
  • Yer : İSTANBUL-BEYLİKDÜZÜ
    • EÄŸitim Teknolojileri ve Akıllı Tahta Sİstemleri
  • 2003-Mercedes VANEO AT
  • Gümüş Gri
« Yanıtla #8 : 29 Nisan 2009, 17:44:57 »
demek ceza ödedin... amorti süren 2 depo daha uzadı.. ders olsun sana zamanında yap işlemlerini abi. mod böyle olursa kullanıcılar naapsın :)
  • *
  • Çevrimdışı   İleti: 12
  • YaÅŸ : 29 - Bay
  • Yer : iZMiT
  • DoÄŸruluk bulunmaz sen eÄŸri isen
  • 1998-LANTIS
  • PETROL YEŞİLİ
« Yanıtla #9 : 19 Haziran 2009, 06:51:58 »
Anlaşılan sadece sızdırmazlık muayenesi yetmiyor  tekrar herÅŸeyiyle muayeneye giriyor araç ?

DoÄŸru mu ?

not: benim arabaya da bugün montaj işlemi yapılacak , o nedenle soruyorum...
Kalitenizin ölçüsü, boş zamanlarınızda ne yaptığınızdır. Medeniyetlerin kalitesi de insanlara sağladığı boş zaman ve bunun kalitesi ile ölçülür. -Irwin Edman
  • *
  • 1997 - Familia 1.8
  • YeÅŸil - Sedan
« Yanıtla #10 : 19 Haziran 2009, 08:56:44 »
Anlaşılan sadece sızdırmazlık muayenesi yetmiyor  tekrar herÅŸeyiyle muayeneye giriyor araç ?

DoÄŸru mu ?

not: benim arabaya da bugün montaj işlemi yapılacak , o nedenle soruyorum...

Evet, komple muayeneye giriyor.
  • *
  • 1998-LANTIS
  • PETROL YEŞİLİ
« Yanıtla #11 : 24 Haziran 2009, 23:55:20 »
kadıköy trafik şubeye gideceğim ruhsatı değiştirmek için.

yerini bilen var mı ?

bir de çalışma düzeni nalıdır acaba.. sabah bıraksam aksam kardeÅŸim filan alabilir mi  yeni ruhsatı yoksa illaki hep ben mi gideceÄŸim ...
Kalitenizin ölçüsü, boş zamanlarınızda ne yaptığınızdır. Medeniyetlerin kalitesi de insanlara sağladığı boş zaman ve bunun kalitesi ile ölçülür. -Irwin Edman
  • *
  • Çevrimdışı   İleti: 10101
  • Yer : İstanbul
  • Arıza Paratoneri
  • 2011 4 Tekerli Puset
  • Pembe Gri
« Yanıtla #12 : 25 Haziran 2009, 00:00:39 »
Bağdat Caddesinde  :) 

Artık her şubeden değişim oluyor diye biliyorum ben

sabah erken bırakırsan öğleden sonra alabiliyordun ben değiştirirken
"Konu kirliliğine sebep olmamak için lütfen konu açmadan önce mutlaka site içi arama yapın.Bulamazsanız,ilgili başlık altında yeni konunuzu açın"
  • *
  • Arıza Paratoneri
  • 2011 4 Tekerli Puset
  • Pembe Gri
« Yanıtla #13 : 25 Haziran 2009, 00:02:06 »
bana kimliÄŸini getiren birisine verebiliriz demiÅŸlerdi
"Konu kirliliğine sebep olmamak için lütfen konu açmadan önce mutlaka site içi arama yapın.Bulamazsanız,ilgili başlık altında yeni konunuzu açın"
  • *
  • Çevrimdışı   İleti: 27451
  • YaÅŸ : 37 - Bay
  • Yer : Istanbul
  • Gücün karanlık tarafı
  • 2004 - Mazda6
  • Mavi - Sedan
« Yanıtla #14 : 25 Haziran 2009, 00:34:12 »
Bostanci sahil yolundan Bagdat Caddesine giristeki ikinci isiklardan asagiya inerken hemen sagda.

Sabah 08.30 da aciliyor, 5 dakikada tum belgeleri birakip 70 TL odeyip iki gun sonra aliyorsunuz. Kolay ve mesakkatsiz bir is
- Vavi - 
  • *
  • Arıza Paratoneri
  • 2011 4 Tekerli Puset
  • Pembe Gri
« Yanıtla #15 : 25 Haziran 2009, 00:38:39 »
Bostanci sahil yolundan Bagdat Caddesine giristeki ikinci isiklardan asagiya inerken hemen sagda.

Sabah 08.30 da aciliyor, 5 dakikada tum belgeleri birakip 70 TL odeyip iki gun sonra aliyorsunuz. Kolay ve mesakkatsiz bir is
artık gün veriyorlar  hmmmm eskiden yoktu sabah teslim edince öğleden sonra alabiliyordun yeni ruhsatları  :)
  • *
  • 1998-LANTIS
  • PETROL YEŞİLİ
« Yanıtla #16 : 26 Haziran 2009, 23:30:49 »
burak  haklı. meÅŸakatsiz bir iÅŸ... bilene tabi ki : )

arkadaşlar yeni ruhsat alacaksanız;

TÜV muayenesi için ödediğiniz dekontu kaybetmeyin. Lazım oluyor.

Aracı alır almaz kendi adınıza trafik sigortası yaptırın. yoksa evraklarınızı veremezsiniz. iki defa sıraya girersiniz

Evrak fotokopilerini de alın.  (noter satışı 2 adet, LPG dönüşüm faturası 2 adet, nufus cüzdanı fotokopisi vs...)

bu arada salı günü teslim alacağım yeni ruhsatı. Kimliğinizle giden herhangi biri de teslim alabiliyormuş ruhsatınızı. Yalnız bunu sadece duyum olarak yazıyorum. Salı günü göreceğiz : )

Sıra konusunda sunu söyliyeyim , 2 defa sıraya girmiş biri olarak ikisindede önümde 15 kişi filan vardı. ve 20-25 dk da sıra size geliyor. (Zaten sıradaki birçok kişininde eksiği olduğu için selam verip çıkıyorlar sıradan... bakınız şekil ben :)

herkese selam... yardımcı olmak için cevap yazmış olan arkadaşlara da teşekkürler...

• *
  • Çevrimdışı   İleti: 47
  • YaÅŸ : 28 - Bay
« Yanıtla #17 : 14 Ekim 2009, 20:28:24 »
Åžimdi AradaÅŸlar

1-Lpg Montajı Yapılır
2-MMO Sızdırmazlık Raporu alınır
3-Muayeneye gidilir
4-Trafikten Ruhsat DeÄŸiÅŸtirilir.

Sıralama bu şekilde sanırım. Yanlız sormak istediğim birşey var.Muayene yapılınca ruhsatın muayene bölümüne imza atılıyor ya o bölüm lpg yi ruhsata işleteceğimiz zaman değişiyormu. Yada orayı değiştirmek istediğimzde tekrar muayeneyemi sokmamız lazım onaylatmak için yada nasıl olması lazım. Çünkü ordaki yerde bir tane boşluk kalıcak bir sonraki muayenede dolacak yine ruhsatı değiştirmek zorunda kalıcam

Birde ÅžiÅŸli TrafiÄŸin Yeri tam olarak nerede. Kartaldan taa oralara gideceÄŸiz.
  • *
  • 1997 - Familia 1.8
  • YeÅŸil - Sedan
« Yanıtla #18 : 14 Ekim 2009, 21:10:01 »
ruhsata imza atılmıyor, ek-1 belgesi bu iş için var.
  • *
  • Çevrimdışı   İleti: 47
  • YaÅŸ : 28 - Bay
« Yanıtla #19 : 14 Ekim 2009, 21:12:09 »
bingoo...
Teşekkürler...