Jump to content

Mazda 3 Fren Hidroliği Yardım


kvnch
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Slm.lar arkadaslar, bugün arabamın fren hidroligine baktığımda eksilmiş olduğunu gördüm. Bodrumda oldugum için servise gidemiyorum çünkü burada servis yokmuş. Bilgisi olanların yardımına ihtiyacım var...servise gidene kadar castrol dot3 yağı ilave olarak tamamlasam problem olur mu acaba? Havasını almak gerekir mı illaki? Şimdiden teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İlave et şimdilik sorun olmaz. Yalnız fren hidroliği eksilme nedeni nedir? Balatalar bitmiş de hidrolik eksilmişse durum normaldir ve ışık yanmadığı sürece ilave etmek de gerekmez.Yeni balata taktığında normal seviyesine çıkar. Ben her balata değiştirişimde hidroliği de değiştiririm. Hidrolik de neticede bir yağdır ve zamanla özelliğini kaybeder.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yahu komik bır durum oldu yağı aldım tam eklicem ışık tutup tekrar baktığımda yağın normal hizasında olduğunu gördüm ilk basta bende neden eksildigine anlam verememiştim ama gündüz bakınca gözüm yanılmış heralde yada çalıştırdıktan sonra fln mı yükseliyor kutunun icinde yarın tekrar bakicam :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

fren hidroliği sadece nemlendiğinde özelliğini kaybeder. size neyi istinaden bozulduğunu söylediniz bilemiyorum. bunun bir kalemi var, hidroliğe batırıp % olarak nem miktarı ölçülüyor, belli bir derecenin altında ise kesin değiştirilmesi gerekiyor. öte yandan fren balatalarınız bittikçe seviyesi azalır ancak balata değişince eski yerine gelecektir. fren hidroliğinin üzerine eklemek hidrolik kalitesini arttırmaz, aksine farklı markaları karıştırmak özelliğini bozar. en doğrusu komple değiştirmek olacaktır. tabi değişimden sonra sistemdeki havanın boşaltılması vs. gerekecektir.

fırsat bulabilirseniz biz muğlada yetkili servisiz, bodruma yaklaşık 85-90km mesafedeyiz.arzu ederseniz buyrun gelin değiştirilmesi gerekiyorsa güzelce değiştirelim. balatalarınızın bitmiş olabileceği de diğer bir senaryo tabi ki...

0-252-225 55 55 >>> dahili:116 Serkan Bey'den bilgi alabilir ve rezarvasyon yaptırabilirsiniz.

görüşmek üzere...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Tamam işte hemşerim bozulma derken nemlenmeden bahsettim. %1 ve %2 normal, %3 ve sonrası değiştirilir. Benim balatalar 3-4 yıl gidiyor. Zaten pahalı bir şey olmadığı için hidroliği de değiştiriyorum. Tabi yılda en az bir defa da nem ölçen o kalemle kontrol ettirmekte fayda var.

Kvnch sen en iyisi Bursa'ya gitmeden Okanlara uğra. Uzun süren bir şey değil. Fren önemli sonuçta.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Okkko ve Salih bey teşekkür ederim ilginize. Hidrolikte eksilme fln yokmuş ben çok salla pati baktığım için yağın hizasını gorememisim suanda bır problem yok zaten frenlerinde de hissederdim problem olsaydı. Hassas bır mazda kullanıcısiyim ama arada böyle acemilikler oluyor. Tekrar teşekkür ederim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 4 ay sonra ...

Valla aracı aldığımdan beri hiç değiştirmedim. Mazda 323 93 model için dot3 mü yoksa dot4 mü hangisini tavsiye edersiniz

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...