İbo.
şanzıman dişlileriyle uğaşacak ve "yapabilecek" babayiğit usta bulursan eğer, ödeyeceğin para arabanın yarı parası olur tahminen. kısa oranlı şanzıman istiyorsan, Tansu'nun arabasındaki şanzımanın aynısını bulman gerekiyor. Bugüne kadar duyduğum, gördüğüm tek kısa oran şanzıman onun arabasında.
Sana son bir tavsiyem olsun. Bildiğin üzere ben de 323BG leri çok seviyorum. Fakat şunu kabullenmek ggerekiyor. Eğer maddi imkanların oldukça iyi değilse, 323BG performans artışıyla uğraşmak için doğru araç değil. Benim eski arabam 217 bindeyken bile 15" jantlarla ve bitik baskıyla bile tekerleklere 85hp güç aktarabiliyordu. Yaklaşık 1 hafta kapımın önünde hem eski 323BG hem de şimdiki familia birlikte durdu. Emin ol familiaya binip gaza köklediğimde aradaki dağlar kadar farkı defalarca görmeseydim familiayı geri verirdim.

Sonuç olarak ya komple motoru-şanzımanı-frenleri değiştir ya filtre-egzoz-buji v.s. gibi incik boncuk şeylerle kendi kendini tatmin et ya da git bir lantis al. yoksa sen uğraşırsın uğraşırsın, harcarsın harcarsın. Sonra gelir bir tane vti vtec - gti veya gsi basar sana tokatı geçer gider. Sen de saçını başını yolarsın arkalarından.