09 Eylül 2010, 11:29:51 | Boyutlandır : A A A A

Üye bilgileri

Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
09 Eylül 2010, 11:29:51

Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz

* İstatistikler

• *Toplam Üye: 4341
  • *Son üye: fatıh

• *Toplam Mesaj: 314458
  • *Toplam Konu: 9091
  • *Bugün Çevirimiçi: 41
  • *En fazla Çevirimiçi: 287
(22 Eylül 2008, 17:12:36)
  • *Kullanıcılar: 5
  • *Ziyaretçiler: 24
  • *Toplam: 29

* Yeni Konular

80.000de Kayış Sorunsalı
Gönderen: Burak
[Bugün, 10:52:11]
Mazda 6
Gönderen: Burak
[Bugün, 10:43:45]
selamlar...
Gönderen: mefuhan
[Bugün, 10:03:16]
Nasıl Ekstra 20-30 Beygir Alınır?
Gönderen: Onur7
[Bugün, 05:22:46]
Mazda aracına jant denemek isteyenler için
[Bugün, 05:10:58]
merhaba,
[Bugün, 04:59:19]
GeniÅŸ Aile Dizisindeki Rx8
[Bugün, 04:58:43]
Herkese Selamlar,
Gönderen: iktisatci_86
[Bugün, 02:55:01]
Ben de yeni mazda 3 alıyorum tavsiyeleriniz?
Gönderen: mefuhan
[Bugün, 00:58:11]
323 rölanti sorunu
Gönderen: Mustafa Güneş
[Bugün, 00:19:45]

Gönderen Konu: 90 Model 323 Bakım Masrafı DeÄŸerlendirme  (Okunma sayısı 416 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
  • *
  • Çevrimdışı   İleti: 224
  • YaÅŸ : 24 - Bay
  • Yer : Ankara
  • 2010 Mazda2 1992 Mazda121
  • Siyah-Beyaz
Ynt: 90 Model 323 Bakım Masrafı Değerlendirme
« Yanıtla #20 : 15 AÄŸustos 2010, 00:26:46 »
Benim uyguladığım yöntem ise söyle, Her zaman yaÄŸ filtresini servisden orjinal alırım fiyatı 10 lira. Hava filtresi orjinal olarak pahalı ama hava geçirgenliÄŸi ve motor için hayati bir parça olmasından dolayı onuda servisden alırım. YaÄŸ mobil ya da castrol kullanılabilir. Balatalara gelince yan sanayi balata 25 lira. Fiyatı çok uygun ancak frenler ısınınca sürtünme katsayısı deÄŸiÅŸiyor ve kaçırmaya baÅŸlıyor. Orjinal balatalarda 130 lira. Orjinal balataya 130 lira verceÄŸime ebc greenstuff performans balatasını 140 liraya alıyorum. Hem çok daha fazla performanslı bir balata hem de daha uzun ömürlü. Aks keçesinin orjinal olup olmaması önemli deÄŸil.  Ancak mazda orjinal olarak nok marka kullanır. Bütün japoncularda cortego keçe vardır ve içinden nok marka çıkar. Yani orjinalın birebir aynısı. Bujilere gelince orjinal bujiler ngk marka parçacıda mevcut. 20 lira takım fiyatı var. Triger setinde kayış önemli. Kayış orjinal bando ya da dayco parçacılarda mevcut. Hiçbir sıkıntı çıkarmaz.

Yani araÅŸtırdığınız zaman orjinal parçaların bir çoÄŸu zaten sanayide parçacılarda mevcut. Sadece hangi parçayı kimin sattığını bulmak lazım. Şöyle örnek vereyim; Benim 121 de egzantrik keçesi ve krank keçesini kia olarak parçacılarda aradım ve orjinal nok marka buldum. Servisdeki fiyattan 4 kat daha az ödedim.
92' Mazda 121 Beyaz
10' Mazda 2 Sport Siyah
  • *
  • Çevrimdışı   İleti: 274
  • YaÅŸ : 35 - Bay
  • Yer : İSTANBUL
  • Mazda
  • Füme
« Yanıtla #21 : 15 AÄŸustos 2010, 00:36:53 »
Benim uyguladığım yöntem ise söyle, Her zaman yaÄŸ filtresini servisden orjinal alırım fiyatı 10 lira. Hava filtresi orjinal olarak pahalı ama hava geçirgenliÄŸi ve motor için hayati bir parça olmasından dolayı onuda servisden alırım. YaÄŸ mobil ya da castrol kullanılabilir. Balatalara gelince yan sanayi balata 25 lira. Fiyatı çok uygun ancak frenler ısınınca sürtünme katsayısı deÄŸiÅŸiyor ve kaçırmaya baÅŸlıyor. Orjinal balatalarda 130 lira. Orjinal balataya 130 lira verceÄŸime ebc greenstuff performans balatasını 140 liraya alıyorum. Hem çok daha fazla performanslı bir balata hem de daha uzun ömürlü. Aks keçesinin orjinal olup olmaması önemli deÄŸil.  Ancak mazda orjinal olarak nok marka kullanır. Bütün japoncularda cortego keçe vardır ve içinden nok marka çıkar. Yani orjinalın birebir aynısı. Bujilere gelince orjinal bujiler ngk marka parçacıda mevcut. 20 lira takım fiyatı var. Triger setinde kayış önemli. Kayış orjinal bando ya da dayco parçacılarda mevcut. Hiçbir sıkıntı çıkarmaz.

Yani araÅŸtırdığınız zaman orjinal parçaların bir çoÄŸu zaten sanayide parçacılarda mevcut. Sadece hangi parçayı kimin sattığını bulmak lazım. Şöyle örnek vereyim; Benim 121 de egzantrik keçesi ve krank keçesini kia olarak parçacılarda aradım ve orjinal nok marka buldum. Servisdeki fiyattan 4 kat daha az ödedim.

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederiz.
1990 Mazda 323 GLX (MT)
2005 Opel  Astra H     (ET)
  • *
  • Çevrimdışı   İleti: 7132
  • YaÅŸ : 30 - Bay
  • Yer : İSTANBUL-BEYLİKDÜZÜ
    • EÄŸitim Teknolojileri ve Akıllı Tahta Sİstemleri
  • 2003-Mercedes VANEO AT
  • Gümüş Gri
« Yanıtla #22 : 15 AÄŸustos 2010, 04:37:01 »
Fren balatasi haric genel manada omer ile ayni yolu izliyorum...debriyaj balatasinnda orjinalini disaridan servisin yari fiyatina bulmak mumkun....
  • *
  • Çevrimdışı   İleti: 347
  • YaÅŸ : 23 - Bay
  • Yer : ANKARA
« Yanıtla #23 : 16 AÄŸustos 2010, 11:43:22 »
Yan sanayi sandığımız çoğu parçanın orjinal olması ne kadar enterasan değil mi? Ben 'Triger set değişimi önemlidir, servise gidiyim hem orjinal parça olsun' diye düşünüyordum. Derken birgün işten çıktım bir baktım arabanın altı göl. Devirdaim patlamış. Ustaya gittik onu hallederken istersen trigeri değiştirelim bu kadar söktüm dedi. Orjinal i şimdi bulamam dedim, yine dalga konusu olduk. kayışı verdi git bundan al şurda kayışçı var dedi. Bi baktım dayco. parcatreninde de aynı mal var sanayide japoncuda da kayışçıda da...
90 Model 323 HB otomatik
  • *
  • Çevrimdışı   İleti: 274
  • YaÅŸ : 35 - Bay
  • Yer : İSTANBUL
  • Mazda
  • Füme
« Yanıtla #24 : 16 AÄŸustos 2010, 11:59:26 »
Yan sanayi sandığımız çoğu parçanın orjinal olması ne kadar enterasan değil mi? Ben 'Triger set değişimi önemlidir, servise gidiyim hem orjinal parça olsun' diye düşünüyordum. Derken birgün işten çıktım bir baktım arabanın altı göl. Devirdaim patlamış. Ustaya gittik onu hallederken istersen trigeri değiştirelim bu kadar söktüm dedi. Orjinal i şimdi bulamam dedim, yine dalga konusu olduk. kayışı verdi git bundan al şurda kayışçı var dedi. Bi baktım dayco. parcatreninde de aynı mal var sanayide japoncuda da kayışçıda da...

Parçatreninde kaliteli yan sanayi ürün yazıyor.Ben orjinal kayışın dayco olduğunu bilmiyordum.
1990 Mazda 323 GLX (MT)
2005 Opel  Astra H     (ET)
  • *
  • Çevrimdışı   İleti: 7132
  • YaÅŸ : 30 - Bay
  • Yer : İSTANBUL-BEYLİKDÜZÜ
    • EÄŸitim Teknolojileri ve Akıllı Tahta Sİstemleri
  • 2003-Mercedes VANEO AT
  • Gümüş Gri
« Yanıtla #25 : 16 AÄŸustos 2010, 13:44:54 »
Parça Treni'ne Eşim ve ben eğitim vermiştik. Firma sahibi genç ve istekli bir arkadaş. Eğitim alan kişiler hala devam ediyorlar mı bilmiyorum ama problem çözmek için imkanları zorlayan bir yapıları vardı. Umarım aynı çizgide devam ediyorlardır...
  • *
« Yanıtla #26 : 16 AÄŸustos 2010, 15:16:34 »
Parça Treni'ne Eşim ve ben eğitim vermiştik. Firma sahibi genç ve istekli bir arkadaş. Eğitim alan kişiler hala devam ediyorlar mı bilmiyorum ama problem çözmek için imkanları zorlayan bir yapıları vardı. Umarım aynı çizgide devam ediyorlardır...
Fiyatları biraz uygun tutsalar ben her ihtiyacımı oradan karşılarım ama maalesef. Aynı parçayı dışardan yarı fiyatına alabiliyoruz. Nakit olarak. Tabi fatura almıyoruz  :fiuw:
90 Model 323 HB otomatik
  • *
  • Çevrimdışı   İleti: 254
  • YaÅŸ : 29 - Bay
  • Yer : İstanbul
  • 1993 Mazda 323 Hb/Bg/B6
  • Gri Hatchback
« Yanıtla #27 : 16 AÄŸustos 2010, 15:18:47 »
Fiyatları biraz uygun tutsalar ben her ihtiyacımı oradan karşılarım ama maalesef. Aynı parçayı dışardan yarı fiyatına alabiliyoruz. Nakit olarak. Tabi fatura almıyoruz  :fiuw:

iyide sadece kayış ve buji orijinaldir diğer parçaların orijinal olma şansı yok hepsi yan sanayi.
  • *
« Yanıtla #28 : 16 AÄŸustos 2010, 15:34:11 »
Radyatör, amontisörler, çoğu yürür elemanı, farlar, buji kabloları. Mesela kapı açma kollarının yan sanayisi üretilmiyormuş. Ben çok aradım bulamadım. Derken parçacıdan orjinalini aldım. Fiyatı uygun olan ufak tefek malzemeleri satıyorlar. Bazı parçaların orjinalinide getirtebiliyorlar. Mesela distiribütörüm arızalı sandığımda araştırmıştım.Komple distiribütöre Herter 1000 tl fiyat verdi. 30 gün süre verdi. Yan sanayi 250 tl idi. Çıkmacılar kafalarına göre 300 den başlıyorlardı. Parçacının birisi yan sanayisi uyum sağlamıyor orjinalini getirtiyoruz 450 lira demişti aşağı yukarı 20 gün diyorlardı.
Ben bu arabayla araştırmayı öğrendim :) Daha önce forumda bahsetmişimdir. Komple(kasnaklı) volan 180 lira orjinali. Herterin verdiği fiyat. Ama yine 30 güne kadar gelir dediler araba sökülmüştü yan sanayiye muhtaç kaldım. volan 90 lira 30 lira kasnak düzeltme. bide kaynak parası vermiştim. neredeyse orjinal fiyatına geldi. Hurdacılarda 250 lira istiyorlardı. hemde parça benimkinden kötü durumda :D
90 Model 323 HB otomatik
  • *
  • Çevrimdışı   İleti: 254
  • YaÅŸ : 29 - Bay
  • Yer : İstanbul
  • 1993 Mazda 323 Hb/Bg/B6
  • Gri Hatchback
« Yanıtla #29 : 16 AÄŸustos 2010, 17:35:58 »
Radyatör, amontisörler, çoğu yürür elemanı, farlar, buji kabloları. Mesela kapı açma kollarının yan sanayisi üretilmiyormuş. Ben çok aradım bulamadım. Derken parçacıdan orjinalini aldım. Fiyatı uygun olan ufak tefek malzemeleri satıyorlar. Bazı parçaların orjinalinide getirtebiliyorlar. Mesela distiribütörüm arızalı sandığımda araştırmıştım.Komple distiribütöre Herter 1000 tl fiyat verdi. 30 gün süre verdi. Yan sanayi 250 tl idi. Çıkmacılar kafalarına göre 300 den başlıyorlardı. Parçacının birisi yan sanayisi uyum sağlamıyor orjinalini getirtiyoruz 450 lira demişti aşağı yukarı 20 gün diyorlardı.
Ben bu arabayla araştırmayı öğrendim :) Daha önce forumda bahsetmişimdir. Komple(kasnaklı) volan 180 lira orjinali. Herterin verdiği fiyat. Ama yine 30 güne kadar gelir dediler araba sökülmüştü yan sanayiye muhtaç kaldım. volan 90 lira 30 lira kasnak düzeltme. bide kaynak parası vermiştim. neredeyse orjinal fiyatına geldi. Hurdacılarda 250 lira istiyorlardı. hemde parça benimkinden kötü durumda :D

AraÅŸtırmak iyidir ucuzunda ucuzu vardır.  :D :D