Yeni başlık açmak istemedim.
Geçen hafta radyatörü tamir etmek için uğraştım. Üzerinde orjinali vardı. Daha önceden üst kazanın kenarlarından kaçak vardı. Isıya dayanıklı silikon olayı çözmüştü ama daha sonra delindi. Radyatör Soğutu Fanı nın altında ki 2 vida bi şekilde düşmüş ve fan radyatöre çarpa çarpa bir yeri delmiş. Kaynak olmaz dediler. Bende tofaşlara attıkları tozdan kullandım. Ne büyük bir yanlış...
Delik tıkandı. Bu olay havalar ısınmadan önceydi. Radyatörde sorun görünmüyordu. Ama tıkanmış. Havalar ısınınca arabayla hafif yokuş çıkarken hararet yükselmeye başlıyordu. Değiştiriyim dedim. Radyatörcüler yan sanayiciler falan uçuyor. Pazarlıkta etmiyorlar fiyat bu diyip çıkıyorlar. Otomatik vites radyatörü çok bulunmazmış... Alakası yok. Hikaye.
Başayara sordum yan sanayi 375 orjinal 650 dediler. yan sanayilerde en ucuz 200 e buldum. Bu arada hepsi orjinal satıyor

parçacılara tipim biraz parlak geliyo galiba

Derken radyatörümü tamire giriştim. Alt üst kazanları söktüm kireç vs yoktu. Toplam 58 tane kanal var ve kanal max. 1mm genişliğinde. alt kazan plastik. üst kazan sarı. tunç mudur pirincmidir bilemedim. ama plastik değil. Siyaha boyanmış olduğu için plastik gibi görünüyor sadece. çok ince bir tenekeden sacı kestim başladım kanalları açmaya. Kanallardan abartısız 1 avuç çamur çıktı. anlam veremedim. Toz diye sattıkları tıkayıcımı yaptı acaba bunu? 15 tane kanal tamamen tıkanmıştı ve açmam 4 saatimi aldı.
Geldik kapatmaya.
alt kazanın lastik contası sağlamdı. biraz sıvı conta ile kapattık. kazanları tutan kulakçıklar artık dayanıksız hale gelmiş. zaten malzeme alüminyum olduğu için kopması kolay. dikkat gerektiriyor. kulakları karşılıklı sıkmak gerekiyor.
üst kazan ince malzemeli. Contaları artık bitmiş cıt cıt kırılıyor. yerine yine sıvı conta kullandım. Üstü kapatmak çok zor oldu. kapattıktan sonra etrafınıda komple sıvı contayla sıvadım. 1 gün beklettim. arabaya taktım yokuş falan zorladım sorun olmadı. ama bi taraftanda güvenemedim. üst kapak tam oturmadı conta tutuyor. bi bıraksa bıraktığı yerde kaldık.
Düştüm parçacıların yoluna.
belki 10 tane yer gezdm en sonunda bir yerden 135 liraya 1 yıl garantili olarak aldım. ısıtma-soğutma ürünlerinde yaz kampanyası var dedi. ben zaten 135 i duyunca hemen sar dedim

10 gündür aracın üzerinde hiçbir sorunum yok. 400 km şehirler arası yol yaptım Ankara - Çorum. yine hiç sorun yaşamadım. Radyatörü yenilemek isteyen olursa parçacının adres bilgisini verebilirim. Merkezleri istanbulda bu arada. Ve düz vitesle otomatik arasında 40-50 lira fark oluyordu. düz vites fiyatı sormadım belki 100 lira gibi bir rakamdır.