Jump to content

Toyota’nın Yeni Spor Otomobili


Efebey
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Şirket GT 86’nın ilk fotoğraflarını ve ayrıntılarını resmi olarak açıkladı.

x2ocuxj6.jpg

Mevcut biçimiyle Avrupa ve Japonya’da piyasaya sürülecek model Toyota ile Subaru arasındaki işbirliği sonucu ortaya çıktı.

Otomobil daha sonra 2 modele daha temel oluşturacak: Dünya çapında satılacak Subaru BRZ ve Kuzey Amerika’da çıkacak Scion FR-S.

Araç gücünü Subaru’nun yeni 2,0 litrelik dört silindirli boksör motorundan alıyor. Maksimum güç çıkışı 7000 devir/dakikada 200 bg, maksimum tork 6600 devir/dakikada 205 Nm olarak açıklandı.

dxxno3yr.jpg

Otomobil 4240 mm uzunluğu, 1285 mm yüksekliği ve 1775 mm genişliğiyle pazardaki en kompakt dört kişilik spor otomobillerden biri olacak.

53:47’lik (ön-arka) ağırlık dağılımı oranıyla neredeyse kusursuz bir denge elde edilmiş. Düz dört silindirli motor biçimi ve alçak sürücü pozisyonu sayesinde GT 86, 475 mm gibi çok düşük bir ağırlık merkezine sahip.

Yeni Toyota GT 86, ilk kez Aralık ayında düzenlenecek Tokyo Otomobil Fuarı’nda sergilenecek.

dcdgciz9.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Motor dışında kırma bir araç olmuş. Takerinin tekeri olamaz.

Zaten kırma bir araç. Motoru Boxer olabilir. Subaru versiyonu da turbo olmayacak 2.0 bir motor..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

önden çekişliyse bence yaramaz.ben önden çekişli spor araca karşıyom abi.celicada öyleydi.zevksiz olur ama içini beğendim birde toyota şu dijital saatini değiştirse çok iyi olcak dededen kalma saati yine koymuş :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

İçi her zamanki gibi sade ve mükemmel japon karakteristiği. Dışı biraz kırma olmuş. Ama yine de Japon otomobili her türlü iyidir :)

Videodaki araç 4 çeker hem de diferansiyel kilitli :) drift esnasında dikkat ederseniz tam uyum var arkadan itişli araçlarda arka teker daha hızlı döner drift esnasında.

iyi forumlar...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

toyota iyi araçlar üretir vede türkiyedede toyota meraklısı kullanıcı çoktur gerçi bu model o kadar da özgün bir model değil ama genede fiyat olarak uygun olursa bence satar hem kullanıcılardan gelecek talepler üzerinede makyajlayabilirlerde yani sonuç olarak kendini kanıtlamış servis ağı geniş  kalite standartı olan bir marka her zaman için araba satar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Toyotanın fiyatları ne zaman uygun oldu ki bu da olsun, ayrıca bence bunu alacak alıcı profili diğer, aracın tasarımına fazla bakmadan ailece binelim, bagajı büyük olsun, sorun çıkarmasın ikinci eli olsun diyen Toyota alıcı profilinden farklı ...  Genç ruhlu sportmen tipler bu araçla ilgilenecektir, onlarında az çok batılı vizyon sahibi olduğunu ve  çoğunun tercihlerini daha düzgün tasarımlı diğer rakiplerden kullacağını düşünüyorum, bu iş uzak doğulu bir kadını Türk erkeğine beğendirmeye çalışmak gibi bişey, hıı alan çıkarmı çıkar, merak edip nasıl yan duruyor(drift yapıyor) diyenler olabilir  :) ...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...