e2200ün motoru küçüktür ama şanzıman yapısından dolayı 2 2,5 ton yükü koyup rampaya sardınızmı h100 ve mitsubishi ile aralarındaki farkı görürsünüz. hararet ve kapak çatlatma problemi bir seride olmuş ve fabrika tarafından karşılanmıştır.(amcamınki değiştirildi üstelik araba 10 yaşlarında olmasına rağmen) vites kolunun ergonomisi ile alakalı bir problem varsa bilemem ama şanzımanla alakalı bir sıkıntısı yok. rakiplerinden daha uzun bir araçtır, yükleme alanı daha geniştir. parça bakımından eski kialarla aynı sayılır ama kalite tabiki farklı. Tutulmamasının sebebi, pahalı mermerler fiyatı, hidrolik direksiyonun 98de getirilmesi, sürat olarak yavaş olması sayılabilir... yaklaşık 10 yıl boyunca 3 adet e2200ümüz oldu, hiç birine bir kuruş masraf edilmedi (birisine usta hatasından ettik) ve en son sattıgımız e2200 240binde orjinal debriyajla komlumuza satıldı tam bir ihtiyaç arabasıydı, yoksa mazdada koyardı b2500ün motorunu o şekilde satardı...aynı durum şuan 1.3 dizeller içinde geçerli... basmazsanız çok iyi basarsanız patlıyor elde motorlar. cunku hız yapılsın dıye uretılmemiş...bu cevabı genel bilgi olsun diye yazdım, konuyu açan arkadaşın gırgırına gelerek değil. zira basit bir eğlenme şekli gibi geliyor bana... ha yok gerçekten böyle bir düşüncesi varsa (sanmıyorum) zaten kaale almaya hiç değmez...