Jump to content

Manuel mi? Otomatik mi?


Guest ukelax
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

üstatlar mazda 3  impressive almayı düşünüyorum, acaba manuel mi otomatik mi tavsiye edersiniz? Kullanacağım yer trafiğin fazla olmadığı bir ilçe(devrek)  ve araç ev iş arası (5km) kullanılacaktır. 100 km de 1lt fazla yakıt (belki daha fazladır yanlış biliyor isem düzeltin) otomatiğin rahatlığına değer mi? İkinci elde hangisi nin pazar payı daha fazladır? Malum buraya en yakın bayi Ankara da ve insanlar( ben de dahil) en ufak bir arıza için veya periyodik bakımlar için  yaklaşık 240 km uzaktaki servise gitmek istemiyor bu nedenle aracı burda satmam zor olucak .Büyük şehirler  de ki kullanıcıların isteği ne yönde acaba ? değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim..

Edit: Başlık

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

tabi düz vitesin ekonomik avantajı var. ama şahsen şehir küçük olsun, büyük olsun otomatiği tercih ederim. Sizi tedirgin eden husus sanırım , otomatik olursa sorun çıkartır diye düşünmeniz. Hiç merak etmeyin, otomatik viteste hiç bir sorununuz olmaz. Araçta gelen 4 ileri şanzıman yakıt ekonomisi sağlamasa da sağlamlığını kanıtlamış, yıllardır kullanılan bir şanzıman. Ayrıca baskı balata masrafınız olmayacak. 2. el de farkı olmaz sanırım, düz de olsa otomatik de olsa satılır.

ayrıca Antalya'da servis var

Yetkili Servis: Mepaz

Bilgi için: Şaban Yılmaz

Adres: Altınova Sinan Mah. Havaalanı Karşısı No:469

Telefon: +90 (242) 340 22 37

Faks: +90 (242) 340 22 38

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Otomatik Mazda3'lerde daha çok tercih ediliyor. Tavsiyem otomatik almanız. Ayrıca diğer markarın çokca şanzıman arızasını duyarız ama Mazda'da hiç duymadım :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Genel kanı düz vites tercihi artık yavaş yavaş kalkıyor. Hatta kalktı bile. Otomatik vitesin rahatlığı tartışılmaz zaten. Arıza konusunda Fatih'e katılıyorum. Kendini kanıtlamış bir şanzıman.

Bence düşüncenizi arıza çıkartır mı, kolay satabilir miyim diye değil. Size hangisi daha uygun, daha rahatlık sağlayacak şekilde düşünmeniz.

kolay gelsin.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Yeni bir otomatik kullanıcısı olarak çok rahat olduğunu söylemek isterim vede tavsiye ederim.

Debriyajın varlığını ve stop etmeyi unutuyorsun.Sağ elininde direksiyondan ayırmana gerek kalmıyor.Gaza basıyorsun ve gidiyorsun o kadar.

Sadece dar yerlere park konusuna daha tam alışamadım.Biraz daha kullanınca alışırım heralde:)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 3 ay sonra ...

Manuelin de çok rahat vites geçişleri var ama ben de olsam otomatiğini tercih ederim, bir de mutimedya ekledin mi üzerine trafik vs bile keyfe dönüşüyor...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bende yıllardır manuel kullandım.ve manuel bir araç almak için bayiye gittim test sürüşünü istemeyerek otomatik araçla yaptım ve yılların pişmanlığını duyarak neden bunca yıl manuel vites kullandım diye kendimi sorguladım...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Otomatik Honda Aracımdan Sonra Manuel Mazda 3'e geçiş yaptım.  Daha 2 Aylık Mazda 3 Kullanıcısıyım. Otomatik vitesin verdiği keyif ve rahatlık bir başka. İstanbul gibi trafiğin dur kalkın çok olduğu bir şehirde otomatik vites çok büyük bir rahatlık. İnsanlar her geçen gün otomatik vites araçlara daha sıcak bakmaya başlıyorlar. Aynı şekilde Kasa olarak ilk tercih olarak sedan araçları tercih ederdik. Aracın görünüşünden öte bagaj büyük olsun herşeyimizi alsın derdik. Şimdileri insanlar trafikteki sürüşü ve park kolaylığı sağladığı için HB modellere de sıcak bakmaya başlıyoruz yavaş yavaş. Yavaş yavaş manuel vitesten ve Sedan kasadan ödün vermeye başlıyoruz.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Skyactive drive ların manuel vites yolları daha da kısaltılmış, hatta sınıfında en kısası bu diyorlar, artık bilen bilmeyen de kullanır bunu otomatik gibi bişey olmuştur...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş


×
×
  • Yeni Oluştur...