Jump to content

Mazda6 Kısa Far Sorunu


Emekli81
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

      2005 Model Mazda 6 'yı  çok severek aldım, gerçekten 4/4'lük bir araç. Gece aracımı kullanırken farları yaktım,inanın parklar yanıyor zannettim. Sağa çekip indim baktım kısalar yanıyor.

      Çareler aradım; üzerindeki ampul 55 amperlikmiş. 100'lük takalım dedim,olmaz dediler, Çünki 100'lük ampulün ısısı farın içini kavururmuş. Beni zorla hiç sevmediğim Xezenon'a ikna ettiler ve taktılar. Değişen hiçbir şey olmadı.

Işık şiddeti bence aynı,sadece görüntü beyazımsı ve yağmurda nakavt. Bu arada İzmit Mazda

servisinden orijinal far içi sis farları istedim. Set olarak getirttiler taktık. Xezenonun yanında sisleride yaktımmı hakira oluyor,sislerin orijinal ampulleri de 55 amper.Farların karşısına gecip baktığımda karşıdakinin gözlerini almıyor,zaten ayarı bayağı düşük.Setin içinde sinyal koluda dahil+işçilik toplam maliyet 570 lira. Ama hala kısalardan memnun değilim.

        Enson aklıma gelen çare: Kısa farın sisli merceklerini,sisli olmayan mercekle değiştirip orijinal ampulü ile daha güzel bir aydınlatma sağlanacağını düşünüyorum.Çünki sis farlarının mercekleri,  kısalara göre daha berrak gibi geldi bana.

          Bu konuda girişimi olan arkadaşların veya değişik görüş sahiplerinin fikirlerini bekliyorum.

          Saygılarımla.......

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

abi aracınızın farlarının orjinal olduğundan eminmisiniz eğer orjinal farlarıysa kitapçığından bakın kullanılması gereken ampül vede özelliğini yazması gerekir, ayardanda olabilir farın içine toz kir girmiş olabilir aracın farı yakacak kadar enerji üretip ütermediğini ölçtürün bir elektrikçide  ama dedimya eğer farlar veya ampüller bir şekilde değişmişse orjinal değilse sorun normaldir tamamını orjinaliyle değişin yoksa gerisi gereksiz yere para harcamak olur vede hiç bir şey değişmez boşu boşuna paranızı heba etmeyin zaten zenonda yasaklandı haberiniz olsun muayenede sorun çıkabilir bu arada bunu servisten öğrenebilirisiniz bir gösterin derim. veya farların modelini nosunu servise sorun şase numaranızı vererek orjinal olup olmadıklarını anlarsınız. 6 üst düzey  bir araçtır böle sorunlar kolay kolay olmaz o araçta.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

bir şey eklemeyi unuttum far içi sis farı istettim falan demişsiniz kesinlikle sisleri  kısalarla aynı elektrik hattına bağlatmayın sislerin hattı ayrı olmalı vede röleli olmalı haberiniz olsun, tabii araçta orjinal olarak hattı mevcut değilse, felaket derecede enerji çekiyor sisler vede elektrik tesisatını çok yoruyor. bunları böle yorum olarak yazdım kendi aracımdaki tecrübelerimden  6 hakkında pek bilgim yoktur umarım 6 kullanıcıları daha kesin söylemlerde bulunurlar.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Vehbi Abi, daha önce kullanılan bir ampul merceğe zarar vermiş olabilir veya far ayarında ciddi problem olabilir. Far ayarı diyorum çünkü iyi bir far ayarı yapabilen çok az yer var.

İyi bir kontrolde durum ortaya çıkar zira yeni far ayarı cihazlarında ışığın şiddeti de görülebiliyor. Diğer araçlarla karşılaştırılırsa sıkıntı var mı yok mu anlaşılır.

Xenon tavsiye etmiyorum. Zaten Gürhan'ın dediği gibi yasak artık. En iyisi Nightbreaker + tarzı ampüller. Bir dezavantajı ömürlerinin kısa olması. 1 - 1.5 sene ancak gidiyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Merhaba Gürhan ve Burak, ikinizi de ilginiz için teşekkür ediyorum. Arabannın farları dahil her tarafı orijinal Gürhan. 6'larda sis lambaları ön farın içinde. Yalnız benim aracımın versiyonu biraz düşük galiba ki,fabrikasyon olarak üzerinde sadece arka sis lambası çalışır vaziyette idi.

Önsislerin de yeri hazır sadece iç aksamları takılması gerekiyordu,ayrıca aracın üzerinde sis farı kumandası sinyal kolunda olduğu için,mevcut sinyal kolu sadece arka sis farını yakıyordu,bu nedenle sinyal kolu değişti.Yeni kolun üzerinde ki anahtar 1.nci devrede önü, 2.nci devrede ön ve arka sisleri beraber yakıyor. Dolayısıyla Gürkan'cığım şuan araçta tesisat dahil herşey orijinal.Bunu bu kadar uzun uzun seni aydınlatmak için anlattım,umarım sıkmamışımdır.

Burak'cığım senin düşüncelerine katılıyorum. Işığın şiddetini arttırmak için benden önceki araç sahibi tarafından yüksek amperli ampül takılarak kısa farın içinde ayna olarak tabir edilen nikelaja zarar vermiş olabilir.

Bu arada internette far tamiri  ve temizliği ile siteler buldum.Birini arayıp derdimi anlattım.Merceği şeffaf yapabilirmisiniz dedim, temizlik ve mercek değişimi için 400 lira istedi. Arkasından bir başka sitede,sakın farlarınızı açtırtmayın ileride su alıp buhar yapabilir diyor ve kimyasallarla temizlediğini anlatıyor. Artık bahara kadar idare edeceğiz.....Ya nasip....

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Abi aracın eksik veya düşük donanımlı değil. Türkiye'ye gelen ilk jenerasyon Mazda6 larda sis farı hiç olmadı. Senin yaptığın gibi sonradan taktıranlar olmuştur ama 2009 a kadar gelenlerde mevcut değil.

Far açtırmaya gelince de ben de tavsiye etmem sonradan buğu / buhar yapma ihtimali var eğer kapatırken düzgün kapatılmazsa.

Ben de eski aracımda ( 2004 Mazda6 ) far aramıştım far yükseklik ayar motoru arızalı olduğu için ama bulamamıştım. Sonradan ufak bir kaza geçirince ikisi de kaskodan değişmişti.

Dediğim gibi öncelikle far ayarı ve ışık şiddetini ölçtür. O bir fikir verebilir.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 4 hafta sonra ...

mercekli farlarda xenon yasak değil orjinal arabalarda da çıkıyor. mercekli fara xenon takıp ayarını yaptırdıktan sonra da kimseyi rahatsız etmiyor. yasak olan xenon değil zaten ayarsız farla dolaşmak. sizin probleminiz yüksek ihtimal farın içinin kirlenmesi ve eskimesi. xenon yine de halojen ampülden daha çok ışık verir 4300 veya 6000k taktırırsanız...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Selamlar.. Benımde aklıma takılan ıkı konu var farla ılgılı..

1- Mazda6 2006 da farda dort adet bosluk var, kısa-uzun ve sınyal seklınde.. Ortada bulunun dorduncu boslugun hıkmetını bılen varmı acaba. Ingılızce manuele pdf te de bos gosterılmıs !!!

2- nette ve forumda h7 olarak gorundugunden kısa farı sıparısle h7 aldım ama takmak mumkun olmadı.. Bızım dag basındakı tamısrcımı beceremedı yoksa tek soket h1 mıdır dogrusu ?

Saygılarımla

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

nasıl duzeltılecegını bulamadım..

sorunumun içeriğiyle de  ilgilenebilecek de kımse yok sanırım forumda. sizin imkanınız yada yetkınız varsa lütfen  silin de SORun olmasın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Evet üzerinden bir süre geçince mesajlarınızı düzeltemiyorsunuz.

Ben düzelttim ama bundan sonrası için dikkatli olursak sevinirim.

1. sorunuza gelince o boşluk sis farı için. Orijinalinde sis farı olan modeller var ( yanlış hatırlamıyorsam Türkiye'ye de gelen 2.3 Sport modelinde vardı sis farı ) Sonradan da taktırılabiliyor ve 500 TL kadar bir maliyeti var ( direksiyon arkasındaki kolda da bir değişiklik gerekiyor )

2. Makyajlı kasalarda H7 midir bilemem ama ilk çıkan kasalarda H1 idi. Eski aracım 2004 Mazda6 oradan eminim..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 4 yıl sonra ...

Bende de 2005 model mazda 6 var farlar önümü nerdeyse hiç aydınlatmıyor nasıl çözebilirim sorunu kendim alıp değiştirme şansım varmıdır

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

25.11.2016 at 10:59, volkanyildiz :

Bende de 2005 model mazda 6 var farlar önümü nerdeyse hiç aydınlatmıyor nasıl çözebilirim sorunu kendim alıp değiştirme şansım varmıdır

Far camlarında eskime varsa tuningciler temizler, kendiniz de yapabilirsiniz bunu. 

Far ayarı bozuksa yaptırın. 

Farlar halojen far diye biliyorum, far ampüllerini performanslı ampüllerle değiştirebilirsiniz. 

 

Şu an acelem olduğundan uygun ampül tipi ve önerebileceğim performans ampüllerini listeleyemedim. Siz ilk iki adımın düzgün olduğundan emin olun hele, sonuç yeterli olmazsa ampül tarafında da bilgi veririm, zaten Ankara'daymışsınız, gerekirse bi buluşur çay içer hallederiz :)

 

Üyelik yeni, sanırım araç da yeni, hayırlı olsun :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Cevabin icin tesekkurler evet arac yeni :) haliyle uyelikde yeni h1 ampul vardi aracta elektirikciden yuzde 20 artirilmis ampul aldim daha iyi oldu. Zenon takilabilir dedi 200 lira gibi bir fiyat cektiler ama su haliyle isimi fazlasiyla goruyor yanliz dikkatimi parklari actigim zaman onde yanan bir ampul goremedim patlamis olabilirmi yoksa aracda mi yok bilemedim

SM-G900FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

  • 1 yıl sonra ...

Arkadaşlar benimde Mazda 6 2004 model aracımda bu kısa farlarla ilgili aynı sorun var.Sanki farlarım hiç yanmıyor gibi bazen sis lambalarını açıp öyle gidiyorum.Tabi karşıdan geleni rahatsız ediyor bende hemen kapatıyorum.Kısa farlarla ilgili ne yapmamız lazım.Bu konu ile ilgili bilgisi olan arkadaşımız cevap verebilir mi?Gece çok sorun oluyor.Aklıma bu şok led farlar varmış onlarda h4,h7 falan diye ne yapacağımı şaşırdım kaldım.Yardım lütfen...325759471_tn50_0.jpg.4d53df79601ca94357552dc7aa63bb23.jpg

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...