Jump to content

Araba LPG de Tutukluk Yapıyor.


Lupara
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

LPG de iken genelde 100 km sabit hızda giderken araba kendini tutup bırakıyor. Motor sesinden de anlaşılıyor. Tuttuğu anda motor sesi azalıyor akabinde notor sesi artıyor ve araba ivmeleniyor. 2 sn sonra yine aynı. Devir saatinde herhangi bir dalgalanma farketmedim. gaza abanınca sorun yok. Benzinde sorun yok yada hissetmedim.

LPG basıncıyla( regülatör) yada enjektörleriyle alakalı olabilir mi?Böyle bir tecrübesi olan var mı?

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

enjektörlerde sıkıntı olabilir ama kirli gazdan da yapabilir. eski aracımda başıma gelmişti. edirnede ipsaladan hemen önceki benzinciden gaz almıştım o depo bitene kadar tekleye tekleye gezmiştim ve çekişte çok düşmüştü. bir kere de opetin gazında başıma gelmişşti. ilk defa oluyorsa depoyu bitirip düzgün bir benzinciden gaz almayı dene istersen...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Enjektörleri temizletmek faydalı olabilir ,enjektörlerden birine gelen elektrik kesiklik veya temassızlık yapıyorsa sorun bu da olabilir ,katkılı lpg kullanıyorsanız enjektörleri yada manifolta giren boruları kirletmiş olabilir ,manifolt girişleri gevşeme yapmışsa vakumla birlikte hava giriyor olabilir ,ecu max-min basınç değerleri düşük yada yüksek olabilir ,elinizden geliyorsa gerekli kontrolleri yapın ,yada işi bilen bir lpg ustasına baktırın derim .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

benzinde sorun olmaması güzel demekki araçında bir problem yok lpg ayarsızlığı ,arkadaşın dediği gibi pis lpg dende olabilir bu arada enjektör neki anlamdım benim bildiğim enjektör dizel araçlarda olur sizinki benzinli zaten benzinli araçtaki enjektör nedirki ???

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

cevaplar için teşekkkürler. LPG kirliliği olamaz çünkü farklı yerlerden alınca da tutukluk oluyor.

Ben basınç ve enjektör sorunları olduğundan şüpheleniyorum. Güvendiğim bir ustaya götürdüm ama adam meşguldü.Daha sonra tekrar götüreceğim.

Bilgisayara bağlandığında basınç ve enjektör sorunları görülür mü acaba?

@NoooFearrrr

Sıralı sistemlerde lpg enjektörleri oluyor.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Birde sizin aracınızda 2500 devirde tekleme vardı yanlış hatırlamıyorsam o konuyu naptınız?

Ne hafıza. bravo.

2500 devirdeki teklemeyi pek hissetmiyorum.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

ne yapalım sıralı sistem lpg miz olduda bizmi öğrenmedik.  ;D:D

Sıralı sistem lpg'den önce, enjeksiyonlu bi araca sahip olmak gerekiyor dostumcuum...

;)

Kazasız günler...

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

sıralı lpg nın sadece enjeksiyonlu araçlara takılabildiğini biliyorum ama şu enjektör mevzusuna açıklık getirmek istedim sanki farklı bir ismi vardı gibi gelmiştide bana o yüzden sormuştum teşekkürler kardeşim, Allah kaza belayı bizden uzak etsin. :)

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...