Jump to content

Kalkışta Silkeleme (Practica - Familia 1.5)


yeno72
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

merhabalar arkadaşlar.. benim 98 model 1.5 motor 323 üm var.. 108 binde araç.. son günlerde kalkışta silkelemeye başladı aracım.. şuanda 108 binde, en son 98 bindeyken triger set ve diğer kayışlar yağlar filtreler komple değişmişti..2.5 sene oldu. çok uzun yolculıklar yapmıyorum araçla..  debriyaj da biraz yukarıda kavrıyor yıllardır ama çekişte problem yok gibi.. sorun ne olabilir? eskişehirde mazdacı varmı ? şimdiden teşekkürler

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

lpg hiç takılmadı araca.benzinli..  silkeleme yağdan dolayı mı oluyor?

Hava filtrenizi bir kontrol edin tıkanmış olabilir ancak bu düşük bir ihtimal kalkışta ve düşük devirlerde düzensizlik çiğ benzin kokusu yapar, 2nci ihtimal bujia kablolarını ne zaman değiştirdiniz eğer eski olduğunu düşünüyorsanız mutlaka ama mutlaka orjinalleri ile değiştirin derim.
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

evet 2.5 sene oldu ve 9 bin kusur km oldu son bakımdan çıkalı..

o halde ben en yakın zamanda hava filtresi+buji+buji kablosu+yağ değişimi yapıyorum..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yani aracınızın performansı acısından ıyı olur. Anladıgım kadarıyla pek hor kullanılmamıs bır arac baska bır sıkıntısı oldugunu sanmıyorum hatta kalkıstakı sılkeleme bıle dıger araclarla karsılastırdıgımızda cok buyutulcek duzeyde degıldır. Ust devırlerde sorun yok degıl mı ? Hızlanma problemı vs.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

evet araç titiz kullanıldı.. kalkıştaki silkeleme de çok büyük bir silkeleme değil yani biraz fazla gaz verince yapmıyor bile ama ben kafama taktım.. kalktıktan sonra zaten herhangi bir problem yok.. üst devirlerde zaten problem yok. hatta yüksek vites düşük devirde de problem yok.. sadece kalkışta..  hızlanma problemi de yok. gayet güzel hızlanıyor araç..

yakın zamanda yağ buji hava filtresi değiştirme yapıyorum o halde.. castrol koymuşlardı en son ama modelini bilmiyorum 40 lık diye aklımda kalmış..  şimdi ne koydurayım sizce?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 2 hafta sonra ...

Geç cevap verebildiğim için kusura bakmayın , baskı balata değişmediysede silkeleme yapabilir , eskiyen baskının yayları eşit orantıda basamıyor olabilir ,ayrıca ;  balata bitmeye başlayınca debriyaj yukardan kavrar ve en sonunda kalkışlarda balatanın perçinlerinin sürtme sesini duyabilirsiniz .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...