09 Eylül 2010, 11:34:09 | Boyutlandır : A A A A

Üye bilgileri

Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.
09 Eylül 2010, 11:34:09

Kullanıcı adınızı, şifrenizi ve aktif kalma süresini giriniz

* İstatistikler

• *Toplam Üye: 4341
  • *Son üye: fatıh

• *Toplam Mesaj: 314458
  • *Toplam Konu: 9091
  • *Bugün Çevirimiçi: 41
  • *En fazla Çevirimiçi: 287
(22 Eylül 2008, 17:12:36)
  • *Kullanıcılar: 5
  • *Ziyaretçiler: 23
  • *Toplam: 28

* Yeni Konular

80.000de Kayış Sorunsalı
Gönderen: Burak
[Bugün, 10:52:11]
Mazda 6
Gönderen: Burak
[Bugün, 10:43:45]
selamlar...
Gönderen: mefuhan
[Bugün, 10:03:16]
Nasıl Ekstra 20-30 Beygir Alınır?
Gönderen: Onur7
[Bugün, 05:22:46]
Mazda aracına jant denemek isteyenler için
[Bugün, 05:10:58]
merhaba,
[Bugün, 04:59:19]
GeniÅŸ Aile Dizisindeki Rx8
[Bugün, 04:58:43]
Herkese Selamlar,
Gönderen: iktisatci_86
[Bugün, 02:55:01]
Ben de yeni mazda 3 alıyorum tavsiyeleriniz?
Gönderen: mefuhan
[Bugün, 00:58:11]
323 rölanti sorunu
Gönderen: Mustafa Güneş
[Bugün, 00:19:45]

Gönderen Konu: 93 323 hb radyatör tamiri  (Okunma sayısı 391 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.
  • *
  • Çevrimdışı   İleti: 254
  • YaÅŸ : 29 - Bay
  • Yer : İstanbul
  • 1993 Mazda 323 Hb/Bg/B6
  • Gri Hatchback
93 323 hb radyatör tamiri
« : 27 Temmuz 2010, 22:21:02 »
Abiler radyatörüm'ün üst kısmı (plastik kısım) çatlamış ciddi derecede su sızıntısı var 5 günde 1 litre civarında.
Servisten radyatör fiyatını sordum 750 lira denince koşarak uzaklaşmak zorunda kalmakla beraber tamir yoluna gittim.
Nasıl ve nerede ne şekilde yaptırmam gerekiyor bilgisi olanlar beni aydınlatırsa çok sevinirim.Kulaktan dolma bildiğim kadarı ile bir ilaç varmış çatlak yeri ilaçla kapatıyorlarmış ama sonrasında garanti veremiyorlar maliyeti 30 lira.
Yan sanayi radyatörde almak istemiyorum aslında orijinaline çok yakın kalitede önerebileceğiniz japon malı radyatör olursa tavsiye edebileceğiniz düşünebilirim.Şimdiden teşekkürler vereceğiniz bilgiler için..
  • *
  • Çevrimdışı   İleti: 38
  • YaÅŸ : 37 - Bay
  • Yer : zonguldak
Ynt: 93 323 hb radyatör tamiri
« Yanıtla #1 : 27 Temmuz 2010, 23:45:36 »
Radyatör tamir işine hiç girme bence.Ben geçen yaz bu zamanlar sızıntılar yüzünden çatlak giderici koydum.Kışa girerken kalorifer radyatörü tıkandı.onu şişletip açtırdım derken radyatör tıkandı ve conta yandı.bizim arabaların radyatörlerinin kanalları çok ince bu yüzden çatlak tıkayıcılar çatlakla beraber kanallarıda tıkıyor.benim gözlemim öyle.ben de yan sanayi radyatör taktırdım ama eskisi gibi değil.eskiden araba kolay kolay fan açmazdı yazın bile, fakat şimdi rölantide çalışırken bile fan açıyor.
  • *
  • Gri Hatchback
« Yanıtla #2 : 28 Temmuz 2010, 00:09:49 »
Abi mecburen deniycem oldu oldu olmazsa artık kaliteli bir radyatör alıcam.İnternette araştırıp şöyle birşey buldum zaten servisteki elemanda bu yapıştırıcıyı önerdi SUN-FİX.

http://www.sun-fix.com/tr/index.php
  • *
  • Çevrimdışı   İleti: 38
  • YaÅŸ : 37 - Bay
  • Yer : zonguldak
« Yanıtla #3 : 28 Temmuz 2010, 00:24:35 »
senin olay farklı o zaman ben yanlış anladım.senin radyatördeki çatlak radyatörün üzerinde ve tek noktada anladığım kadarıyla.o şekilde yapabilirsin tabiki.ben ilk okuduğumda radyatör suyuna katılan çatlak gidericilerden soruyorsun zannedip ona göre yazmıştım.linkte verdiğin yapıştırıcıda -35 ile +200 arasına dayanıyor iyiymiş adamlar sitede ekzoza bile uygulamışlar.
  • *
  • Çevrimdışı   İleti: 36
  • YaÅŸ : 32 - Bay
  • Yer : BURSA
  • selam
  • 1991-mazda323
  • kırmızı HB
« Yanıtla #4 : 28 Temmuz 2010, 08:39:37 »
3 sene önce aksaraydan orjinalini 100tl aldım.araştır ordan yenisini al tamir olmaz plastik kısmı.
  • *
  • Çevrimdışı   İleti: 222
  • YaÅŸ : 30 - Bay
  • Yer : BURSA
  • 1999 323F
  • Gümüş Gri
« Yanıtla #5 : 28 Temmuz 2010, 10:08:49 »
Servisten radyatör fiyatını sordum 750 lira denince koşarak uzaklaşmak zorunda kalmakla beraber tamir yoluna gittim.

anlamadığım birÅŸey var. Parça trenindeki  radyatörler hiçde okadar pahalı deÄŸil. Ayrı ÅŸeylerdenmi bahsediyoruz acaba ???

http://www.parcatreni.com/mazda/323-1990-1995/radyator-grubu-yedek-parca
« Son Düzenleme: 28 Temmuz 2010, 10:10:38 Gönderen: teccol »
Mesele gazlamaksa yeğen ne kadar gazladığın değil, ne kadar mesafe frensiz gittiğindir.

Bazen öyle makaslara girersin ki yeğen jantların yere sürter ama biri solu kapatmış selektör ata ata tapa gaz yanından uzayıp gitmiş...
  • *
  • Çevrimdışı   İleti: 8393
  • YaÅŸ : 36 - Bay
  • Yer : izmit
  • 1997 - Familia 1.8
  • YeÅŸil - Sedan
« Yanıtla #6 : 28 Temmuz 2010, 10:25:43 »
Yan sanayileri o kadar da kötü değil.
Eski 323 de kullandım ben, sorun yaşatmadı hiç.
"Konu kirliliğine sebep olmamak için lütfen konu açmadan önce mutlaka site içi arama yapın. Bulamazsanız, ilgili başlık altında yeni konunuzu açın"
  • *
  • Çevrimdışı   İleti: 16
  • YaÅŸ : 26 - Bay
  • Yer : bursa
    • kendi iÅŸyeri sitem
  • 2001 accent
  • beyaz
« Yanıtla #7 : 05 AÄŸustos 2010, 09:19:42 »
yan sanayi radyatörler gayet güzel bencede tamiri ile uğraşma farkına varmadan araca hararet yaptırırsın daha çok sıkıntı yaşarsın
  • *
  • Çevrimdışı   İleti: 347
  • YaÅŸ : 23 - Bay
  • Yer : ANKARA
« Yanıtla #8 : 01 Eylül 2010, 10:31:12 »
Yeni başlık açmak istemedim.
Geçen hafta radyatörü tamir etmek için uğraştım. Üzerinde orjinali vardı. Daha önceden üst kazanın kenarlarından kaçak vardı. Isıya dayanıklı silikon olayı çözmüştü ama daha sonra delindi. Radyatör Soğutu Fanı nın altında ki 2 vida bi şekilde düşmüş ve fan radyatöre çarpa çarpa bir yeri delmiş. Kaynak olmaz dediler. Bende tofaşlara attıkları tozdan kullandım. Ne büyük bir yanlış...
Delik tıkandı. Bu olay havalar ısınmadan önceydi. Radyatörde sorun görünmüyordu. Ama tıkanmış. Havalar ısınınca arabayla hafif yokuş çıkarken hararet yükselmeye başlıyordu. Değiştiriyim dedim. Radyatörcüler yan sanayiciler falan uçuyor. Pazarlıkta etmiyorlar fiyat bu diyip çıkıyorlar. Otomatik vites radyatörü çok bulunmazmış... Alakası yok. Hikaye.
Başayara sordum yan sanayi 375 orjinal 650 dediler. yan sanayilerde en ucuz 200 e buldum. Bu arada hepsi orjinal satıyor :D parçacılara tipim biraz parlak geliyo galiba :D
Derken radyatörümü tamire giriştim. Alt üst kazanları söktüm kireç vs yoktu. Toplam 58 tane kanal var ve kanal max. 1mm genişliğinde. alt kazan plastik. üst kazan sarı. tunç mudur pirincmidir bilemedim. ama plastik değil. Siyaha boyanmış olduğu için plastik gibi görünüyor sadece. çok ince bir tenekeden sacı kestim başladım kanalları açmaya. Kanallardan abartısız 1 avuç çamur çıktı. anlam veremedim. Toz diye sattıkları tıkayıcımı yaptı acaba bunu? 15 tane kanal tamamen tıkanmıştı ve açmam 4 saatimi aldı.
Geldik kapatmaya.
alt kazanın lastik contası sağlamdı. biraz sıvı conta ile kapattık. kazanları tutan kulakçıklar artık dayanıksız hale gelmiş. zaten malzeme alüminyum olduğu için kopması kolay. dikkat gerektiriyor. kulakları karşılıklı sıkmak gerekiyor.
üst kazan ince malzemeli. Contaları artık bitmiş cıt cıt kırılıyor. yerine yine sıvı conta kullandım. Üstü kapatmak çok zor oldu. kapattıktan sonra etrafınıda komple sıvı contayla sıvadım. 1 gün beklettim. arabaya taktım yokuş falan zorladım sorun olmadı. ama bi taraftanda güvenemedim. üst kapak tam oturmadı conta tutuyor. bi bıraksa bıraktığı yerde kaldık.
Düştüm parçacıların yoluna.
belki 10 tane yer gezdm en sonunda bir yerden 135 liraya 1 yıl garantili olarak aldım. ısıtma-soğutma ürünlerinde yaz kampanyası var dedi. ben zaten 135 i duyunca hemen sar dedim :D 10 gündür aracın üzerinde hiçbir sorunum yok. 400 km şehirler arası yol yaptım Ankara - Çorum. yine hiç sorun yaşamadım. Radyatörü yenilemek isteyen olursa parçacının adres bilgisini verebilirim. Merkezleri istanbulda bu arada. Ve düz vitesle otomatik arasında 40-50 lira fark oluyordu. düz vites fiyatı sormadım belki 100 lira gibi bir rakamdır.
90 Model 323 HB otomatik
  • *
  • Çevrimdışı   İleti: 133
  • YaÅŸ : 25 - Bay
  • Yer : SİİRT
« Yanıtla #9 : 02 Eylül 2010, 20:29:22 »
Yeni başlık açmak istemedim.
Geçen hafta radyatörü tamir etmek için uğraştım. Üzerinde orjinali vardı. Daha önceden üst kazanın kenarlarından kaçak vardı. Isıya dayanıklı silikon olayı çözmüştü ama daha sonra delindi. Radyatör Soğutu Fanı nın altında ki 2 vida bi şekilde düşmüş ve fan radyatöre çarpa çarpa bir yeri delmiş. Kaynak olmaz dediler. Bende tofaşlara attıkları tozdan kullandım. Ne büyük bir yanlış...
Delik tıkandı. Bu olay havalar ısınmadan önceydi. Radyatörde sorun görünmüyordu. Ama tıkanmış. Havalar ısınınca arabayla hafif yokuş çıkarken hararet yükselmeye başlıyordu. Değiştiriyim dedim. Radyatörcüler yan sanayiciler falan uçuyor. Pazarlıkta etmiyorlar fiyat bu diyip çıkıyorlar. Otomatik vites radyatörü çok bulunmazmış... Alakası yok. Hikaye.
Başayara sordum yan sanayi 375 orjinal 650 dediler. yan sanayilerde en ucuz 200 e buldum. Bu arada hepsi orjinal satıyor :D parçacılara tipim biraz parlak geliyo galiba :D
Derken radyatörümü tamire giriştim. Alt üst kazanları söktüm kireç vs yoktu. Toplam 58 tane kanal var ve kanal max. 1mm genişliğinde. alt kazan plastik. üst kazan sarı. tunç mudur pirincmidir bilemedim. ama plastik değil. Siyaha boyanmış olduğu için plastik gibi görünüyor sadece. çok ince bir tenekeden sacı kestim başladım kanalları açmaya. Kanallardan abartısız 1 avuç çamur çıktı. anlam veremedim. Toz diye sattıkları tıkayıcımı yaptı acaba bunu? 15 tane kanal tamamen tıkanmıştı ve açmam 4 saatimi aldı.
Geldik kapatmaya.
alt kazanın lastik contası sağlamdı. biraz sıvı conta ile kapattık. kazanları tutan kulakçıklar artık dayanıksız hale gelmiş. zaten malzeme alüminyum olduğu için kopması kolay. dikkat gerektiriyor. kulakları karşılıklı sıkmak gerekiyor.
üst kazan ince malzemeli. Contaları artık bitmiş cıt cıt kırılıyor. yerine yine sıvı conta kullandım. Üstü kapatmak çok zor oldu. kapattıktan sonra etrafınıda komple sıvı contayla sıvadım. 1 gün beklettim. arabaya taktım yokuş falan zorladım sorun olmadı. ama bi taraftanda güvenemedim. üst kapak tam oturmadı conta tutuyor. bi bıraksa bıraktığı yerde kaldık.
Düştüm parçacıların yoluna.
belki 10 tane yer gezdm en sonunda bir yerden 135 liraya 1 yıl garantili olarak aldım. ısıtma-soğutma ürünlerinde yaz kampanyası var dedi. ben zaten 135 i duyunca hemen sar dedim :D 10 gündür aracın üzerinde hiçbir sorunum yok. 400 km şehirler arası yol yaptım Ankara - Çorum. yine hiç sorun yaşamadım. Radyatörü yenilemek isteyen olursa parçacının adres bilgisini verebilirim. Merkezleri istanbulda bu arada. Ve düz vitesle otomatik arasında 40-50 lira fark oluyordu. düz vites fiyatı sormadım belki 100 lira gibi bir rakamdır.

ben geçen sene orjinalini 180 e aldım üzerindehava alma vidaları falan vardı hatta bir arkadaş 120 ye getirtmişti tabi ırak ya da suriyeden
  • *
  • Gri Hatchback
« Yanıtla #10 : 02 Eylül 2010, 23:38:29 »
Ne 120 si dostum hepsi yan sanayi onların orijinal radyatör sadece serviste var biliyorsun fiyatıda 600+kdv NİCHİ RA marka orijinali...
  • *
  • Çevrimdışı   İleti: 2717
  • YaÅŸ : 20 - Bay
  • Yer : Denizli \ Merkez
  • 1991 - Mazda 323
  • Kırmızı - HB
« Yanıtla #11 : 03 Eylül 2010, 11:21:15 »
ırak süriye mallarına güven olmuyo bazen çok dandik çıkabiliyor, radyatör olayı ciddi bi mesela ama aracımızda 323 sonuçta memnun kalanlar var mecbur kaldıktan sonra güvenilir bir parçacıdan yan sanayi almakta sorun yok
Wukill-B    Her türlü mazda 323-626 yedek çıkma parçaları temin edilir
  • *
  • Çevrimdışı   İleti: 24
  • YaÅŸ : 33 - Bay
  • Yer : malatya
  • 1991 Mazda 323
  • Beyaz HB
« Yanıtla #12 : 04 Eylül 2010, 00:25:41 »
bende değiştirdim radyatörü çokta memnunum hemde normali otomotik e çevirdi ustam otomotik yoktu.
tavsiye ederim...
  • *
  • Çevrimdışı   İleti: 347
  • YaÅŸ : 23 - Bay
  • Yer : ANKARA
« Yanıtla #13 : 06 Eylül 2010, 11:26:13 »
bende değiştirdim radyatörü çokta memnunum hemde normali otomotik e çevirdi ustam otomotik yoktu.
tavsiye ederim...
radyatörcünün birisi bana bunu önermişti. benden çıkan alt kazanı yeni aldığımıza takacaktı. bunun içinde fiyatı 220 diyordu.
Servis biraz insaflı olsa orjinalini almak iyi olur ama arabanın 5 te biri fiyatını istiyorlar :sopa:
Benim aldığımda üstte iki vana var orjinalinde yoktu.
90 Model 323 HB otomatik