Jump to content

Ford Otosan Genel Müdürü Nuri Otay Hayatını Kaybetti


Burak
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

Ford Otosan Genel Müdürü Nuri Otay, geçirdiği kalp krizi nedeniyle vefat etti

713365_detay.jpg?1328594962

28 yılını Ford Otosan’a veren, 1 Mart 2010 tarihinden bu yana da şirketin genel müdürlük koltuğunda oturan Nuri Otay, dün akşam saatlerinde geçirdiği ani bir kalp krizi ile hayatını kaybetti. Sektörde büyük üzüntü yaratan acı kaybın ardından Ford Otomotiv tarafından yapılan açıklamada, “Başardığı büyük projeler ile Koç Topluluğu’na ve otomotiv camiasını unutulmayacak eserler bırakan genel müdürümüz Nuri Otay, kalp krizi neticesinde 6 Şubat akşamı vefat etmiştir. Otay ailesine başsağlığı ve sabır merhuma Allah’tan rahmet dileriz” denildi.

Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği mezunu olan Nuri Otay, Ford Otosan’daki kariyerine 1983 yılında metot mühendisi olarak başladı ve sırasıyla Dış Satın Alma Müdürü, İstanbul Fabrikası Müdürü ve 2001 yılında açılışı yapılan Kocaeli Fabrikası’nın ilk fabrika müdürü olarak görev yaptı. 2007-2008 yıllarında Ford Avrupa Yönetim Ekibi’nin bir üyesi olarak Köln Üretim Tesisleri Direktörü görevinde bulunan Otay, 2009 yılında Genel Müdür Başyardımcısı olarak Ford Otosan’a atanmıştı. Son olarak 1 Mart 2010 yılından itibaren Ford Otosan’ın genel müdürü olan Otay,  28 Mart 1957 doğumluydu.

Otomobillere olan düşkünlüğü çocukluk yıllarında dayanan Otay, Habertürk’e verdiği röportajında, “5 yaşında yoldan geçen arabaların markasını bilir, istatistiklerini tutardım” diyerek bu sevgisini dile getirmişti. Profesyonel iş hayatına Ford Otosan'da başlayan Otay, 29 yıllık hizmetinin ardından hayata va Ford'a veda etti.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...