Jump to content

Klimadan kaynaklanan yangın..


Zotone
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Arkadaşlar, dün arkadaşıma ait olan -o zaman sıfır almıştı- 2009 model sedan Mazda 3 klimadan kaynaklandığı tespit edilen bir arzadan dolayı şehir içinde cayır cayır yanmıştır. :(

Yangın çıktığı anda kapılar-camlar otomatik kilitlenmiş,ailesiyle birlikte canlarını zor kurtarmışlar vatandaşların yardımıyla. Cana gelen mala gelisn ancak galiba aracın bedelini iade ederler heralde..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Öncelikle çok çok geçmiş olsun allah daha beterinden saklasın.Burada 2 şey dikkatimi çekti.

1.Klimadan yangın çıkarmı?

2.Yangın çıktığı anda kapılar ve camlar nasıl olurda kilitlenir,bunların kilitlenmesine neden olan ne olabilir?

3.Bu arada araçta lpg varmıydı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Araçta Lpg yok. Klimanın alev aldığını önce kendisi görmüş tabi,yani klima ünitesi alev almış sonra ön taraftan tüm aracı sarmış, bütün detayları tam bilmiyorum, konuşabildiklerim bunlardı.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

öncelikle kimsenin canına birşey gelmemesi işin tek sevindiren tarafı...

ben size olacağı söyleyeyim... bu durumda cam ve kapıların otomatik kilitlenmiş olması insanın aklına bunu getiriyor. 2006 sonrası tüm araçlarımızda acil durumda kapılar kilitli olsa dahi açılmasını sağlayan sistem mevcut. (yani kaza yaptığınızda, yangın çıktığında veya suya düştüğünüzde kapılar kilitli dahi olsa açılır.) araca sonradan takılan bir alarm sistemi veya müzik sistemi gibi birşey yüzünden çıkmıştır o yangın. bugüne kadar dışarıdan orjinal dışında ürün kullanılarak müdale edilmiş veya hiç müdahele edilmemiş hiçbir mazda nın yandığını duymadım, görmedim. kaç tane araç mazda da yangın çıktıysa, hepsinde sonradan işin ehli olmayanlarca takılmış birşeyer olduğunu ve birşekilde yangını başlattığını gördüm.

bu aracında sebebini öğrendiğinizde burada paylaşmanızı rica ederim...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Olayın aslını tam olarak öğrenmiş bulunmaktayım. Arkadaş araca  ekstradan herhangi bir kumanda veya ses sistemi ekletmemiş yani araca dışardan veya srvisten herhangi birşey yaptırmamış, ancak klimanın bir süredir sıcak hava üflemediğini biliyormuş, o gün aracının çalıştırdıktan sonra klimayı sıcak hava üfleyip üflemediğini tekrar denemek için çalıştırmış, klima sıcak hava üflememiş, arkadaş belki hareket edersem sıcak hava üfler demiş ve yol almaya başlamış, bir süre ilerlemiş, birden motor güç kaybına uğramış ve klima ünitesi alev almış, sonra diğer bölmelere sıçrayan yangın aküyü patlatmış ve sonrası malum;yalnız kapıların otomatik kilitlenmediğini söyledi. Ben kilitlendi dediğini hatırlıyorum o yüzden özür dilerim. Akü patlayana kadar araç hala çalışıyordu dedi. Sonra itfaiye gelmiş söndürmüşler ve rapor tutmuşlar elektrik aksamından diye. Servis klima motorundan kaynaklı olduğunu tespit etmiş ve kasko şirketi aracın bedelini arkadaşa iade etmiş. Olay bundan ibaret. Tabi bu olay her araçta her markada olabilir burada arkadaşın kusuru şudur ki madem klimanda sorun olduğu tespit edildi,klimayı çalıştırmadan mutlaka servise uğrayıp sorunu hallettirebilirdi. Kendisi klimada bir sorun olduğunu tahmin ediyordum dedi.

Sonuçta klimayı çalıştırmasaydı, güzelim araç yanmıyacaktı. Ancak ben bizim Hatay daki aslında Citroen servisinin ustalarının bu sorunun klima motorundan kaynaklı olduğunu tespit edebileceklerine inanmıyorum orası ayrı tabi. Çünkü ben aracı aldığımda bana aracı tanıtan usta hiçibir düğmenin ne anlama geldiğini bile bilmiyordu zaten kendiside bana "Abi ben bu aracı pek tanımıyorum ama galiba full bu araç, hep Citroen le uğraşıyoruz" dediğini dün gibi hatırlıyorum. Klima sorunu maalesef küçük bir sorun gibi görünsede ihmale gelmeyecek bir olay olduğunu çok şükür can kaybı olmadan öğrenmiş olduk ancak yinede bu sorun yolda hareket halindeyken gaz pedali,direksiyon kilitlenmesi gibi olaylardan ehven-i şerdir tabi.  :dua:

Not: Arkadaşım Güneydoğuda Silahlı Kuvvetler mensubudur. Kendisi görev yerine gittiğinde bana yanan aracın fotoğraflarını gönderebileceğini söyledi, ben gerek görmüyorum ancak isterseniz fotoğrafları sonra buraya yüklerim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sıcak üflemiyorsa, klima komresöründen yangın çıkmış olmasına aklım ermedi. sıcak hava üfleme konusunda klimanın olayı yok ki, soğuk üflemiyormuş deseniz o zaman tutarlı olacak biraz...

tam anlayamadım...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

"klima ünitesi alev almış"

klima ünitesinden kastı nedir acaba burada? içerden nasıl anlamış klima "ünitesinden" olduğunu? kaputu açıp bakabilmiş mi? yoksa menfezlerden alev çıkmış ondan mı böyle diyor?

sıcak hava üfleme laflamasından ben de klima derken aslında tüm havalandırma menfezlerini kast ediyor sandım...

çok ilginç bir durum...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Valla ben anlamıyorum o kadar, bana anlatılan budur. Sonuç olarak servisinde yaptığı tespitten yangının klima motorundan veya aksamından kaynaklandığı kesin, nasıl anladıklarını da bilmiyorum, ancak kendiside onlara klimada bir süredir bir problem yaşadığını belirtmiş. Bana söylediği bu, veya klima yüksek derecede çalıştırınca belki problem yaşıyordu araç veya çekişten düşüyordu, tam olarak bilmiyorum nasıl anladıklarını.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...