Jump to content

Deri Direksiyonda Soyulmalar Oluştu


osmandurmus
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Merabalar

2010 model Mazda 3 Hb aracımda oluşan bir sorun nedeniyle Ankara Opan servisine gittim.Aracımın direksiyon simidinin orta kısmında soyulmalar oluştuğunu söyledim.Direksiyon simidinin fotoğraflarını çektiler ve Mazda ya ulaştıracaklarını ve akabinde geri dönüş yapılacağını söylediler.

Öbür gün servisten aradılar ve bu hatanın kullanıcı hatası olduğunu elimin terlemesiyle veya kimyasal maddelerle bu hale geldiğini savundular.

Bende Mazda Müşteri Hizmetlerini aradım.Onlara bu sorunun benimle ilgili olamayacağını Mazda gibi büyük ve güvenilir bir markanın bu kadar kısa sürede bu hatayı veremeyeceğini anlatmaya çalıştım.Çünkü aracım 2010 Haziran çıkışlı ve daha henüz 22000 km de.Aracıma sabah işe giderken ve işten eve giderken bir de yılda bir iki kez şehirdışı binerek kullanıyorum.Dedikleri gibi ellerim terlemiyo ki insanız terlese bile bu kadar kolay deforme olabileceğine inanmıyorum.Yani Mazda nın forum sitelerinde buna benzer sorunları olan kullanıcılar gördüm ve onlara da yardımcı olmayıp kullanıcı hatası deyip işin içinden çıkıyolar.

Ben bu işin üzerine gidicem Mazda Japonya ya kadar ulaşıp bu sorunun benimle ilgili olmadığını direksiyon simidinin derisinde üretim hatası olduğunu onlara inandırıp değiştiricem.

Siz değerli Mazda kullanıcıları,bu durumu, kullandığınız aracı ve bu aracı üreten markanın sizin ne kadar arkanızda durduğunu ve size ne kadar değer verildiğini görmeniz açısından sizinle paylaştım.

Bu konuda başına bu tarz problemler gelmiş arkadaşlarla konuşmak isterim.

mail adresim osmandurmus@yahoo.com

mailleriniz bekliyorum

iyi günler 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aracı ilk aldığımdan 1 hafta sonra orta kol dayamanın ön kısım sağ ve sol taraflarının aşınmış olarak geldiğini güneş vurunca farkına vardım. Servisim ile görüştüğümde bu olayın zamanla sürtünmeden kaynaklanabileceğini ve bunun haricinde ayrıca ellerdeki terlemelerden dolayı direksiyonda tutuş şekline göre tutulan yerlerde zamanla deformasyon oluşacağı bilgisini verdi. 1-2 sene sonra olsa bu olayı kabul edebileceğimi ama yeni araçta bunun olmaması gerektiğini belirttim ve serviste zaten benim düşümde olduğu için garanti dahilinde değişimini yaptı. Benim 2009 Eylül çıkışlı ve direksiyonda herhangi bir aşınma yok.

ha kol dayama ne mi oldu ? İlk aldığım hale geldi tabi kullana kullana :D :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ya tabiki bu aşınma araba ölene kadar olmasın demiyorum ki mutlaka olacaktır ama daha 1 senelik ve 22000 km de olan bi araçta böyle bi sorunun olmaması lazım oluyosada Mazdanın bunu çözmesi lazım

ama hiç umurlarında değil çok saçma bi tutum içindeler benim kızdığım bu

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Bende Nisan 2010 da çıktım yol, 26.000 e geldi . Bir sorun yok ne direksiyon, ne kol dayama ne başka yerde . Sadece cruise + tuşunda hafif parlama var . Çok basıyorum ona :)

bir de Başayar'a götürün isterseniz . Onlar da iyi servistir .garantiye girecek bir durumsa üşenmezler .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

günaydın arkadaşlar

dün direksiyon resimlerini eklemeye çalıştım fakat dosya boyutu büyük geliyo nasıl ekleyebilirim bilen var mı ?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bu sorunum daha 15 gün oluştu ve öncesinde hiçbir belirti yoktu.birdenbire oluştu.sürekli olmasa da genelde sol elimle ortadan yani soyulan kısımdan tutuyorum.

aynı yerden tutuyorum diye bu kısa sürede soyulması çok anormal neresinden tutarsın tut..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

günaydın arkadaşlar

dün direksiyon resimlerini eklemeye çalıştım fakat dosya boyutu büyük geliyo nasıl ekleyebilirim bilen var mı ?

Dosya boyutunu küçültmen gerekir veya internete yükleyip sonra buraya linkini koyabilirsin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benim araçta 2010 Eylül çıkışlı. Mayıs ayında izinde iken aracı akşam parka koydum.Sabah bindiğimde vitesin yanındaki gövdede sanki yıllardır kullanmışsında boylar derinden kalkmış gibi lekelr vardı ..İnanılmaz gerdi beni ..sürtünme veya yüzeyde pürüz yok. Hemen servise gittim ..daha öncesinde fotoğraf gönderdim.. Tahmin edeceğiniz gibi kullanıcı hatası dediler ..Yok efendim farfümünden (kendi farümüm yani ) ,araç oto kokuları vs  den etkilenme imiş .. Saolsun Diyecem servis müdür aldı boyattı bedavadan..(ona da şükür dedik yani) ..Daha bir sene olmamış aracın başına bunlar geliyorsa du bakalım daha neler gelecek başımıza .. Allah kaza bela göstermesin de diğerleri halledilir. 

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

yüzükten olamaz çünkü yeni evlendim yüzüğü yeni takmaya başladım ve yüzüğü takmadan önce de bu sorun vardı yüzükle alakası yok Yunus Akdeniz

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

shanus

tabiki Allah kaza bela vermesin başka dert vermesin bunlar halledilir.Fakat burda mühim olan çok güvenerek aldığımız Mazda nın her soruna kullanıcı hatası deyip kurtulmak istemeleri.Yani daha yeni sayılabilecek bu aracımızda neden böyle sorunlar oluşmuş bi hata olabilir mi diye araştırmadan kullanıcı hatası olarak savunmaları.

Ben bu işin peşini bırakmayacam çünkü arabama binerken canım sıkılıyo.. sırf bu yüzden ne pahasına olursa olsun Mazda dan kurtulabilirim ama bakalım gelişmeler neler gösterecek

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

evet aynen buna benziyo ama daha toplu o kadar dağınık değil sadece elimi tuttuğum yer.

aslında fotolarını çektim ama dosya boyutu büyük diyo yükleyemiyorum mailiniz varsa mail atayım size olmaz mı

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

evet gelmişti çok az sayıda HB dizel...

bu da onlardan birisi...

bu arada Osman'ın gönderdiği resimleri yüklüyorum...

Osman neyle çektiysen fotoğrafların herbiri maşallah 1er MB... :D

buyrun bakalım...

post-1225-141695284884_thumb.jpg

post-1225-141695284887_thumb.jpg

post-1225-141695284891_thumb.jpg

post-1225-141695284895_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş


×
×
  • Yeni Oluştur...