Jump to content

Mazda 3 İlk Çalıştırmada Arka Tekerden Gelen Ses


lord_fth
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

selam arkadaşlar. aracımı garajdan çıkarırken geri geleceğim sırada arka tekerin birinden bir sürtme sesi gibi uğultu gelıyor.ancak bunu ilk kullanım anında yapıyor sonradan ısınınca araç bu ses gelmıyor.böoyle problem yaşayan oldumu hiç.bilgisi olan varsa bana yardım edebilirmi ???

Edit : Başlık..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Saat:17.11 de soru sorup, 17.26'da cevabı niye gelmedi diye sitemde bulunmak forum mantığına ve diğer üyelere saygısızlık olur... Sabır, sabır sabır...

Konuyu açtığın yer yanlış olsa da kendimce cevabımı vereyim...

El freni sistemi zamanla korozyon yapabiliyor, bu ses ilk etapta oradan geliyor olabilir... Yola çıktıktan sonra el frenini hafif çekip bir iki saniye yol alırsan sorunun çözülme ihtimali var...

Tabi sorunun benim teşhisimle ilgiliyse...

Kazasız günler.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sevgili Fatih Amca, sanırım Ankara'da yaşıyorsun. Bu nedenle senin bahsettiğin sesin sebebi hikmeti el freni. Biliyorsun şu ara Ankara da havalar oldukca soğuk geçiyor.Yollarda hayli ıslak. Dolayısıyla balataların ıslanıyor, sende akşam aracını park edince el frenini çekiyorsun. Böylece balata diske yapışıyor, sabah ilk hareketinde de o bahsettiğin sesi ilk anda duyuyorsun. Domestos arkadaşın da dediği gibi el freni halatında krozyon oluşması da varsa ses biraz daha uzun sürebilir. Onun için sana tavsiyem soğuk havalarda gece el frenini çekme. Birde böyle dene bakalım ses yapacak aracın.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

öncelikle teşekkür ederim yardımcı oldugunuz için..kış günü araç park halindeyken el frenini çekmedim şimdiye kadar.acaba başka birşey mi  var anlayamadım gitti..

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...