Jump to content

Amortisör Garantiye Girer mi ? ( Mazda 3 2009)


yusufkeser
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

2009 model mazda 3 aracımın geçtiğimiz günlerde ön tarafından sesler gelmeye başladı.Serviste amortisörlerde boşluk olduğunu söylediler.Amortisörler garanti kapsamında mı?Bilgisi olan paylaşırsa sevinirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yürüyen aksam garantiye dahil ancak aracınız 50.000km yi geçtiyse doğal yıpranma sayılıyor amortisörlerdeki durum...

ancak ibrahimin dediği gibi aracınızla ilgili amortisörlerde bir imalat hatası varsa 3 yıl dolmadan garantiden değişim işi yapılabilir. ama bunu servisinizin kontrol etmesi gerekiyor. bazen olabiliyor bu durum...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 1 ay sonra ...

Sanırım benimde amortisorleri elden geçirmem lazım. Bilen var mı yayların adedi ne kadar şuan? (bilmiyorum kazıklanmayayım)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Biz, Bmw de 99999km ye kadar koltuk döşemesindeki aşınmadan tutunda, krom egzost kaplamasındaki paslanmaya kadar garanti dahilinde değiştiriyoruz. Hatta 3-4  yaşındaki bir araç düzenli olarak servise gelmiş ise iyi niyet garantisi bile yapılabiliyor.

Ancak,

Ben 3 aydır bir  direksiyon kutusunu garantiye sokturamadım. Müşteri memnuniyeti gerçekten çok önemli.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 1 ay sonra ...

mazda nın amortisörlerinin sert olduğu ve aslında bizim yollara pek uyumlu olmadığını söyledi servisteki usta. ben de bundan şikayetçiyim. arabam daha 10 aylık ve alt takımlardan memnun değilim. garanti işi sizin servisle karşılıklı diyaloğunuza bağlı. biraz sert çıkarsanız eninde sonunda değiştirtebilirsiniz....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

aracımı ilk 6 aylık bakıma götürdüğümde bende aynı sorunu yaşadım. servisten aldıktan sonra lastiklerde 45 hava vardı. lastikçiye sordum, sonra servisteki ustaya sordum. 32-36 arası hava vurmamı istediler. 45 hava çok fazla geldi yani. lastiklere kaç hava vurmam lazım. bilgi verebilecek olan var mı???

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim vites topuzunun derisi attı , 20bin km.de , garantiye girmedi.Kullanıcının eli çok asitli dediler ama 2003ten beri s 2000 kullanıyorum gram atma solma yok.Vites topuzunun orjinaline 600 TL istediler.Bende aksesuar listesindeki kromlu topuzu 185 TL ye aldım.Ön sol tekerlek bilyelerinden ses geliyordu oda garantiye girmedi 127 TL ödedim bilyenin tekine.Okan Bey'in dediği gibi üretim hatası olmadığı sürece parça değişmez sanırsam.

Bmw nin iyi niyet garanti olayı gerçekten mükemmel.Aslında mazda daha müsait bir marka iyi niyet garantisi bakımından.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

zaten Türkiyede nasıl mümkün olsun yürüyen aksamın garantiye girmesi.yani km çok değil ise girer ama çoksa ses yapması gacıtrı gucurtu benim diyen mazdada bile oluyor.inanmazsınız geçen asfaltın yeni atıldığı yer ile eskisi arasında üşenmeyip durup ölçtüm ve tam 7 cm fark vardı yolda ne bir işaretçi ne bir uyarı vardı.500 kmde 2 tane o şekilde tanımlayamadıgım kot farkı vardı yolda ve bence hasar verici bir yükseklikti.500 kmnin gerisi düz olsa ne olur o 2 şeyden 10 kere geçsen hızla araçta zamanla ses yapar amortisör değiştirtir falan filan.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 6 ay sonra ...

Konuyu hortlatmak gibi olacak ama banada geçen gün başayarda ön amortisörler damla damla yağ kaçırmaya başlamış değiştirelim dediler. çifti için 620 TL fiyat verdiler. yaz indirimi ile 500TLye düştü. dışarıdan araştırdığımda 75TL (federal power)'den 170TL (monreo)'ye kadar farklı amortisörler buldum. Orjinali değiştirmek içime sinmiyor ama arada fiyat farkı ciddi.

Servisin taktığı orjinal amortisörün markası biliniyor mu ? alternatifler düşünülebilir mi sizce ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

orjinali kadar dayanmıyorlar. monroe denemiştim 626'da. araca çok uzun süre binmeyecekseniz orjinal almanıza gerek yok bence. o durumu göz önünde bulundurun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 2 hafta sonra ...

Sahi geçenlerde tanıdık usta da önerdi bu markayı. (Federal power) Gerçi benim amörtisörlerde sıkıntı yok şimdilik ama olursa ben de düşünebilirim belki.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...