Jump to content

Kış (Kar) Lastiği Önerileriniz Mazda 323


Ozan54
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

                 Konunun üzerinden yıllar geçmiş ama önümüz kış olduğundan bir kaç kelam edelim dedim.

             Öncelikle kar lastiği ile ile ilgili yapmış olduğum yorumlar hep kendi tecrübelerim olmuştur 2014 de antalyaya taşındıktan sonra kar lastiğine ihtiyacım kalmadı, bende yazlıkları taktım kar lastiklerim lassa ıceways idi , hani ne olur ne olmaz kış aylarında bir yerlere gitmem gerekebilir diye lastikleri güzelce poşetlerine koyup apartmanın çatısına diğer fazla eşyalarımla birlikte bıraktım aradan bir kaç ay geçti, çatıdaki mangal malzemeleri lazım oldu, çatıya çıktım ne göreyim, bizim lastikler ortada yok nasıl olmuş sa biri veya birileri lastikleri çalmış. Yapacak bir şey yok dedik zaten yaz memleketindeyiz olan olmuş. neyse gel zaman git zaman tayinim Burdura çıkmaz mı doğal olarak burası rakımı yüksek kış ayları karlı geçen bir memleket hal böyle olunca gene bize kar lastiği gerekti ve 2011 de almış olduğum yaz lastikleriminde bayağı eskidiğini gözlemleyince aracıma 4 mevsim lastik almaya karar verdim araşırmalarım sonucunda Nokian weatherproof adındaki lastiğine ulaştım ilgili lastik standartlarına baktığımda hem yakıt hem kış hemde yağmur performansının iyi olduğunu gördüm ve 4 tane aldım. tabii 175/70/13 ebatından bahsediyorum biliyorsunuz her ebatın standart verileri değişmektedir.

            Değerlendirecek olursak;

        Kuru zemin ve ıslak zeminde test etme imkanı buldum ıslak zeminde araç çok iyi tutunuyor lakin tam kuru zeminde viraj alırken sanki kaydı kayacakmış gibi bir gezinme hissi veriyor beraberinde gene tutunma iyi belkide bu hissi yumuşak olmasından dolayı almışımdır.

             Lastik çok hafif, yanaklar ince ve esnek, diş derinliği iyi, yol sesi çok az , arabanın konforuna konfor kattı, sürtünme çok az.

           Lastiğin bayisi en yakın Isparta da  vardı, oraya takmaya gittiğimde, ailecek gittik vede arabadaki diğer yolcular bile farkı hissettiler. araba ne kadar sessiz oldu dediler hani bilirisiniz kavşaklara yaklaşıldığında uyarı amaçlı yola çizilen çizgilerin üzerinden geçerken çıkan ses resmen %80 az hissedilir oldu zaten yolcularda hemen farkettiler.

             Kış aylarındaki buz ve kar üzerindeki performansını da ayrıca yazacağımı bilmenizi isterim. 

             http://nokianlastik.com/lastikdetay.aspx?urunId=57

nokian weatherproff standat.jpg

nokian weatherproff.jpg

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sağolasın hocam, ben de weatherproof kullanıyorum.  Yaz performansı tam olarak bir yaz lastiği değil. Ani kullanımlarda abs ve esp nin devreye girdiği çok oluyor. 

Sessiz bir lastik ama yüzeyi parlak asfalttan geçerken su sesi gibi ses yapıyor. Bu kışı geçirelim bakalım ben de merak ediyorum kış performansını.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

      Benim arabamda güvenlik teknolojileri malesef yok lakin yazdığınız gibi kuru zeminde araba farklı bir his veriyor gerçi benim lastik ebatım da yanaklar 70 , lastiğin yanaklarnın ne kadar yumuşak ve esnek olduğunu hesaba katarsan lastikte yana yaslanma benzeri bir durum oluyor , bu durumun dar yanaklarda olacağını sanmam.

     Yani bu lastikle viraja girdiğimde sanki araç lastikler üstünde yana esniyomuş gibi oluyor ama tutunmada sıkıntı yok kaymıyor araç.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş


×
×
  • Yeni Oluştur...