Konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum. Aranıza daha yeni katıldım ama forumda bayağı bir dolaştım ve bulamadım.Tavan döşemesi ve taban halısı oldukça kötü durumda. Koltuk döşemeride oldukça kötü ama şu anda komple döşeme yaptıracak param malesef yok.Taban halısını değiştirmek istiyorum. Hatta onu yapmışken bir de ses yalıtımı yapmayı düşündüm. İnternette biraz araştırdım ve yapı marketlerden alınabilecek ziftli bir malzemeyi kullandıkları gördüm ve okudum.Bir yere yaptırmak yerine bir Cumartesi veya Pazar bunları kendim yapmayı düşnüyorum.Çünkü, bir yere yaptırdığım zaman çok dha fazla para vermek zorunda kalıcam. Taban halısı ve tavan döşemesi nerden alabilirim ve bu ses yalıtımı uygulamasını biraz inceledim yardımcı olacak tanıdıklarımda var fakat yararlı olur mu? Yardımcı olursanız sevinirim.Saygılar
tahminen 300 lira civarına komple tavan yapıyorlar sanırsam galiba zannımca.
Ya kardeşim o kadar dil döktük koca mektup kağıdını doldurduk yukarda anlattık nasıl yapacağınızı hala 100 lira deyip duruyorsunuz.30 liraya patlar size geri kalanına arabanıza yakıt alırsınız.. Güvenin biraz kendinize hem sizden daha özverilimi davranacak usta arabanıza.Lütfen emeğe saygı
Katılıyorum abicim. Ama aracımın tavan fiberi sanıyorum kırık. arka koltuğun orta kısmına denk gelen kısımda haşır huşur sesler geliyor. Ayrıca bu gün bir kez daha değişmesinin çok gerekli olduğunu anladım çünkü: arabanın içinde sanki patso yapıp satmışlar gibi yapış yapış. Ama o kısım kırılmışsa nasıl olucak hiç bir fikrim yok.
Tavan malzemesi elyaf esaslı fiberdir, fiberin çok fazla çeşidi vardır. Genelde kalıp isteyen her durumda bu malzeme kullanılır. Fiberle döşeme kumaşı arasında ise poliüretan bir köpük vardır, ellediğinizde ele yumuşak gelmesinin nedenide odur. Fakat fiber çok ince olduğu için kırılgandır, arada da köpük olduğu için sizi yanıltabilir. Fiber liflerden oluştuğu için, tüylü gibi de gelebilir. Yinede sizin araçlarınız için idda etmiyorum, benim aracım 2003 model ve kendim söküp bu uygulamayı yaptığımdan, ve mesleğim itibari ile (iç mimarım) malzemeyi tanıyıp kullandığımdan, bu konuda da bilgi sahibi oldum. Katılıyorum, dikkatli davranmak gerek çünkü ince ve kırılgan...