Jump to content

Yeni Familia


Guest Ceranimo
 Paylaş

Tavsiye Edilen Mesajlar

selam arkadaşlar!

Yeni bir araç aldım. Paylaşım yapmak istedim. Aracımız 98 model familia kahvrengi (sütlü kahve rengi  şampanya falan da diyorlar) üç beş kazası olmuş ama ufak tefek araçta LPG yok ben yeni takdırdım..

Aracta gördüğüm ufak tefek kusurlar var ancak en öncelikli problemi gördüğüm kadarıyla radyatör. Radyatör çürümüş. Servisten sordum 2000 ve öncesi parça yok dediler. İnternette var radyatörler. Öğrenmek istediğin herhangi başka bir aracın radyatörü takılabiliyor mu?  Bu konuda tecrübesi olan arkadaş var mı?

Bu arada LPG yi atiker takdırdım 50-60 km oldu bir sıkıntı yok. benzin gibi idiyor araç bakalım tüketim nasıl olacak. Benzinde istanbuldan kayseriye  200 TL benzin ile 840 km yaptık. Oldukça tasarruflu bir araç

herkese selamlar

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hayırlı uğurlu olsun, kazasız günler dilerim. Radyatör konusunda bir fikrim yok ama tasarruf konusunda oldukça iyimiş. Benim araç 2005-otomatik ve benzinde şehiriçi 40 kuruşu geçiyor, şehirdışıda 30 kuruş üzerinde.

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Benzin tüketim değerleri gerçekten böyleyse lpg taktırmanıza bile gerek yokmuş...

:)

Radyatör konusuna gelince; internette o kadar çok yer var ki hem sıfır satılan hem de çıkma satılan yerler...

AraŞtIrmayla bulabilirsiniz

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Sanırım aracınız 1.5 familialardan bendede 1.8 var bu degeri yakalamam çok zor :) lpgde 42.5 ltye 430 km yaptı uzun yolda son ölçümümde ortala hız 110-120 km

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Hayırlı uğurlu olsun ,iyi bir tercih yapmışsınız ,bende sıralı atiker kullanıyorum sorun yok 1.5 familia, benzinde sıcak motora yakıtı düşüktür ,sabahları ısınırken yakar ki bu birçok araçta olan birşey, lpg 2.25 civarı iken (100-140 arası) 330km yola 62tl lpg yaktık uzun yolda ,şehir içi değişken olmakla birlikte ortalama km'ye 21 kuruş yakıyor ,radyatörü parçacılarda vardır ,aksaray-ist. da orjinal parçalarını bulmak daha kolay ,2000 devir altında iken gaza yüklenince silkeleme yapar, dohc motorun karakteri sanırım ,bosch süper plus buji (fr7) kullanıyordum ,30.000 km'yi geçti diye ngk taktırdım yakıtı kayda değer şekilde artmıştı ,tekrar değiştik (uzun yola fazla gittiğim için aracıma bakarım) denso buji kullanıyorum bosch ile arasında yakıt farkı yok ,bilginize. Bozuk yollarda viraj denge çubuğunun lastiklerini erken yıpratır değişmek için ön travers iniyor işçiliği biraz zahmetli ,bozuk yolda dikkatli kullanın derim ,yarın 6 ay giden tanesi 5 tl'lik lastikleri değişeceğiz ,belediye sağolsun. Kolay kolay sorun çıkarmaz sağlam arabadır .

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

Aslında mazda,Megane-2 gibi,Golf-3 gibi vs. yeni bi Famlia-2 getirse türkiye pazarına ve araçta 150bg civarı 300nm tork gibi bi değerler içerse işte o zaman tadından yenmez bu mazda:))

Yorum bağlantısı
Diğer Sitelerde Paylaş

 Paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...