Jump to content

Mazda, 2008 Model Mazda3 lerden bir kısmını geri çağırıyor


MazdaClubTR
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Mazda Motor Avrupa, ön cam sileceklerinde karşılaşılması muhtemel bir sorun sebebiyle bir önceki nesil Mazda3 ve Mazda3 MPS’lerden bir kısmını geri çağırdığını duyurdu.

Avrupa’da toplam 91.588 adet olan etkilenen araç olup, bu araçlar 7 Ocak 2008 ile 22 Aralık 2008 arasında üretilmiştir.

Mazda Motor Corporation, araçlarının kalitesini üretimde ve sahada sürekli olarak izlemektedir. ABD’de bir Mazda3’ün ön cam silecek arızasına ait rapor Hiroşima'ya ulaştığında, bu aracın silecek motoru şase kablosu temas noktasında bir oksit tabakası olduğu ve bu durumun temas kaybına neden olduğu görüldü. Şase kablo uçlarının silecek motorunun montajı esnasında deforme olmuş olabileceği sonucuna varıldı ve bu durum parça üretim hattında düzeltildi.

O zamandan bu yana benzer raporların sayısı asgari düzeyde kaldı, ancak Mazda sürekli kalite ve müşteri memnuniyetini temin etmek üzere bu geri çağırma kampanyasını başlatmaya karar verdi. Avrupa’daki etkilenen araç sahipleri Temmuz ortasında yazılı olarak bilgilendirilecek ve kendilerinden araçlarını yetkili bir bayiye getirmeleri istenecek. Yapılacak çalışmalar ücretsiz olup, tüm etkilenen araçlardaki ön cam silecek motoruna bir şase kablosu eklenmesini içermektedir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 2 ay sonra ...

Benim araca denk geldi,neyse servise götürdük ve gerekli kontroller yapıldı.Herhangi bir sorun yok.....

Mazda, bu durumdaki araç sahiplerine mektup ile ulaşıp,bilgi veriyor arkadaşlar....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2008 model çok az var, geçiş dönemine rastladı, satılmadı gibi neredeyse..

Evet abi seninde söylediğin gibi 2008 model mazda 3 çok az var. Tam geçiş dönemine denk geldiği için fazla sıfır araç satılmadı. Hatta bir ara bayiler kalan son araçlarını showroom boş kalmasın diye satmıyorlardı :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2008'de üretilen araçlar diyor yalnız. Buraya 2009 gelenlerin hepsi etkileniyor sanırım. Benim 2009 hb için de varmış 60000 bakımında hallederiz dedi servis.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

2008'de üretilen araçlar diyor yalnız. Buraya 2009 gelenlerin hepsi etkileniyor sanırım. Benim 2009 hb için de varmış 60000 bakımında hallederiz dedi servis.

Evet bak burayı atlamışız :) muhtemelen onlar 2008 de üretilmiş diyorsa 2009 model olan araçlardır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet bak burayı atlamışız :) muhtemelen onlar 2008 de üretilmiş diyorsa 2009 model olan araçlardır.

Aynen öyle arkadaşlar.2008 de üretilen,2009 model eski kasa mazdalar.....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 2 ay sonra ...

Bu basligi daha once fark etmemistim. Gectigimiz hafta hayvanin teki anteni araklamaya calisti sanirim becerememis ama kirmis ve de utanmadan bagajin uzerine birakip gitmis. Anteni orjinali ile degistirmek icin servise gittigimde bu durumu aciklayip aracimin silecek ekipmanini komple bedelsiz olarak kontrol edeceklerini ve gerekirse orjinal degisim yapacaklarini soylediler.Eyvallah dedim. Araci teslim alirken verilen raporda hortum,motor ve silecek takimi komple degistigini (su haznesi haric) ayrica -35 dereceye kadar donmayan silecek suyu eklendigi soylendi. Sagolsunlar.. sayelerinde super kalite ve hesapli antifirizli cam suyu ile tanistim.Bunun yanisira zaten degistirmeyi dusundugum silecek lastikleri yerine silecekleri orjinali ile komple yenilemeleri de isime geldi :) aracim mazda 3 flash edition (full) 2008. Ayrica ucretsiz full diagnostic yaparak aracimin bedelini belirlediler. uzerine 9800 usd odeyerek 2.5 lt full sport mazda 6 HB alabiliyorum. Nokian civili kis lastikleri, uydu alarm sistemi, trafik sigortasi ve %50 kasko bedeli de Mazda'nin hediyesi. Sanirim Mazda 2012 de CX-5 ve yeni mazda 6 ile olay yaratacak Moskova'da ! :) ellerine ,emeklerine saglik !

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 3 yıl sonra ...

2009 Mazda3'ümde geçen hafta ihtiyaç dolayısıyla ve de silecek suyunun gelip gelmeyeceğini merak ederek silecekleri çalıştırdım. Ancak hava sıcaklığının sıfırın altında 10'lara çıktığı bir dönemde tabii olarak camlara su gelmedi, silecekler ise çalışıp durdular. O günden sonra sonra aracı da pek kullanmadım silecekleri de, dün kullanayım dedim ancak bu sefer de su fiskiyeleri su atmasına rağmen silecekler çalışmadı. Onların da donmuş olabilme ihtimaline karşı sıcak su döktüm silecek deliklerine ama herhangi bir değişiklik olmadı  ;)

 

Sorunu araştırırken bu konuya denk geldim. Araçtaki sorun yukarıda mevzu bahis olan sorun mudur, sigortası falan varsa onu mu attırdık/yaktık ya da silecek motorları mı zarar gördü..

 

Ve de herhangi bir elektirikçinin anlayacağı bir sorun mudur yoksa işin ehli bir Mazda'cı mı bulmak gerekiyor.. önümüzdeki Cuma uzunca bir yola çıkacam, yola çıkmadan hallettirmem gerekiyor silecekleri.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Silecekleriniz hareket edemedi ve sigorta değerinden daha yüksek akım çekti. Bu yüzden de yüksek ihtimalle sigortanız attı. Sigortanın yerini bulabilecek herhangi bir oto elektrikçi sorununuza çare bulacaktır.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sağol bilgi için Mehmet abi, kaput altındaki sigorta kutusunu biliyorum ancak içerideki bilmiyordum.

 

Kılavuzdan okuyarak torpidonun altındakini biraz uğraşarak açtım. Bugün oto elektrikçisinden sigorta alarak değişimi yaptım ancak kılavuzda 2 tane "ön cam silecekleri ve yıkayıcısı" varmış, birisinin tanımı "washer" diğeri "wiper". Ben gidip washer olanı değiştirdim ve herhangi bir düzelme olmadı, artık yarın oto elektrikçisine bırakacaktım aracı ki eve gelip kılavuzu biraz daha didikleyince wiper tanımlı ikinci sigortanın olduğunu  gördüm.. 

 

Yarın onun da değişimi yapıp tekrardan bakacağım duruma.. bilgi paylaşırım :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet silecek demek, ben dün washer ı bulunca diğer kodlara bakmamışım, neyse yarın bakalım çözebilecek miyiz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Wiper sigortasında da sorun yok, çıkartıp hem kontrol ettim herhangi bir patlaması yok hem de yeni sigorta taktım ancak yine silecekler çalışmıyor  :- 

 

Öğleden sonra elektrikçiye gitmek şart oldu.. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 2 hafta sonra ...

Kars'tan Yalova'ya değin sürüncemede kalan, ha düzeldi ha bozuldu dediğim sorunum silecek motorunun kapağında çıktı, elektriği ileten metal parça altındaki plastiği eritmiş bu yüzden temassızlık yapıyormuş..

 

silecek_motoru.jpg

 

Silecek motorunda sorun olmadığına sevindim, hele ki usta bunun motoru 1000 lira kadardır deyince gözlerim açıldı resmen  :eek:  Abi dur ne yaptın 90'larda mı kaldık dedim, sonra yandaki parçacıya gidip motor sorduk, parçacının telefonla aldığı bilgiye göre silecek motorunu servislerin dışında bulamayacağımızı söyleyince madara olup kaldım  :huh:

 

Neyse usta açtı motoru, yukarıda belirttiğim sorunu teşhis edip metal aksamı düzeltti, ben yola çıktım şehir merkezinde yemek yeyip evime doğru yola çıkacaktım ki yine bozuldu silecekler, döndüm ustaya tekrar söktüler falan yine az önceki gibi bir düzeltme yapıyordu ki daha önceki muhabbetlerimizden kulağımda kalan "olmadı paralel bir hat çekerim, otomatiği çalışmaz ama 1 kademe çalıştırırsın" lafı üstüne usta ben yine yolda kalırım sen buna paralel bir güç sağla, ben de çıkmacılardan bir motor kapağı edineyim diyerek tamir ettirdim.. Eve gelene kadar (55 km kadar) ara ara kullandım silecekleri bir sorun çıkarmadı, umarım bundan sonrada bir sorun çıkarmaz..

 

İstanbul'da tanıdık bir Mazda çıkmacısı var, ona sordurayım bakalım bu silecek motor kapağını bulabilirsek yenileyeyim.. 

 

Bu arada forumda Mazda parçaları satan üyelerimiz var mıydı  :fiuw:

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

En mantıklısı çıkmacılardan bulmak dediğiniz gibi. Sadece kapağını değil, motoru da tamamen alabilirsiniz. Sıfırı için servise bir danışmakta fayda var diye düşünüyorum. 1000 TL biraz öylesine söylenmiş gibi geldi. Çok yüksek değilse, servis kampanyasının olduğu bir dönemde %30 indirimle alabilirsiniz. Tekrar geçmiş olsun. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...