Jump to content

11 otomobil üreticisi en büyük 100 marka içinde


Efebey
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Interbrand’in yıllık araştırmasında Toyota, Mercedes-Benz ve BMW yine dünyanın en büyük ilk üç otomobil markası olurken, Volkswagen ile Nissan ise otomotiv markaları arasında en çok yükselen şirketler oldu.

Toyota 2010’a göre yüzde 6 daha fazla olan 27,8 milyar dolarlık değeriyle Interbrand’in En İyi Dünya Markaları Raporunda geçen seneki gibi 11. oldu.

Interbrand araştırmadaki değerlerin markanın mali performansı, rolü ve gücüne göre belirlendiğini söyledi. Araştırma en büyük 100 markayı listeliyor ve bu sene 11 otomobil yapımcısı şirket ilk 100’e girdi.

Interbrand’in raporunda “Toyota 2010’da geri çağırmalara ve gündeme gelen güvenlik endişelerine karşılık olarak kaliteye ve güvenliğe odaklandı. Şirketin aldığı iki önlem, yani liderlik yapısını değiştirmesi ve yeni bir dâhili raporlama sistemi oluşturması o ünlü üstün kalite kontrolünü yeniden kazanmasına yardımcı olacaktır” deniyor.

Toyota’yı 2010’a göre yüzde 9 daha fazla olan 27,4 milyar dolarlık değeriyle 12. sırayı alan Mercedes izledi. BMW ise önceki seneye göre yüzde 10 artan 24,5 milyar milyarlık değeriyle 15. oldu. Hem Mercedes, hem de BMW 2010’dakiyle aynı sırayı aldı.

Değeri yüzde 5 artarak 19,5 milyar dolara yükselen Honda bir sıra yükselerek 19. Oldu.

Volkswagen 6 sıra yükselerek 47. olurken VW’ye ait Audi lüks markası ise dörder sıra yükselerek sırasıyla 59. ve 61. sırayı aldılar. Geçen seneki gibi Ford 50., Porsche de 72. sırada kaldı.

Nissan 3,8 milyar dolarlık değeriyle bu sene 90. sıradan listeye girdi.

Raporda, “Nissan 2010’da Japonya’nın satış bakımından iki numaralı otomobil imalatçısı olduktan sonra hem öngörülü, hem de disiplinli bir stratejiyle atılım yapıyor,” denildi.

Fiat’a ait lüks spor otomobil markası Ferrari, 91. olduğu 2010’a göre 8 sıra düşerek 99. sırada yer aldı.

Listenin en üstünde yine dünya meşrubat devi Coca Cola bulunuyor. Interbrand 125. yılını kutlayan şirketin değer kazanmaya devam ettiğini belirtti.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ben toyotanın marka değerinin bu kadar olduğunu bilmiyordum büyük başarı bence. coca cola zaten hep 1. dir değeri 71.8 milyar dolar.

post-5789-141695286157_thumb.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ya bu internet mevzusunda para çok böle güzel bir site kuracan götürecen parayı daha on sene öncesine kadar kimse bu sitelerden haberdar bile değildi şimdi en zenginler arasındalar sahipleri dünyada.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Malesef o is gorundugu kadar kolay degil, bu sirketlerin kuruluslarinda yaptiklari yatirim da milyonlarca dolar. Mesela Facebook, Amazon. Hatta amazon yillarca ciddi zarar etti piyasa degeri cok yuksek olmasina ragmen

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ne gibi bir yatırım yapılıyoki alt yapı oluşturulmasımı maliyetli. giderleri neki onu merak ettim.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

En başta elinde tutar bir fikir olması lazım. Bu sanırım en zor bulunacak şey.

Eğer bu varsa bunu hayata geçirecek bir yazılımcı kadro ( eğer tek başına bunu başaramıyorsan )

Bu yazılımları koşturabileceğin sunucu veya sunucular (  gelecek olan bağlantı sayısına bağlı )

Sonra bunları barındıracağın bir veri merkezi

Veri merkezine ödeyeceğin bant genişliği kullanım ücreti ki son iki kalem , belki de 3 kalem sürekli aylık maliyet demek.

100 Mbit trafiğin olsa bu yaklaşık ayda 7.000 TL , o trafiği yaratacak kadar sunucun olsa onun barındırması da en az 4-5.000 TL tutar. Yani ayda 11-12.000 TL civarı ki bu tek bir lokasyon maliyeti. Bir de buna sunucu maliyetleri ki sağlam bir sunucu yaklaşık 8.000 $ a mal olur ( lisansları hariç ) . Yazdıkça aklıma ekler geliyor ama liste uzar da uzar. :D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bayağı maliyetliymiş hakkaten ama dediğiniz gibi en önemlisi fikir, yoksa bu maliyetler karşılanabilir ki karşılığında gelirde elde ediliyor valla milyar dolarlar değerler biçiliyor bazı sitelere birkaç 10 bin doları gözden çıkarılabilir  :):D

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bizlik değil desene abi.:)

Öyle birşey diyemem, iyi bir fikrin varsa sponsor bulursun. Zamanında Murat Vargı'nın  iyi bir fikri vardı ama parası yoktu, Karamehmet ile Turkcell'i kurdular :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...