Jump to content

Sorunlu Gösterge Paneli (2003)


Melimeli
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

herkese selamlar

    1 hafta kadar once 2003 model otomatik bir mazda 6 aldım. Gösterge panellerinde bir problem oldugunu farkettim. Devir saati dısında diger gostergeler dogru calısmıyor. Benzin hararet ve hız gostergeleri yanlıs gosteriyor. Bostancıdaki ikiler mazda servisine gittigimde acıp baktılar ve saatin degismesi gerektigini tamiri yapılmasının zor oldugunu soylediler. Bende çıkma bir saat bulmaya yada yurtdısından orjinal getirtmeye karar verdim. Servis aracılıgı ile getirtirsem fiyatlar cok tuzlu olacak. Kendim getirtmek istiyorum ama bu konuda arastırma yapama ragmen saglıklı bilgilere ulaşamadım. Konuda yardımlarınızı bekliyorum

Şimdiden teşekkürler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Başka bir servisle de görüşüp iyice emin olmanız daha doğru olur sanırım değişmesi gerekli bile olsa emin olmak gerek, ilk kez böyle bir arıza duyuyorum mazda 6 ile ilgili, belki sorun kaynağı farklı olabilir.

Sonuçta aracınız elektronik bir araç eski 323ler gibi değil bana sorun kaynağı farklı gibi geliyor, bütün göstergeler aynı anda hatalı ???

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Servisin söyledigi gosterge saatinin önceden açılıp oynandığı ,  lehim falan yapılmıs olduğundan bahsetti. Saatte elektronik devrelerinde problem olabileceginden bahsetti.

Şimdi saati elektronikçiye gönderip tamir yapılabiliyorsa tamir fiyatı alıcaz ama fiyat ortalama 300 tl civarı olacagı soyleniyor. Bende bu fiyata tamir edip tekrar bozulma riskini almak yerine saati degistirmenin daha mantıklı oldugunu dusunuyorum. Çıkma bir saat bulmaya yada orjinalini yurtdısndan getirtmeye calısıcam. Ama yurt dısından nerelerden getirtebilirim , getirtigim saatin hız gosterges km uyumlu olurmu sorun yasarmıyım emin degilim

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracın eski sahibi ile görüşüp böyle bir işlemin yapılıp yapılmadığını sorma şansınız varsa sorun, daha öncede üyelerimizden birinin mazda 6 sı için enjektörlerde problem var demişlerdi (servis adını hatırlamıyorum) daha sonra bir arıza olmadığı anlaşılmıştı.

Sizde bu yüzden boş yere gösterge satın alma tamirat kararını işleme geçirmeden önce başka bir servisle de emin olun derim ucuz ve kolay bulunabilen kolay kolayda arıza yapan parça değiller.

Parça satın almak için ebay'i kullanabilirsiniz mutlaka orda bulursunuz, ebaydan nasıl alış veriş yapılır site içerisinde konusuda olması gerek.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ebay de arastırdım 50-60 dolar cıvarı ama tek sıkıntısı hız gostergesinin km yerine mil gostergeli olusu. Acıkcası buda problem cıkarıımı bilmiyorum

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 1 ay sonra ...

bu forumda bi mazda ustası vardı ama adını hatırlayamadım bir bakın etrafa muhakak önüne çıkar mazda3 konuların olması lazım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...