Jump to content

Kompresyon Sonrası Duman (Familia 98)


mazda.can
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

1-2 km kadar 4. veya 5. viteste rampa iniyorum , haliyle motor kompresyonu devrede ,rampa bitiminde tümsek var ,yavaşlayıp 2. vites devam ederken aynadan bakınca arkada duman görüyorum , ve çok kısa sürede bu duman yok oluyor ,  şimdi merak ettiğim benim 1.5 familia'da böyle bir durum normal mi ?

motor yağ-su eksiltmiyor.

6 teker mıtsubıshı kamyon kullanırken uzun yolda motor frenine alıp yavaşlatır ,bırakınca arkada dumanı görebilirdik , bu sistem egzozu kapatıyor , ancak familia'da o duman nerde birikiyor ,bilirkişi arkadaşlardan yardım rica ediyorum.  :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Beyaz renk duman aracın motorunda sorun olduğuna işarettir ama uzun süreli olursa 10 sn sonra kesilirse pek sorun olmaz devam ederse contada sorun olabilir, aşırı siyah olmasıda iyi değildir oda yağ yaktığını gösterir her iki durumdada mutlaka yağ ve su seviyesini sık sık kontrol etmelisin ;)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İşin garibi ,duman ne beyaz ne siyah , mavi gibi görünüyor fakat aynalar zaten mavimsi bir renkte ,arka cam açık tonda film . Arabayı kardeşime kullandırıp aynı rampayı inerken diğer aracımla peşinden gitmeyi düşünüyorum , onun camlarda aynlarda full şeffaf  :) , asıl mesele , neden böyle oluyor ? yağ yaksa her zaman duman olur , yağ seviyesi zaten belli eder , geçen hafta samsun-sinop arası hem giderken hem gelirken fırsatını bulduğum yerde çoşturdum , sabahı marşa basmadan yağı kontrol ettim ,eksilme yok. Ustama sormuştum katalitik konvertörden demişti , orta konvertörü yarım dolu olduğu için iptal edip susturucu taktırdım ,yine aynı ! , manifolt konvertörü'mü yapıyor bu dumanı ,çözemedim .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aracı kompresyona bindirince yapıyorsa sibop lastiklerine ve sentesine baktırın...

birşey çıkmazsa sürmeye devam....

Teşekkür ederim .

Bugün ustama durumu detaylı bir şekilde anlattım ,o da aynı yorumu yaptı , supap lastiklerini değişiriz keser ,dedi ,senteye baktırmayıda ihmal etmem , çünkü %99 ihtimalle bayramda antalya yolunda olacağız .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...