Mercekleriniz halojen far tipine göre tasarlandığı için xenon ile kaliteli bir görüş sağlayamazsınız!
Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana. Bilgiler yurtdışından derlendiyse eğer farklılık buradan doğuyordur.
Ben çok gerekli görmüyorum, gayet güzel aydınlatıyor farlarımız. Xenon farların özelliği nedir? Daha mı iyi aydınlatır, daha mı az enerji harcar, daha mı az göz alır, daha mı güzeldir? Duruma göre ileride ben de taktırabilirim ama şimdilik gayet memnunum orjinal farlardan.
Çin malı taktığınız takdirde bir getiri beklemeyin zaten. Fakat orjinal philips osram vs gibi mrkalar takarsanız bir iş yapmış olursunuz.Fakat bir diğer konu ise farlardaki merceklerin halojen fara göre tasarlanmış olmasıdır. Yani xenon kitlerinin kullandığı D2s ya da türevi ampul tipinde olması gerekiyor. Neticede mercekli farınıza xenon takarsanız hiçbir zaman istediğiniz verime alamayacaksınız. Bu sebepten dolayı size Osram Night Breaker ampül tavsiye ederim...
Ne demek istediğinizi biliyorum. Karşı da değilim ama o zaman şunu söyleme ihtiyacı hissediyorum. Mazda6 nın Türkiye de 2009 modele kadar hiç Xenon lu satılmadı bildiğim kadarı ile. Yukarıda verdiğim konu bir anlamda yanıltıcı gibi görünüyor.
Mazda orjinalinde zaten kullanıyor, amerikan versiyonları xenon'lu.ben servise sordum 500 liraya fiyat verdi philips için