Jump to content

Karbüratörden Enjektöre Çevirme


tepsi
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

arkadaşlar ben 93 model mazda 323 hb kullanıcısıyım araba karbüratörlü ve lpg kullandığımdan çekiş çok az haliyle çekişi artırmak istiyorum yani arabayı enjeksiyona çevirip sıralı lpg taktırmak istiyorum bunun yurt dışında bi kaç yapılmış halini gördüm ama önemli olan burda kim yapar ve de masrafları ne kadardır ayrıca yurt dışında gördüklerim doch motorlardı onlar direk enjeksiyonlu mudur eğer enjeksiyonluysa direk motoru bulmaya çalışayım bide arabaya başka bi motor takmayı düşündüm direk kökten çözüm olarak bildiğim kadarıyla 626ların motoru uyuyo buna ama asıl sorum rx7 rx8 ve mx5 lerin motorları uyuyo mu yada uydurulabilir mi zaten rx7 motoru bulma imkanım yok türkiyede 2 tane var diye biliyorum ama mx5 ve rx8 bulunabilir diye düşünüyorum teşekkürler. bide enjeksiyona çevirmeden çekişi artırabileceğim bi gaz ayarı var mıdır ?

Edit : Başlık imlası

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

fiyatı dert etme araba aşktır alabilen alır ben bilgi edinmek için soruyorum eğer uyarsa ve bulabilirsem de uzun vadede almayı düşünüyorum uyar mı uymaz mı sence ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

anladım demek istediğini ama arabadan vazgeçemiyorum işte ne biliyim doğduğumdan beri var bu araba bizde hayatım geçti onla bi şekilde iyi bi hale getirmek istiyorum ama her şey yurt dışında türkiyede hiç bu gibi performans kitleri satan bi yer bulamadım var mı bildiğin bi yer yada bi site ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

çok teşekkürler ama ben biraz daha geniş çaplı bişeyler yapmak istiyorum yani 1000 tl gibi değilde daha fazla yani yeni bi araba almaktansa aynı arabaya masraf yapıp yeni arabaya vereceğim parayı mazdaya vermek istiyorum :) bu durumda işlerin biraz daha değişeceğini düşünüyorum :) yani ilk başta 5000 tl kadar sonra zamanla 10000 e doğru gitmeyi düşünüyorum tabi bunların hepsi yavaş yavaş yapılacak şeyler bi anda yaptırmaya maddi imkanlar yetmez :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kardeş 1.5 yada 1.8 mazda motorlarının bulabilirsin

bahsettiğin motorlar arka çeker için dizayn edilmiş senin aracına takılamaz

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

o konuda bi ustayla konuştum araba arkadan itiş yapılabilir mi diye yapabiliriz dedi baz arabalarda uyguluyoruz dedi ama 1.8 bilgisi için saol peki doch motor bulabilirmiyim bulabilirsem bu 1.8 ve doch motoru nerden bulabilirim ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yapılabilir demek yapılır demek değil ne anlamı olcak arkadan çekiş olsa yasın veridği heyecana kapılmamalısın...

sanma arka çekekr olcak drift falan atıcam ooooo

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

evet arka çeker olucak drift atıcam diye bişey yok önden çekiştede atabiliyoruz teşekkürler :) bunun yaşla bi ilgisi yok zevkle bi ilgisi var trafiğe kapalı alanda takılmak hoşumuza gidiyor :) ve ciddi manada senin yaşındaki insanlar da bu işlerle uğraşıyor zevkler tartışılmaz kimseye zarar vermediğin sürece.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Eski bir arabaya min. 5000 masraf yaparım diyorsan, bu aracı satıp üstüne o 5000 lirayı ekleyip 97 - 98 Familia ya da Lantis almak daha mantıklı değil mi ? 1.8 olanı da alırsan hem aracına göre daha iyi performans yaşarsın hem daha fazla konfora sahip olursun.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bence karamsar olmamak lazım bu şekilde olmaz, bosuna yaparsın vb. şeklinde. Yapan kişi oldukça var. Suan sadece bence yapılabileceklerini kendi fikrim olarak söylüyorum sen arabanın kasasını seviyosun ve onu güçlendirmek istiyorsun sanırsam. Bunun için önce bir araştırma yapmalısın 323lerin avrupada 1.8 motorları var ebayda araştır bilir kişiler aracılıgıyla getirebilirsin. Motoru getidikten sonra ekipmanları vs olabilir 96-98 1.8 lantis familia parcalarıyla tamamlamaya çalışabilirsin herşeyden önce işin maddi kısmını tamamlayıp elinde hazır tutman gerekir

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 4 hafta sonra ...

Bu kadar aksiyona gerek yok b6'nın birebir aynı yanlızca üst kapağı farklı,yakıt beslemesi enjeksiyonlu olanları var.

b6 i komple üst kapağı

Fuel rail (yakıt rampası diye de geçer)

1 takım enjektör

Elektronik yakıt pompası

ECU & Harness

bunlar lazım bunları da yurt dışındaki sitelerde bulabilirsin eğer para sorun değil diyorsan tahmininin çok altında bir maliyete çıkar. Yalnız bunlarla güç artışı elde edemezsin sadece aynı güçte karb. değilde enjeksiyonlu bir motorun olur eğer güç istiyorsan aynı parayı karb. üzerinde uğraşarak da alırsın dereceli eksantrik,weber d0ce karbüratör gibi..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Kapakta aynı. Sadece dolu bir manifold ve 400tllık beyinle 2 saat içinde ENJEKSİYONLU bir aracınız olur. Hatta artı 300 lira daha harcarsanız distirbütörden bile kurtulabilirsiniz. Bu 2 işlemle de motorun durumuna göre 98-105 hp arasında bir aracınız olur.

Ankaraya gelin bir gecede atalım. Foruma da resimli anlatım çekip diy olarak sabitleyelim :) Çok sorunlan bir konu.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

http://www.ebay.de/itm/Ansaug-Brucke-mazda-323f-1-6l-/250815190818?pt=DE_Autoteile&hash=item3a65c01722#ht_898wt_698

http://www.ebay.de/itm/Mazda-323-BG-1-6-Ansaugbrucke-Kraftstoffverteiler-/200622764593?pt=DE_Autoteile&hash=item2eb60c7231#ht_2172wt_698

Ben bu şekilde Almanyadan almıştım. Tırcıya 60euro para verdiğim halde komik bir fiyata gelmişti. Hurdacıların elinde böyle dolu var ancak çok pahalı satıyorlar. Ufak birşey daha yazayım. :) Kia sephia 1.6 lar ile de aynı. Kia sephia diye gidince hurdacı yarı fiyatına veriyor  :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi 140lık kırmızı gayet iyiydi. Bana da çok yakındı. Niyetlenseydiniz gider bakardım da.

Havalar soğumadan hafta sonu Abant buluşması yapalım mı ne dersiniz? Orada aracada bakarız hem de tam İstanbul- Ankara arası olmuş olur :

Enjeksiyon işi basit. Ancak motoru yüklemek için en önemli şeylerden birisi olan Ecu yu kurmak gerekli. Araçda beyin olduğu zaman normalde 10hp veren headers bile iyi ayarlanırsa 15 hp verir. Yani herşeyin başı beyin. Motora eklyeceğin her parçadan daha fazla güç almanın tek şartı beyin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 6 ay sonra ...

ömer abi bizim araca bunları yapabilir misin? İkinci verdiğin ebay linki halen aktif durumda.  Türkiye'den de kia sephia diye emme manifoldunu dolu olarak aldık diyelim ebay uzak kaldığı için. Bide 400 tl beyin. Masraf 500 lira. 300 tl ye distribütörü de değiştirdik. Toplam masraf 800 tl. Peki bunun bide el emeği var. Toplam masraf ne kadar olur ya burdan yada özelden mesaj atar mısın?

Ve bişey daha sormak istiyorum. 323 Lantis motoru alsak 1.8 lik. Enjeksiyonu içinde. Tertemiz. Getirip taktırsak. Bunun el emeği ne kadar olur. Lantis motorunu 2000 tl sayarak yola çıktığımızı var sayarsak. Ruhsata işletmesi de var vergileri falan. Bunun fiyatını da yazarsan çok sevinirim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

kardeş bak bizim 323 ler 4 değişik motorda üretilmiştir.

1- 1.6 soch karbüratörlü

2- 1,6 soch enjeksiyonlu

3- 1,8 soch enjeksiyonlu

4- 1.8 doch enjeksiyonlu;  sanırım sizin aracınız karbüratörlü yani motorda değişiklik yapmadan enjesiyonlu yapabiliyosun bir ara ben komple sistmini bile buldum çıkma orjinal, ama pekte kafama yatmadı yani sonuçta orjinali bu aracımızın, orjinalini bozmak istemedim, fakat lantis doch motor komple olabilir ben antalyada bir 323 de gördüm komple motor atılmıştı doch 1,8 lantis motoru , araç uçak gibi gidiyor diyodu sahibi , gelişmeleri yazmayı unutma kolay gelsin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim aracım 1.6 soch karbüratörlü. Motor bulabilir miyim bilmiyorum. Lakin aracımı satıp lantis mi alsam diye araştırdım biraz ama temiz lantisler 12000 tl den başlıyor. Ki ben aracımı 7000 tl ye aldım. 1600 lira vize için harcadım. Vizeden geçirdim. Ama ayarlarını oynatınca iyi bi mazda bilen usta yokluğundan faydalanıp sağolsun ustalar aracımın motorunu öldürdüler. Motor açıldı yağ kaçırmaya başladı. Şanzuman da 2. viteste araç soğukken cırrt diye ses geliye geçerken. Araç 35 krş yakıyo. Hız 100 km geçmiyo. Rolantisi bozuk. Karbüratörde bi mil var o aşınmış rölanti ayarı düşüp kalkıyo. Arada kırmızıda beklerken duruyo. Pek gözüken bi sorunu yok ama içi beni dışı seni yakar gibi bi olay çıkıyo. Bu yüzden lantis motoru satan bi yer falan varsa bana da bi yardımcı olun da fiyat araştırması yapayım.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bak kardeş sana önerim şu eğerki motorun ölüyse epey bir masraf çıkar ama sonuçta kendin yaptırmış vede emin olmuş olursun benim arabam 1.6 karbüratörlü oto vites 87 hp inan kırmızı ışıkta kimse daha bana yaklaşamdı bile, bide öle kapıştığımda manuel olarak kullanıyorum kimse yetişemiyor ama aracım sıfır ayarında bakımlı bir araç lpg mikseri özel olarak modifiye edildi çift boğaz yapıldı yani performansından memnunum sende aracını tamir ettir karbüratörlü olarak bin derim ben; yeni alacağın motor ne kadar iyi olacak bellimi tamir onada gerekebilir sonuçta çıkma olacak sanırım; eğer sıfır atacaksan bilemem tabii. kolay gelsin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 11 ay sonra ...

selam bu konuyu bende cok düşünüyorum eger bir ecu ve dolu emme manifoldu bulabilirsem nasıl bulurum türkiyede vami veya başka araçların sistemleri olurmu

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 1 ay sonra ...
Guest greystone

selam bu konuyu bende cok düşünüyorum eger bir ecu ve dolu emme manifoldu bulabilirsem nasıl bulurum türkiyede vami veya başka araçların sistemleri olurmu

manifold ve ecu kolay kolay olmayan motor ecu enjeksiyon elektirik tesisatı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...